RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Не секрет, що харчування впливає не лише на стан здоров'я, самопочуття, а і на зовнішній вигляд. Ба більше, виявилось, конкретний вид продуктів може робити нас біологічно старшими, ніж це відповідає фактичному нашому віку.

Про це повідомляє 24 Канал з посиланням на Euronews. Вчені з Італії проаналізували дані понад 22 000 людей, аби вивчити вплив ультраоброблених продуктів на біологічний вік людини.



Результати показали, що високе споживання таких продуктів пов’язане з прискоренням біологічного старіння, незалежно від їхньої поживної цінності. Це означає, що організм старіє швидше на клітинному рівні, що своєю чергою також може підвищувати ризик розвитку серйозних захворювань, як-от рак, діабет, хвороби легенів, деменція і хвороба Альцгеймера.

Ультраоброблені продукти не тільки шкідливі для здоров'я, вони також можуть прискорити старіння організму. Це свідчить про проблеми, які не обмежуються лише низьким вмістом корисних речовин,
– розповіла авторка дослідження Симона Еспозіто.

Чому шкідливі ультраоброблені продукти

Такі продукти передусім містять добавки: консерванти, підсилювачі смаку і барвники, які зазвичай не використовують під час приготування їжі вдома.

За даними Британського фонду серця, часте споживання ультраоброблених продуктів пов'язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, інсультів і навіть передчасної смерті.

Деталі дослідження

Учені проаналізували біомаркери крові та звички в харчуванні учасників, а потім вирахували їхній біологічний вік, порівнявши його з хронологічним.

Важливо! Виявилось, що надмірне споживання ультраоброблених продуктів пов'язане з прискоренням біологічного старіння.

Перероблені продукти мають низьку поживну цінність. Окрім того, ці продукти піддаються інтенсивній промисловій обробці, яка змінює їх структуру і видаляє життєво важливі поживні речовини та клітковину. Такі зміни можуть мати значний вплив на метаболічні функції та склад мікробіоти кишківника.

Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.

Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для встановлення медичних діагнозів або самолікування.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-11-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 903



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.