RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


М’ясо є невіддільною частиною щоденного раціону. Варто знати, яке м’ясо курки корисніше - червоне чи біле.

Про це повідомляє Real simple.



В якій частині біле та червоне м'ясо



Доктор філософії Лорі Райт розповіла, що в індичці та курці біле м’ясо в основному походить із грудок і крил. Воно складається з білих м’язових волокон, які птах використовує для швидких рухів.

Тоді як червоне м’ясо є в стегнах та гомілках. Воно містить до 50% червоних волокон, які використовуються для таких рухів, як стояння.

Яка різниця

Оскільки біле і червоне м’ясо походять з різних частин птиці, то вони мають певну різницю.

Колір

Червоне м’ясо відрізняється від білого завдяки міоглобіну, залізовмісному білку, який надає м’ясу фіолетово-червоний відтінок. Біле м'ясо містить низьку кількість міоглобіну, що призводить до світлого кольору.

З іншого боку, темне м’ясо має вищий рівень міоглобіну, що призводить до червоного відтінку.

Смак

Біле м’ясо має м’який, ледь помітний смак. Тоді як червоне має більш насичений. Цей надзвичайно соковитий смак пояснюється високим вмістом жиру.

Текстура

Дієтолог Медді Паскуаріелло розповів, що біле м’ясо, як правило, пісніше та твердіше. Також має більш суху текстуру. Темне м’ясо має ніжну та соковиту консистенцію через високий вміст жиру.

Яке м'ясо корисніше



Біле м’ясо часто вважається більш здоровим, оскільки воно містить менше калорій. Це може бути корисно для контролювання рівня холестерину.

У 100 г тушкованої курячої грудки без шкіри міститься 241 міліграм фосфору, 343 міліграми калію та менш як 1 міліграм заліза та цинку.

Така сама кількість тушкованих курячих гомілок і стегон містить 130 міліграмів фосфору, 161 міліграм калію, 1 міліграм заліза і менш як 1 міліграм цинку.

Червоне м’ясо має трохи вищий рівень заліза, цинку та вітаміну B6, але це незначна різниця.

Рекомендована щоденна норма м’яса має бути 1 г на 1 кілограм маси тіла. Тобто якщо ви важите 65 кілограмів, то вам можна з’їдати 65 грамів м’яса щодня. Найкраще їсти тушковане, варене або запечене на відкритому вогні м’ясо.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-11-2024, 14:05
Коментарів 0 Переглядів 666

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.