Як залишатися стрункими після 50 років: названо топ-6 низькокалорійних продуктів

Здоров'я / Їжа
951
0


Дієтологиня-нутриціологиня Олена Бакович назвала низькокалорійні продукти, які допоможуть залишатися стрункими і здоровими людьми, старшим за 50 років, пише Eat this, not that.



"З віком важливо змінити свій раціон, щоб залишатися здоровими та у формі. Незалежно від того, намагаєтеся ви схуднути чи ні, важливо бути уважним до вибору продуктів після 50 років", - йдеться в публікації.

Олена Бакович спеціалізується на здоров'ї кишечника, хронічних захворюваннях, контролі ваги, інтуїтивному харчуванні, онкології, а також на загальному здоров'ї та добробуті.

"Для людей старше 50 років, чиї цілі включають підтримання стрункості та здорової ваги, важливим є акцент на низькокалорійній і багатій поживними речовинами їжі", - зазначила дієтологиня.

6 низькокалорійних продуктів для людей старше 50 років

Фахівець виділила такі продукти:

Хрестоцвіті овочі (броколі, капуста і цвітна капуста). Мають вражаючий вміст вітамінів, мінералів та сповнені антиоксидантів. За словами дієтолога, антиоксиданти, присутні в цих овочах, допомагають видаляти вільні радикали, які в кінцевому підсумку можуть сприяти виникненню хронічних захворювань, таких як хвороби серця. Крім того, вони багаті на харчові волокна, які допомагають як травленню/здоров'ю кишківника, так і тривалому почуттю ситості, що унеможливлює переїдання.

Ягоди (полуниця, чорниця, малина та ожина). Багаті клітковиною і поживними речовинами. Як зазначила Бакович, ягоди можуть допомогти з вирівнюванням стрибків цукру в крові впродовж дня і запобіганням надмірному споживанню вуглеводів, що може сприяти небажаному набору ваги.

Листова зелень (ромен, шпинат, мангольд і бок-чой). Повна антиоксидантів, поживних речовин і харчових волокон. А вміст у них клітковини запобігає переїданню та допомагає цілям підтримки ваги, пояснила Бакович.

Бобові (нут, квасоля та сочевиця). Є чудовими джерелами білка та клітковини, обидва з яких сприяють відчуттю ситості та допомагають стримувати тягу до їжі.

Продукти, багаті на пробіотики (кефір, грецький йогурт). Допомагають підтримувати здоров'я кишківника у людей у віці 50 років і старше. Містять багато білка і можуть допомогти з тривалим відчуттям ситості, розповіла дієтологиня.

Корисні жири (оливкова олія, авокадо). Це ситні та задовольняючі жири, корисні для здоров'я серця, допомагають зменшити запалення і ризик хронічних захворювань у людей старше 50 років, зазначила Бакович.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

21:41
Якому знаку зодіаку пощастить 1 квітня
21:21
"Клята війна": стало відомо про загибель захисника із Буковини Геннадія Рясова
20:59
В застосунку "Дія" з'явився новий розділ: для кого він призначений
20:35
В Україні знизять ціни ще на понад сотню ліків
20:19
Росія застосовує заборонені хімічні речовини на Куп’янському напрямку
19:55
Цей додаток стрімко розряджає акумулятор вашого iPhone
19:37
РФ вдарила по цивільних об’єктах у Запорізькій і Дніпропетровській областях
19:20
Шість країн і ЄС обіцяють більше допомоги Україні та нові санкції проти РФ

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм