Чому жінкам старше 50 років варто пити більше журавлинного соку: відповідь лікарів

Здоров'я
911
0

Всі ягоди корисні, але журавлина - надзвичайно корисна. Вона зміцнює імунну систему та допомагає здоров’ю сечовивідних шляхів, а також корисна для серця, пише HealthDigest.



Зазначається, що журавлина може допомогти захистити нас від речовин, пов’язаних із хронічними захворюваннями та старінням. Якщо ви споживаєте журавлину у формі соку, вона буде такою ж корисною (крім розбавлених соків, які містять більше цукру).

"Але пити журавлинний сік – це не те, що ви повинні робити лише в молодості, щоб запобігти можливим проблемам зі здоров’ям у майбутньому. Навіть якщо вам за 50 років, вам слід регулярно вживати несолодкий журавлинний сік, особливо якщо ви перебуваєте в період менопаузи або постменопаузи", - каже доктор Сулагна Місра, лікар-засновник Misra Wellness.

Журавлинний сік знижує рівень холестерину у жінок старше 50 років

Хвороби серця є першою причиною смерті жінок у Сполучених Штатах. Хоча серцевий напад може статися у жінки будь-якого віку, з віком ризик зростає. За даними Центру контролю та профілактики захворювань США, 60 мільйонів жінок у США живуть із тією чи іншою формою хвороби серця.

Так, деякі дослідження на тваринах показали, що журавлина сприяє зниженню рівня холестерину, покращує кровообіг і зменшує запалення коштом клітинного стресу, пов’язаного з окисленням.

Журавлинний сік також може боротися з окислювальним стресом

Відповідно до дослідження 2020 року, люди похилого віку частіше, ніж будь-яка інша вікова група, відчувають окислювальний стрес. Це відбувається, коли у вашому організмі є дисбаланс між вільними радикалами та антиоксидантами, і остання група програє першій.

"Якщо дозволити вільним радикалам розмножуватися без антиоксидантів, що борються з ними, це негативно впливає на клітини, тканини та органи, що призводить до цілого ряду станів - від раку до серцевих захворювань - і навіть до неврологічних хвороб, як-от хвороба Альцгеймера. Через це підтримка високого рівня антиоксидантів стає ще більш важливою з віком", - пише видання.

Зазначається, що не тільки журавлинний сік, але й продукти з журавлини в цілому можуть компенсувати дисбаланс між вільними радикалами та антиоксидантами, таким чином покращуючи симптоми окислювального стресу: "Іншими словами, з віком несолодкий журавлинний сік або, якщо ви не можете сприймати сік, журавлинні таблетки можуть стати корисним доповненням до вашого щоденного раціону".

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

07:00
Погода на Буковині 2 квітня
02:00
Розчинна проти заварної: ось яка кава корисніша насправді
01:45
5 неефективних вправ, які варто припинити виконувати у спортзалі
01:30
Її не потрібно дотримуватись щодня. Названо найкращу дієту для схуднення
01:15
Ці 5 горіхів найкорисніші для вашого здоров'я: варто додати їх на тарілку
01:00
Небезпечно для очей: скільки часу можна дивитися телевізор без шкоди?
00:30
Чому корисно пити чай із кориці: названо 7 цілющих властивостей цього напою
00:30
Що станеться з організмом, якщо регулярно їсти насіння чіа: дієтологи дали відповідь

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм