
Якщо хочете додати до раціону більше рослинного білка, клітковини й користі для здоров'я, варто звернути увагу на пекан –ароматний горіх, який не тільки чудово втамовує голод, а й допоможе покращити стан організму.
Дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, щоденне вживання близько 57 грамів пеканів (це приблизно 30–35 горішків) може допомогти знизитирівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ) та тригліцеридів, інформує 24 Канал.
Найбільш відчутний ефект спостерігали в людей з ризиком розвитку метаболічного синдрому.
Протягом 12 тижнів учасники дослідження замінювали звичні перекуси сирими несолоними пеканами — і вже цього вистачило, щоб покращити ліпідний профіль крові.
Корисні властивості пеканів
Варто знати. Пекан багатий на мононенасичені жири, зокрема олеїнову кислоту, яка сприяє зниженню рівня шкідливих жирів після прийому їжі. Крім того, горіх містить антиоксиданти – флавоноїди та елагову кислоту – що знижують запалення та покращують стан судин.
Переваги споживання пеканів
підтримує здоров'я серцево-судинної системи;
зміцнює стінки судин;
допомагає нормалізувати рівень цукру в крові;
сприяє міцності кісток завдяки магнію;
позитивно впливає на мозок та зменшує ризик вікових когнітивних порушень.
Як вживати пекан
Обирайте сирі, несолоні горіхи. Для смаку можна додати трохи кориці, паприки або інших натуральних спецій. Але не переборщіть: через високу калорійність надмірне споживання може спричинити дискомфорт у шлунково-кишковому тракті.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram