RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Фото: stockasso/depositphotos


Вживання цього овоча покращує здоров’я серця, впливає на регуляцію рівня цукру в крові та збільшення щільності кісток.

Про це пише NV.



Цибуля належить до роду квіткових рослин Allium, до якого також належать часник, цибуля-шалот і цибуля-порей. Вона смачна, універсальна і відносно дешева, а також містить широкий спектр корисних вітамінів, мінералів і рослинних сполук.

Лікувальні властивості цибулі були визнані протягом тисячоліть. Спортсмени Стародавньої Греції використовували цибулю для очищення крові, а середньовічні та традиційні лікарі прописували її для лікування головного болю, серцевих захворювань і виразок у роті.

Дев’ять причин їсти цибулю частіше

Цибуля насичена поживними речовинами


Цибуля містить багато поживних речовин, тобто вона низькокалорійна, але багата на вітаміни, клітковину та мінерали. Овоч також містить багато вітаміну С, який може допомогти регулювати імунну систему, вироблення колагену та засвоєння заліза.

Це також потужний антиоксидант, який може допомогти захистити клітини від нестабільних, шкідливих молекул, що називаються вільними радикалами.

Цибуля багата на вітаміни групи В, включно з фолатом і вітаміном В6. Вони відіграють ключову роль у метаболізмі, виробленні еритроцитів і роботі нервової системи. Овоч також є джерелом калію, мінералу, який корисно впливає на роботу нирок, нервової системи, скорочення м’язів тощо.

Цибуля може бути корисною для здоров’я серця

Цибуля містить антиоксиданти та сполуки, які можуть знизити ризик серцевих захворювань, борючись із запаленням і знижуючи рівень тригліцеридів і холестерину. У цьому овочі також чимало кверцетину, флавоноїдного антиоксиданту та протизапального засобу, який може допомогти знизити високий кров’яний тиск і врегулювати холестерин.

Цибуля насичена антиоксидантами

Антиоксиданти — це сполуки, які пригнічують окислення, процес, який може призвести до пошкодження клітин і сприяти виникненню таких захворювань, як рак, діабет і хвороби серця.

Цибуля є чудовим джерелом антиоксидантів і містить щонайменше 17 видів флавоноїдів.



Цибуля містить протиракові сполуки

Овочі сімейства цибулевих, такі, як цибуля та часник, можуть знизити ризик розвитку певних видів онкозахворювань, включно з раком шлунка та товстої кишки. Також наукові дослідження підтвердили, що вживання цибулі допомогло зменшити розвиток пухлин і сповільнити розповсюдження раку яєчників.

Цибуля також містить фізетин і кверцетин, які є флавоноїдними антиоксидантами, що можуть пригнічувати ріст пухлин.

Цибуля допоможе врегулювати рівень цукру в крові

Вживання цибулі може допомогти регулювати рівень цукру в крові, що важливо для людей з діабетом або переддіабетним станом.

Також було доведено, що кверцетин допомагає регулювати баланс цукру в крові всього організму, взаємодіючи з клітинами в тонкому кишківнику, підшлунковій залозі, скелетних м’язах, жировій тканині печінки.

Цибуля може підвищити міцність кісток

На міцність кісток впливає вживання не лише молочних продуктів, а й цибулі. Овоч також може допомогти зменшити окислювальний стрес, підвищити рівень антиоксидантів і зменшити втрату кісткової маси. Це може допомогти запобігти остеопорозу та покращити щільність кісткової тканини.

Цибуля має антибактеріальні властивості

Цибуля може допомогти боротися з потенційно небезпечними бактеріями: кишковою та синьогнійною паличкою, золотистим стафілококом. Дослідження, проведене в пробірці у 2010 році, свідчить, що екстракт цибулі може пригнічувати ріст Vibrio cholerae, типу бактерій, які є серйозною проблемою для громадського здоров’я в деяких частинах світу.

Кверцетин, добутий із цибулі, також може зменшити ріст бактерій. Є наукові припущення, що він може пригнічувати ріст декількох штамів бактерій, включно з Helicobacter pylori, тип бактерій, пов’язаний із виразкою шлунка і деякими видами раку органів травлення.

Інше дослідження в пробірці показало, що кверцетин пошкоджує клітинні стінки та мембрани кишкової палички та золотистого стафілокока.

Цибуля може покращити здоров’я травлення

Цибуля є багатим джерелом клітковини та пребіотиків, які необхідні для оптимального здоров’я кишківника.

Споживання пребіотичних продуктів також може допомогти збільшити кількість пробіотиків, таких, як штами лактобактерій і біфідобактерій, які сприяють здоров’ю травлення.

Цибуля багата на пребіотики інулін та фруктоолігосахариди, які можуть допомогти збільшити кількість дружніх бактерій у вашому кишківнику та покращити імунітет.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-01-2025, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 477

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.