Як залишатися стрункими після 50 років: названо топ-6 низькокалорійних продуктів

Здоров'я / Їжа
1 018
0


Дієтологиня-нутриціологиня Олена Бакович назвала низькокалорійні продукти, які допоможуть залишатися стрункими і здоровими людьми, старшим за 50 років, пише Eat this, not that.



"З віком важливо змінити свій раціон, щоб залишатися здоровими та у формі. Незалежно від того, намагаєтеся ви схуднути чи ні, важливо бути уважним до вибору продуктів після 50 років", - йдеться в публікації.

Олена Бакович спеціалізується на здоров'ї кишечника, хронічних захворюваннях, контролі ваги, інтуїтивному харчуванні, онкології, а також на загальному здоров'ї та добробуті.

"Для людей старше 50 років, чиї цілі включають підтримання стрункості та здорової ваги, важливим є акцент на низькокалорійній і багатій поживними речовинами їжі", - зазначила дієтологиня.

6 низькокалорійних продуктів для людей старше 50 років

Фахівець виділила такі продукти:

Хрестоцвіті овочі (броколі, капуста і цвітна капуста). Мають вражаючий вміст вітамінів, мінералів та сповнені антиоксидантів. За словами дієтолога, антиоксиданти, присутні в цих овочах, допомагають видаляти вільні радикали, які в кінцевому підсумку можуть сприяти виникненню хронічних захворювань, таких як хвороби серця. Крім того, вони багаті на харчові волокна, які допомагають як травленню/здоров'ю кишківника, так і тривалому почуттю ситості, що унеможливлює переїдання.

Ягоди (полуниця, чорниця, малина та ожина). Багаті клітковиною і поживними речовинами. Як зазначила Бакович, ягоди можуть допомогти з вирівнюванням стрибків цукру в крові впродовж дня і запобіганням надмірному споживанню вуглеводів, що може сприяти небажаному набору ваги.

Листова зелень (ромен, шпинат, мангольд і бок-чой). Повна антиоксидантів, поживних речовин і харчових волокон. А вміст у них клітковини запобігає переїданню та допомагає цілям підтримки ваги, пояснила Бакович.

Бобові (нут, квасоля та сочевиця). Є чудовими джерелами білка та клітковини, обидва з яких сприяють відчуттю ситості та допомагають стримувати тягу до їжі.

Продукти, багаті на пробіотики (кефір, грецький йогурт). Допомагають підтримувати здоров'я кишківника у людей у віці 50 років і старше. Містять багато білка і можуть допомогти з тривалим відчуттям ситості, розповіла дієтологиня.

Корисні жири (оливкова олія, авокадо). Це ситні та задовольняючі жири, корисні для здоров'я серця, допомагають зменшити запалення і ризик хронічних захворювань у людей старше 50 років, зазначила Бакович.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У центрі Чернівців відкрився перший в Україні рекрутинговий центр 108 батальйону бригади "Едельвейс" - фото
«Долар слабшає через глобальні зміни»: чому долар у світі дешевшає та чого чекати українцям
Смертельна аварія у Чернівцях: водій автомобіля збив велосипедиста
«Стояли впритул до ворога»: прикордонник з Буковини про бої на Донеччині
ексклюзив
На Буковині синоптики попередили про пориви вітру
Масована нічна атака РФ: ракети летіли на Львів, під ударом захід України
28 червня, 2025
З нагоди Дня Конституції України на горі Веприк розгорнули 20-метровий прапор - фото
«Не завжди діти відразу говорять про це»: скількох педофілів засудили на Буковині за останні п’ять років
ексклюзив
«Тато – мій ангелик»: дружина загиблого воїна з Буковини просить визнати його Героєм
Сьогодні на Буковині попрощаються із воїном Віталієм Шалаєвим