RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Дієтологиня-нутриціологиня Олена Бакович назвала низькокалорійні продукти, які допоможуть залишатися стрункими і здоровими людьми, старшим за 50 років, пише Eat this, not that.



"З віком важливо змінити свій раціон, щоб залишатися здоровими та у формі. Незалежно від того, намагаєтеся ви схуднути чи ні, важливо бути уважним до вибору продуктів після 50 років", - йдеться в публікації.

Олена Бакович спеціалізується на здоров'ї кишечника, хронічних захворюваннях, контролі ваги, інтуїтивному харчуванні, онкології, а також на загальному здоров'ї та добробуті.

"Для людей старше 50 років, чиї цілі включають підтримання стрункості та здорової ваги, важливим є акцент на низькокалорійній і багатій поживними речовинами їжі", - зазначила дієтологиня.

6 низькокалорійних продуктів для людей старше 50 років

Фахівець виділила такі продукти:

Хрестоцвіті овочі (броколі, капуста і цвітна капуста). Мають вражаючий вміст вітамінів, мінералів та сповнені антиоксидантів. За словами дієтолога, антиоксиданти, присутні в цих овочах, допомагають видаляти вільні радикали, які в кінцевому підсумку можуть сприяти виникненню хронічних захворювань, таких як хвороби серця. Крім того, вони багаті на харчові волокна, які допомагають як травленню/здоров'ю кишківника, так і тривалому почуттю ситості, що унеможливлює переїдання.

Ягоди (полуниця, чорниця, малина та ожина). Багаті клітковиною і поживними речовинами. Як зазначила Бакович, ягоди можуть допомогти з вирівнюванням стрибків цукру в крові впродовж дня і запобіганням надмірному споживанню вуглеводів, що може сприяти небажаному набору ваги.

Листова зелень (ромен, шпинат, мангольд і бок-чой). Повна антиоксидантів, поживних речовин і харчових волокон. А вміст у них клітковини запобігає переїданню та допомагає цілям підтримки ваги, пояснила Бакович.

Бобові (нут, квасоля та сочевиця). Є чудовими джерелами білка та клітковини, обидва з яких сприяють відчуттю ситості та допомагають стримувати тягу до їжі.

Продукти, багаті на пробіотики (кефір, грецький йогурт). Допомагають підтримувати здоров'я кишківника у людей у віці 50 років і старше. Містять багато білка і можуть допомогти з тривалим відчуттям ситості, розповіла дієтологиня.

Корисні жири (оливкова олія, авокадо). Це ситні та задовольняючі жири, корисні для здоров'я серця, допомагають зменшити запалення і ризик хронічних захворювань у людей старше 50 років, зазначила Бакович.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
22-11-2024, 14:58
Коментарів 0 Переглядів 750

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.