RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Фото: Freepik

Нещодавнє дослідження показало, що люди, які регулярно споживають ультраоброблені продукти, можуть бути біологічно старшими, ніж їхній хронологічний вік.

Це означає, що їхній організм старіє швидше на клітинному рівні, що може підвищувати ризик розвитку серйозних захворювань, як-от рак, діабет, хвороби легенів, деменція і хвороба Альцгеймера, пише NV з посиланням на Euronews.



Дослідники з Італії проаналізували дані понад 22 000 учасників дослідження Moli-sani, щоб вивчити вплив ультраоброблених продуктів на біологічний вік людини. Результати показали, що високе споживання таких продуктів пов’язане з прискоренням біологічного старіння, незалежно від їхньої поживної цінності.

"Наші дані підтверджують, що ультраоброблені продукти не тільки шкідливі для здоров’я, а й можуть прискорити старіння організму. Це свідчить про проблеми, які виходять за рамки їхнього низького вмісту корисних речовин", — пояснила Симона Еспозіто, авторка дослідження.

Ультраоброблені продукти містять добавки, такі як консерванти, підсилювачі смаку і барвники, і їх рідко використовують у домашній кухні. Наприклад, це такі продукти, як морозиво, масово вироблений хліб, деякі види сухих сніданків, йогурти з фруктовими добавками й замінники м’яса. За даними Британського фонду серця, їхнє часте споживання пов’язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, інсультів і навіть передчасної смерті.

У дослідженні вчені проаналізували біомаркери крові та звички в харчуванні учасників, а потім вирахували їхній біологічний вік, порівнявши його з хронологічним. Виявилося, що надмірне споживання ультраоброблених продуктів пов’язане з прискоренням біологічного старіння.

Маріалаура Боначчіо, епідеміологиня з питань харчування, пояснила: "Ці продукти не тільки погано позначаються на поживній цінності раціону, а й піддаються інтенсивній промисловій обробці, яка порушує їхню структуру, позбавляючи їх важливих поживних речовин і клітковини. Це може істотно вплинути на такі функції, як обмін речовин і склад мікробіоти кишківник".

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-12-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 342



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.