Жовті чи зелені: лікар розповів, які банани найкорисніші для здоров'я

Здоров'я / Їжа
3 370
0
Жовті чи зелені: лікар розповів, які банани найкорисніші для здоров'я

Банани є кращим фруктом для здоров'я та енергії. Їхня популярність базується на природній солодкості та багатому харчовому складі. Однак, є певний вид, який вважається найкориснішим.

Про це повідомляє РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Instagram-сторінку британського лікаря Карана Раджана.



Які банани корисніші

За словами лікаря, банани мають різну користь для здоров’я залежно від кольору шкірки. Кожна стадія дозрівання банана пропонує зовсім інший харчовий профіль - фрукт проходить три основні фази.

Зелений банан живить мікробіом кишечника, як будь-який інший пребіотик, оскільки він досягає товстого кишечника в основному неперетравленим і сприяє здоровій слизовій оболонці кишечника та загальній функції травлення.

Перекушування бананами, які мають зелену шкірку, корисно, якщо ви контролюєте високий рівень цукру в крові.

"У ньому мало цукру (лише 10 г порівняно з 17 г у стандартному жовтому банані), що корисно, якщо ви уважно стежите за цим", - додав медик.

Коли банани починають дозрівати, вони втрачають клітковину, але компенсують це шляхом підвищення рівня калію. На середніх стадіях банани також починають ставати м’якшими та дещо солодшими для споживання.

Калій - це мінерал, який допомагає контролювати баланс рідини в організмі, а також сприяє правильній роботі серцевого м’яза. Дорослі (від 19 до 64 років) потребують близько 3500 мг калію на день. Тоді як один банан може містити приблизно 360 мг.

Що варто знати про жовті банани

Однак класичні банани з жовтою шкіркою мають більше антиоксидантів. Також вони містять специфічні катехіни, які можуть допомогти захистити від хвороб серця та раку. Експерти наголошують, що шкірка банана містить більше катехінів, ніж м'якуш.

Вони також наповнені вітаміном С і В5, що робить його легким для травлення.

Фрукти, на яких з’являються темні плями, мають найвищий вміст корисних антиоксидантів.

Якщо банан не почав гнити, а тільки трохи потемнів, його можна сміливо їсти. У таких бананах збільшується кількість цукрів і антиоксидантів, що може бути корисно для здоров'я. Вони стають солодшими і чудово підходять для приготування різноманітних страв, таких як банановий кекс, млинці або смузі.

Після вживання перезрілого плоду організм миттєво отримує енергію завдяки високому вмісту цукру та антиоксидантів. Саме тому такі банани часто використовуються спортсменами для відновлення енергії після тренувань.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм