Чому жінки набирають вагу після 40 років: дієтологиня розкрила правду

Здоров'я / Їжа
7 303
0
Чому жінки набирають вагу після 40 років: дієтологиня розкрила правду

У 45-річному віці дієтологиня Габріела Пікок народила четверту дитину. Будучи матір'ю чотирьох дітей, вона знову повернулася до грудного вигодовування. Але вже в тому віці, коли здоров'я жінок стає складнішим, а набрати зайві кілограми - легше.

Ба більше, багато хто з її клієнток стикається зі змінами, пов'язаними з перименопаузою і менопаузою, пише The Telegraph. Однією з них і близькою подругою, зокрема, є принцеса Йоркська Беатріс. Пікок є хрещеною матір'ю її доньки Сієнни Мапеллі-Моцці.



Зміна підходу до харчування

У першу вагітність дієтологиня сприймала свій стан як привід їсти все, що хочеться. "Дуже легко не замислюватися про порожні калорії з солодких напоїв, але вони потім обов'язково позначаться", - зізнається вона.

Зі своєю першою дитиною вона набрала 25 кг. "Мені знадобилося багато часу, щоб схуднути вперше. Однак я вважаю, що не варто переживати з приводу ваги після пологів. Я не люблю жорсткі дієти", - підкреслила жінка. Цього разу вона набрала всього близько 12 кг.

Чому жінки набирають вагу після 40 років - головна причина
Раціон Пікок зараз, під час грудного вигодовування, орієнтований на білок. По суті, це той самий підхід, який вона рекомендує своїм клієнтам у віці 40+. Нестача сну, низький рівень енергії, неприємні симптоми перименопаузи і менопаузи - все це накопичується. Пікок підкреслює, що жінки набирають вагу здебільшого через погіршення раціону.

Часто можна почути, що метаболізм сповільнюється після 40. Але дослідження показують, що це відбувається значно пізніше - після 60 років. Щоб метаболізм працював правильно, необхідна м'язова маса.

Однак після 30 років ми втрачаємо м'язи через саркопенію (вікову втрату м'язової маси). При цьому рівень фізичної активності часто знижується. Тому необхідні силові тренування.

Крім того, ключову роль відіграє білок у раціоні. Адже він важливий не тільки для м'язів, а й для відновлення клітин, вироблення гормонів, здоров'я шкіри, енергії та сну.

Як правильно харчуватися після 40 років

На сніданок, за її словами, необхідно включати білок - яйця, йогурт, горіхові пасти, копчений лосось. Обід же простіше збалансувати. Пікок радить робити наголос на пісне м'ясо, яйця, бобові, горіхи і насіння, а не на сосиски і бургери.

На вечерю вона рекомендує рибу або курку з овочами. Білий рис і пасту краще їсти в обід, а ввечері вибирати кіноа або коричневий рис.

Як уникнути набору ваги в 40 років

Здебільшого віковий "живіт" - це проблема з балансом цукру в крові.

Пікок пояснює, що спричиняє стрибки цукру:

Їжа з високим вмістом вуглеводів на голодний шлунок.

Відсутність білка в кожному прийомі їжі.

Тривалі перерви між їжею.

Якщо рівень цукру в крові різко підіймається, то ввечері ви з'їсте більше, оберете хліб, алкоголь і десерт. Це вплине на сон і рівень кортизолу, який сприяє відкладенню жиру на животі. У цій ситуації вам допоможуть перекуси. Через три години після обіду - протеїновий коктейль, хумус з овочами або крекерами, варене яйце, дві ложки горіхової пасти з яблуком або грушею, Горіхи та насіння. Можна додати трохи темного шоколаду.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

Кава в офісі може бути небезпечною: вчені розповіли, як найкраще заварювати напій
Який хліб краще купувати: дієтологи назвали 6 найкорисніших сортів
Що їсти ввечері, щоб схуднути: 5 найкращих продуктів
Банани простоять два тижні: як їх треба правильно зберігати
Названо простий спосіб, який допоможе назавжди позбутися мігрені
5 сирів, які допоможуть вам залишатись здоровими: ви здивуєтесь, який з них перший
Шпинат щодня: користь чи шкода для здоров'я?
Допомагають відростити довге волосся. 9 продуктів з високим вмістом біотину
Ось що трапиться з організмом, якщо їсти яблука кожного дня
Як дожити до 100 років і залишитися здоровим: докторка розкрила секрети довголіття
Кому в жодному разі не можна їсти вершкове масло: про це треба знати
Чому не можна їсти вчорашній рис: лікарі попередили про небезпеку
Шпинат щодня: користь чи шкода для здоров'я?
Що можна зробити зі старого варення - як використати без ризику для здоров'я
Ось що трапиться з організмом, якщо їсти яблука кожного дня
Додайте цей продукт до гарячої води і ви забудете про нудоту та здуття живота
"Може приносити не тільки користь, але й шкоду": кому не можна пити чорний чай
Діабет та келих вина: чи можна, якщо дуже хочеться
Названо найкорисніший і найсмачніший ранковий напій: бадьорить краще, ніж кава
Факти та міфи. Чи безпечно підігрівати їжу в мікрохвильовці

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм