П’ять вуглеводних продуктів, з якими худнуть

Здоров'я / Їжа
927
0
П’ять вуглеводних продуктів, з якими худнуть

Безвуглеводні системи харчування з метою схуднення сьогодні відчувають бум популярності. Між тим, існують такі продуктові джерела вуглеводів, які не тільки корисні для здоров’я, але і роблять нас стрункішими.

Про це пише видання "Uapress".



Відмова від вуглеводів і боязнь вуглеводів – це типова проблема серед тих, хто активно худне або намагається залишатися в стрункій формі. Безвуглеводні дієти поширені серед зірок, що закріплює успіх цих типів харчування.

Але дієтологи підкреслюють: для здорового обміну речовин якраз важливо вживати досить вуглеводів. У кожному прийомі їжі, на думку експертів, вуглеводів повинно бути не менше 55%.

Вуглеводи забезпечують організм паливом, з якого він видобуває енергію. Для користі здоров’ю і фігурі вчені рекомендують віддавати перевагу складним вуглеводам, які довго перетравлюються і підтримують почуття ситості.

Кукурудза. Один з кращих вуглеводних продуктів. Кукурудза насичена клітковиною, містить йод, фосфор, магній, кальцій, залізо. Бажаючим схуднути слід вибирати свіжу кукурудзу – в консервованій часто присутній занадто багато солі і цукру.

Стручкова квасоля. У ній мало калорій і одночасно багато клітковини, яка оздоровлює кишкову флору, покращує імунітет і активізує метаболізм. Крім цього в стручкової квасолі багато білка.

Нут. Крім клітковини цей продукт багатий рослинним білком, поліпшує роботу серця, а також марганцем, який є борцем з передчасного старіння.

Паста. Так, худнути на макаронах можливо. Але також важливо, щоб паста була приготовлена з твердих сортів пшениці і не була перевареною. Окреме слово – про соуси. Якщо їсти жирні і вершкові соуси з пастою, про схуднення доведеться забути. Макарони потрібно поєднувати з овочами, сиром – словом, з чимось менш калорійним і насиченим.

Гриби. У цьому джерелі вуглеводів міститься багато антиоксидантів, які підвищують опірність організму запалень і раку. Гриби варто поєднувати з крупами, тоді вони будуть краще засвоюватися.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
34 091
Як квасити капусту: поради жительки Хмельниччини, яка готує її за давнім рецептом
20 921
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
14 323
Проїхав понад 11 тисяч кілометрів на мотоциклі: у Чернівцях зустріли лікаря-мандрівника
7 890
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
7 847
Від золотої діадеми до операції “Запад”: краєзнавець оживив історію рідного села на Буковині
6 141
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
5 252
Назвали громади Буковини, які найбільше коштів виділяють на ЗСУ
4 171
Повернувся з російського полону і знову пішов на фронт. Історія захисника з Буковини
3 995
У горах дощ з мокрим снігом: якою буде погода на Буковині завтра
3 983


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.