Що їсти для здоров'я судин: продукти, які знижують ризик інсульту

Здоров'я / Їжа
395
0
Що їсти для здоров'я судин: продукти, які знижують ризик інсульту

Інсульт - це серйозна загроза здоров'ю, з якою щороку стикаються тисячі людей. Хоча на такі фактори, як вік та генетика, ми вплинути не можемо, ключову роль у зниженні ризиків відіграє саме харчування.

Як саме треба харчуватися для здорових судин, розповідає РБК-Україна з посиланням на National Library of Medicine.



Дотримання здорових моделей харчування, таких як DASH-дієта або середземноморська дієта, може покращити артеріальний тиск, рівень холестерину та контроль цукру в крові.

Кардіологи та дієтологи зазначають, що продукти, багаті на калій, омега-3, поліфеноли та магній, допомагають зберегти еластичність артерій, зменшити запалення та запобігти утворенню тромбів. Це допомагає знизити ймовірність як ішемічного, так і геморагічного інсультів.

8 продуктів, рекомендованих експертами для профілактики інсульту

Зелені листові овочі

Шпинат, капуста кале, рукола. Високий вміст нітратів у них сприяє розслабленню артерій та покращує кровообіг.

Апельсини та цитрусові

Вони є джерелом вітаміну С, фолієвої кислоти, калію та розчинної клітковини, що допомагає знизити рівень холестерину.

Горіхи

За результатами дослідження, горіхи багаті на омега-3 жирні кислоти та антиоксиданти, які зменшують запалення та артеріальний тиск.

Йогурт без цукру

Він містить кальцій, калій та пробіотики, які допомагають знижувати кров'яний тиск.

Овес та цільнозернові

Це джерело клітковини, магнію та антиоксидантів, які стабілізують рівень цукру в крові та зменшують запалення.

Жирна риба

Лосось, сардини та скумбрія, що містять жирні кислоти EPA та DHA, які покращують ліпідний профіль та зменшують ризик утворення тромбів.

Продукти, багаті на розчинну клітковину

Яблука, груші, інжир, морква, солодка картопля та броколі допомагають знизити рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ).

Рослинні білки

Квасоля та бобові, які забезпечують організм клітковиною та білком без шкідливих насичених жирів.

Інші корисні продукти

Окрім цих восьми груп, фахівці також рекомендують помірне споживання кави, зеленого чаю, авокадо, буряка та темного шоколаду. Усі ці продукти містять антиоксидантні та протизапальні сполуки, корисні для здоров'я серцево-судинної системи.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.