«Для довгого і щасливого життя». П'ять продуктів, що їдять японці щодня, щоб почуватися краще

Здоров'я
14 863
0

Мічіко Томіока, сертифікована дієтологиня, експертка з довголіття родом з Японії, розповіла, які вісім продуктів вона завжди має на кухні та їсть їх щодня для довгого та щасливого життя.

Про це пише CNBC.



"Коли я переїхала до США в дорослому віці, я багато боролася з культурою швидкоїжі та переробленої їжі. Я була зайнятою, працюючою матір'ю і постійно відчувала себе погано через свій раціон. Тож коли я стала дієтологинею, то вирішила зосередити свою роботу на поширенні японських харчових звичок. Щоразу, коли я повертаюся додому, мене вражає енергійність людей похилого віку в моїй громаді. Їхні секрети довголіття — це їжа з наміром і дотримання Ікігай, японської концепції, що перекладається як пошук своєї мети", — зазначила дієтологиня. Вона також назвала вісім продуктів, які завжди тримає на своїй кухні і їсть щодня, щоб жити довше і щасливіше.

П'ять харчових продуктів для довгого і щасливого життя



1. Матча



За словами Мічіко Томіока, її 99-річна тітка починає кожен день з матчу, як і вона сама. Вона обов’язково подає його в спеціальних піалах. Зелений чай має багато переваг для здоров’я. Він містить вітамін С, вітаміни групи В, клітковину і білок, а також протизапальні та протизапальні поліфеноли. Ці природні сполуки мають високий вміст антиоксидантів — поживних речовин, які захищають від пошкодження клітин. "Ще зі школи я практикую Чадо — традиційну японську чайну церемонію приготування зеленого чаю. Щоранку я медитативно сиджу з чашкою матча, часеном (бамбуковим віночком), гарячою водою та піалою", — додає дієтологиня.

2. Ферментовані продукти



Одними з найпопулярніших продуктів в Японії є місо (ферментована соєва паста, часто використовується в супі), натто (ферментовані соєві боби) і нукадзуке (ферментовані овочі, мариновані в рисових висівках). "У дитинстві мій батько завжди привозив купу дайкона (редиски) та сезонних овочів від своїх місцевих друзів-фермерів. Я сортувала овочі, допомагала маринувати їх і подавала з імбиром. Ферментовані продукти також містять пробіотики, які допомагають травленню та засвоєнню і можуть знизити ризик захворювань", — зазначає експертка.

Кожен регіон Японії має унікальні види місо та солінь, залежно від погоди, культур, культури та способу життя. Іноді буває важко знайти високоякісний місо у Нью-Йорку, тому дієтологиня робить свій власний з трьох інгредієнтів: соєві боби, рис коджі та морська сіль.

3. Морські водорості



В Японії можна знайти морські водорості, відомі як кайсо, у багатьох стравах і закусках. Мічіко Томіока може з упевненістю сказати, що вона з'їдала принаймні один шматочок водоростей з кожним прийомом їжі, скільки себе пам’ятає. Цей ароматний і екологічно чистий продукт має багато переваг для здоров’я. Вони низькокалорійні і багаті на клітковину. Також містить різноманітні необхідні мінерали та вітаміни, включаючи йод, залізо, калій, магній, вітамін В 12 та омега-3 жирні кислоти. "У будь-який момент часу на моїй кухні може бути від п’яти до 10 видів морських водоростей. Всі вони мають різні смаки та кулінарне застосування. Наприклад, я кидаю водорості комбу в місо-суп з сушеними грибами або роблю салат з водоростями вакаме та хіджікі. Або я використовую водорості кантена та пасту з червоних бобів, щоб приготувати смачні веганські солодощі", — наголосила дієтологиня.

4. Соєві боби



Соєві боби — це смачний і доступний щоденний продукт, дієтологиня намагається переконатися, що обирає соєві продукти з мінімальним ступенем обробки. Її кухня не обходиться без едамаме, кінако (соєвого порошку), несолодкого соєвого молока і, звичайно, домашнього натто та місо. Соєві боби містять багато клітковини, вітамінів групи В, калію та поліфенолів, таких як ізофлавон. "У будь-який момент часу на моїй кухні може бути від п’яти до 10 видів морських водоростей. Я також люблю червону квасолю, або азукі. Вона багата на поліфеноли, клітковину, калій, білок, вітаміни групи В — все це може допомогти запобігти запаленню. Червону квасолю часто можна зустріти в супах і десертах, таких як вагаші, які часто подають із зеленим чаєм. Інгредієнти для вагасі дуже прості: паста з червоної квасолі, солодкий рис мочі та фрукти. Я готую його вдома без додаткового цукру, замінюючи його сухофруктами та корицею як натуральними підсолоджувачами", — пише Мічіко Томіока.

5. Тофу



Дієтологиня — велика шанувальниця тофу, тому що він забезпечує білком, як і м’ясо та молочні продукти, але без жодного холестерину. Він також досить універсальний. Тофу завжди є в її списку покупок, тому що його можна використовувати в багатьох різних видах страв. Протягом тижня вона може приготувати з ним бургер, пельмені, овочі зі смаженим рисом, суп, веганське каррі, хумус, гарнір, заправку для салатів, соуси і навіть десерт.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
34 091
Як квасити капусту: поради жительки Хмельниччини, яка готує її за давнім рецептом
20 921
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
14 323
Проїхав понад 11 тисяч кілометрів на мотоциклі: у Чернівцях зустріли лікаря-мандрівника
7 890
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
7 847
Від золотої діадеми до операції “Запад”: краєзнавець оживив історію рідного села на Буковині
6 141
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
5 252
Назвали громади Буковини, які найбільше коштів виділяють на ЗСУ
4 171
Повернувся з російського полону і знову пішов на фронт. Історія захисника з Буковини
3 995
У горах дощ з мокрим снігом: якою буде погода на Буковині завтра
3 983


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.