RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Нове дослідження б'є на сполох з приводу одного конкретного продукту харчування та його впливу на здоров'я серця, особливо якщо людині за 40 років.

Зокрема, дослідження показало, що ліпідний обмін речовин в організмі людини падає, коли людині виповнюється 40 років. По суті, це означає, що людям у віці 40 років і старше складніше перетравлювати жир і розщеплювати тригліцериди, найпоширеніший тип жиру в організмі. Високий рівень тригліцеридів може збільшити ризик серцевих захворювань та інсульту.

Виключення одного продукту з раціону може значно знизити кров'яний тиск і рівень холестерину, стверджують кардіологи. Це, своєю чергою, може протидіяти деякому зниженню ліпідного обміну, яке відбувається зі старінням, пише Parade.



"Червоне м'ясо може збільшити ризик гіпертонії та високого рівня холестерину", - сказав кардіолог Ченг-Хан Чен. "Високий вміст насичених жирів у більшості стейків призводить до підвищення рівня холестерину в організмі. Натрій у червоному м'ясі, особливо сіль, яка використовується для надання стейкам, як відомо, є фактором ризику високого кров'яного тиску", - сказав він.

"Червоне м'ясо загалом містить багато насичених жирів, що пов'язано з більш високими показниками серцевих захворювань. У червоному м'ясі також багато холестерину", - сказав доктор Ні. "Цікаво, що точаться суперечки про те, чи справді вищі рівні дієтичного холестерину пов'язані з вищими показниками серцевих захворювань, хоча існує тісний зв'язок між рівнем холестерину в крові та серцевими захворюваннями", - кардіолог Ю-Мін Ні.

Американська кардіологічна асоціація рекомендує не більше ніж шість унцій червоного м'яса на день, але Чен насправді радить з'їдати всього чотири унції червоного м'яса, обмежуючись трьома порціями на тиждень.

За словами доктора Ні, червоне м'ясо - це не тільки яловичина, а й свинина і баранина.

Чен зазначив, що деякі шматки стейка, такі як вирізка, містять менше насичених жирів, ніж інші, і можуть бути хорошим джерелом високоякісного білка, якщо їх їсти в помірних кількостях.

"Найкорисніші джерела білка для здоров'я серця включають пісне м'ясо, таке як курка та індичка, морепродукти, такі як лосось і тунець, яйця, горіхи і насіння, а також квасолю, сочевицю і горох", - сказав Чен.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-11-2024, 22:57
Коментарів 0 Переглядів 1 530

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.