RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Запалення і збільшення ваги. Дієтологи назвали найшкідливіший тип борошна


Експерти у сфері харчування та дієтології наполягають на тому, що є один вид борошна, який більше не слід використовувати, тому що цей продукт сприяє збільшенню ваги та запаленню.

Збільшення ваги і запалення є взаємопов'язаними проблемами зі здоров'ям, на які часто впливає вибір продуктів харчування. Хронічне запалення може сприяти ожирінню, в той час, як надмірна вага, своєю чергою, може посилити запалення, замикаючи коло і збільшуючи проблеми зі здоров'ям. Деякі види борошна можуть зіграти несподівану роль у цьому процесі. Борошно дуже поширений інгредієнт у продуктах харчування, починаючи від білого хліба і макаронів і закінчуючи випічкою. Про один із найгірших видів борошна, якого слід уникати, пише She Finds.



Рафіноване борошно

Якщо ви часто випікаєте або їсте багато вуглеводів, ви, ймовірно, споживаєте велику кількість борошна. Дієтологиня Крутіка Нанаваті зазначає, що ви маєте бути обережними з рафінованим борошном, оскільки воно може "саботувати ваші зусилля зі зниження ваги". В основному це пов'язано з тим, що рафіноване борошно, як і багато перероблених продуктів, "калорійне і має невелику поживну цінність".

Крім того, ще одним серйозним ризиком використання цього інгредієнта є підвищення рівня цукру в крові. Нанаваті пояснює, що "рафіноване борошно має вищий глікемічний індекс, ніж цільнозернове борошно, що означає, що воно швидше підвищує рівень цукру в крові. Це може призвести до посилення відчуття голоду і тяги до їжі, а також сприяти збільшенню ваги", — попереджає вона.

Ба більше, якщо ви часто вживаєте продукти, приготовані з рафінованого борошна, ви також піддаєте себе вищому ризику розвитку діабету 2 типу і серцевих захворювань.

Якщо ви любите часто їсти страви, що містять борошно, є кілька здоровіших альтернатив, наприклад, мигдальне борошно. Мигдальне борошно — чудовий протизапальний варіант, виготовлений із меленого мигдалю. Це борошно багате на корисні жири, білок і клітковину. Ще один чудовий варіант — це цільнозернове борошно, воно зберігає висівки і зародки, що робить його більш поживним варіантом.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Учора, 23:15
Коментарів 0 Переглядів 412

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност відправив молебень за загиблими воїнами, що полягли в цій страшній війні, яку розв'язала Росія.


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.

Запрошуємо всіх разом підтримати та визначити кращі бренди Чернівців!