Червоне чи біле: яке м'ясо найкорисніше і чому

Здоров'я
965
0

М’ясо є невіддільною частиною щоденного раціону. Варто знати, яке м’ясо курки корисніше - червоне чи біле.

Про це повідомляє Real simple.



В якій частині біле та червоне м'ясо



Доктор філософії Лорі Райт розповіла, що в індичці та курці біле м’ясо в основному походить із грудок і крил. Воно складається з білих м’язових волокон, які птах використовує для швидких рухів.

Тоді як червоне м’ясо є в стегнах та гомілках. Воно містить до 50% червоних волокон, які використовуються для таких рухів, як стояння.

Яка різниця

Оскільки біле і червоне м’ясо походять з різних частин птиці, то вони мають певну різницю.

Колір

Червоне м’ясо відрізняється від білого завдяки міоглобіну, залізовмісному білку, який надає м’ясу фіолетово-червоний відтінок. Біле м'ясо містить низьку кількість міоглобіну, що призводить до світлого кольору.

З іншого боку, темне м’ясо має вищий рівень міоглобіну, що призводить до червоного відтінку.

Смак

Біле м’ясо має м’який, ледь помітний смак. Тоді як червоне має більш насичений. Цей надзвичайно соковитий смак пояснюється високим вмістом жиру.

Текстура

Дієтолог Медді Паскуаріелло розповів, що біле м’ясо, як правило, пісніше та твердіше. Також має більш суху текстуру. Темне м’ясо має ніжну та соковиту консистенцію через високий вміст жиру.

Яке м'ясо корисніше



Біле м’ясо часто вважається більш здоровим, оскільки воно містить менше калорій. Це може бути корисно для контролювання рівня холестерину.

У 100 г тушкованої курячої грудки без шкіри міститься 241 міліграм фосфору, 343 міліграми калію та менш як 1 міліграм заліза та цинку.

Така сама кількість тушкованих курячих гомілок і стегон містить 130 міліграмів фосфору, 161 міліграм калію, 1 міліграм заліза і менш як 1 міліграм цинку.

Червоне м’ясо має трохи вищий рівень заліза, цинку та вітаміну B6, але це незначна різниця.

Рекомендована щоденна норма м’яса має бути 1 г на 1 кілограм маси тіла. Тобто якщо ви важите 65 кілограмів, то вам можна з’їдати 65 грамів м’яса щодня. Найкраще їсти тушковане, варене або запечене на відкритому вогні м’ясо.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

14:40
Кікбоксери Буковини стали чемпіонами України
14:23
Куди натиснути, щоб зробити запис екрана на телефоні або комп'ютері
14:07
Назавжди 27... Загинув бойовий медик-доброволець із Буковини Іван Яремчук
13:55
Як вигідно купити шини: поради для автовласників*
реклама
13:45
Що їсти, щоби залишатися здоровими у 70 років? Відповідь науковців
13:33
Не стало військового лікаря із Буковини Юрія Руснака
13:11
Яку рибу категорично не можна їсти, хоча її продають в усіх супермаркетах
12:59
Пістолети і боєприпаси: у буковинця вдома знайшли незаконну зброю
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм