RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Експерти у сфері харчування та дієтології наполягають на тому, що є один вид борошна, який більше не слід використовувати, тому що цей продукт сприяє збільшенню ваги та запаленню.

Збільшення ваги і запалення є взаємопов'язаними проблемами зі здоров'ям, на які часто впливає вибір продуктів харчування. Хронічне запалення може сприяти ожирінню, в той час, як надмірна вага, своєю чергою, може посилити запалення, замикаючи коло і збільшуючи проблеми зі здоров'ям. Деякі види борошна можуть зіграти несподівану роль у цьому процесі. Борошно дуже поширений інгредієнт у продуктах харчування, починаючи від білого хліба і макаронів і закінчуючи випічкою. Про один із найгірших видів борошна, якого слід уникати, пише She Finds.



Рафіноване борошно

Якщо ви часто випікаєте або їсте багато вуглеводів, ви, ймовірно, споживаєте велику кількість борошна. Дієтологиня Крутіка Нанаваті зазначає, що ви маєте бути обережними з рафінованим борошном, оскільки воно може "саботувати ваші зусилля зі зниження ваги". В основному це пов'язано з тим, що рафіноване борошно, як і багато перероблених продуктів, "калорійне і має невелику поживну цінність".

Крім того, ще одним серйозним ризиком використання цього інгредієнта є підвищення рівня цукру в крові. Нанаваті пояснює, що "рафіноване борошно має вищий глікемічний індекс, ніж цільнозернове борошно, що означає, що воно швидше підвищує рівень цукру в крові. Це може призвести до посилення відчуття голоду і тяги до їжі, а також сприяти збільшенню ваги", — попереджає вона.

Ба більше, якщо ви часто вживаєте продукти, приготовані з рафінованого борошна, ви також піддаєте себе вищому ризику розвитку діабету 2 типу і серцевих захворювань.

Якщо ви любите часто їсти страви, що містять борошно, є кілька здоровіших альтернатив, наприклад, мигдальне борошно. Мигдальне борошно — чудовий протизапальний варіант, виготовлений із меленого мигдалю. Це борошно багате на корисні жири, білок і клітковину. Ще один чудовий варіант — це цільнозернове борошно, воно зберігає висівки і зародки, що робить його більш поживним варіантом.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
20-11-2024, 23:15
Коментарів 0 Переглядів 1 383


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.