RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Найчастіше гречку не їдять порожню. Зазвичай страву доповнюють різними інгредієнтами. Однак деякі продукти вбивають корисні властивості крупи.

Лікарі-нутриціологи розповіли про 5 невдалих поєднань, інформує Ukr.Media.



Молоко

Гречку не варто їсти з молоком. Таке поєднання перешкоджає засвоєнню заліза та цинку. Але це менша з бід. Насправді залізо і цинк з гречки й без молока засвоюються не дуже добре.

Набагато небезпечніше те, що в подібних стравах крім і без того калорійного молока додають олію, цукор, сухофрукти та інші солодкі продукти. У підсумку виходить страва, в якій більше шкоди, ніж користі.

Молоко, цукор, мед, варення, цукати — всі ці продукти швидко підвищують рівень цукру в крові та можуть викликати різкі перепади енергії. Крім того, вони сприяють розвитку ожиріння, діабету та інших метаболічних порушень.

Як альтернативу можна використовувати рослинне молоко і свіжі ягоди або фрукти, але в помірних кількостях.

Вершкове масло

Якщо часто їсти гречку з маслом, можна з часом нажити ожиріння. Цей продукт істотно підвищує калорійність готової страви.

Крім того, масло уповільнює процес травлення і може спричиняти відчуття тяжкості та дискомфорту в шлунку.

Тому краще обрати корисніший аналог — нерафіновану рослинну олію. Наприклад, лляну. Але і з рослинною олією важливо знати міру і не наливати занадто багато.

Ріпчаста цибуля

Гречку часто поєднують із цим продуктом. Однак із такою стравою варто бути акуратнішими. Річ у тім, що цибуля (попри всю свою користь) містить велику кількість фруктози. Простий цукор може спричиняти бродіння в кишківнику і, як наслідок, здуття та діарею. Оскільки ті самі проблеми можуть виникати й від гречаної крупи, поєднувати ці два продукти потрібно з обережністю.

Якщо без цибулі не обійтися, потрібно використовувати її в помірних кількостях і попередньо обсмажувати на невеликій кількості олії.

Гриби

Гречка з грибами — традиційна страва української кухні. Вона була придумана для того, щоб збільшити поживність крупи, особливо в дні посту. Зараз страву часто їдять вегетаріанці та інші люди, які не їдять тваринний білок. Гриби дійсно за багатьма параметрами слугують альтернативою м'ясу. Це джерело рослинного білка. У грибах багато клітковини, вітамінів групи В, селену та інших важливих нутрієнтів. Але важливо пам'ятати, що і гречка теж чудове джерело рослинного білка. І надлишок цього макронутрієнта у страві може призвести до відчуття тяжкості та дискомфорту в шлунку.

Щоб знизити ризик, краще вибирати лисички або білі гриби й не класти багато грибів.

Червоне м'ясо

У червоному м'ясі багато насичених жирів і холестерину. Ці речовини можуть підвищувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань і деяких видів раку. Крім того, і м'ясо, і гречка засвоюються організмом досить складно. Тому таке поєднання може викликати відчуття важкості та сонливості після їжі.

Якщо ви любите гречку з м'ясом, обирайте пісні сорти та готуйте страву без додавання олії.

Найкращим поєднанням для гречки лікарі вважають свіжі овочі, зелень, приготовану на пару рибу.


Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
19-12-2024, 15:35
Коментарів 0 Переглядів 758

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.