Локшина може бути чудовим джерелом корисних для організму вуглеводів. До того ж деякі види яєчної локшини збагачені додатковими вітамінами та мінералами, пише Health Digest.
"Люди, які шукають додатковий селен, марганець і вітаміни групи B, можуть вибрати збагачений варіант яєчної локшини, щоб отримати користь від поживних речовин, які допомагають імунітету, зменшують ушкодження клітин і здоров'я мозку відповідно", - зазначає зареєстрована дієтологиня Енджел Лук. Про це повідомляє УНІАН.
Як пояснює видання, 100-грамова порція такої локшини забезпечує 21% фолату, 10% рибофлавіну та 24% рекомендованої добової дози тіаміну. Крім того, в яєчній локшині втричі більше заліза, ніж у традиційних макаронах.
"Яєчна локшина може стати чудовим варіантом для спортсменів, які займаються видами спорту на витривалість і намагаються додати більше вуглеводів і поживних речовин у свій раціон", - акцентують у статті.
Згідно з оглядом Life за 2023 рік, спортсмени з дефіцитом заліза можуть швидше втомлюватися через зниження кількості кисню в м'язах. І збагачена яєчна локшина може розв'язати цю проблему, забезпечивши організм необхідним залізом.
А дослідження 2013 року, опубліковане в Journal of Exercise Nutrition and Biochemistry, показало, що додавання тіаміну, який міститься в яєчній локшині, знижує маркери втоми під час вправ.
"Для людей з високою активністю, які бажають завантажитися вуглеводами перед змаганнями, яєчна локшина може добре вписатися в приймання їжі перед змаганнями, оскільки вона містить багато вуглеводів і швидше перетравлюється через низький вміст клітковини", - додала дієтологиня.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram