«Для довгого і щасливого життя». П'ять продуктів, що їдять японці щодня, щоб почуватися краще

Здоров'я
14 507
0

Мічіко Томіока, сертифікована дієтологиня, експертка з довголіття родом з Японії, розповіла, які вісім продуктів вона завжди має на кухні та їсть їх щодня для довгого та щасливого життя.

Про це пише CNBC.



"Коли я переїхала до США в дорослому віці, я багато боролася з культурою швидкоїжі та переробленої їжі. Я була зайнятою, працюючою матір'ю і постійно відчувала себе погано через свій раціон. Тож коли я стала дієтологинею, то вирішила зосередити свою роботу на поширенні японських харчових звичок. Щоразу, коли я повертаюся додому, мене вражає енергійність людей похилого віку в моїй громаді. Їхні секрети довголіття — це їжа з наміром і дотримання Ікігай, японської концепції, що перекладається як пошук своєї мети", — зазначила дієтологиня. Вона також назвала вісім продуктів, які завжди тримає на своїй кухні і їсть щодня, щоб жити довше і щасливіше.

П'ять харчових продуктів для довгого і щасливого життя



1. Матча



За словами Мічіко Томіока, її 99-річна тітка починає кожен день з матчу, як і вона сама. Вона обов’язково подає його в спеціальних піалах. Зелений чай має багато переваг для здоров’я. Він містить вітамін С, вітаміни групи В, клітковину і білок, а також протизапальні та протизапальні поліфеноли. Ці природні сполуки мають високий вміст антиоксидантів — поживних речовин, які захищають від пошкодження клітин. "Ще зі школи я практикую Чадо — традиційну японську чайну церемонію приготування зеленого чаю. Щоранку я медитативно сиджу з чашкою матча, часеном (бамбуковим віночком), гарячою водою та піалою", — додає дієтологиня.

2. Ферментовані продукти



Одними з найпопулярніших продуктів в Японії є місо (ферментована соєва паста, часто використовується в супі), натто (ферментовані соєві боби) і нукадзуке (ферментовані овочі, мариновані в рисових висівках). "У дитинстві мій батько завжди привозив купу дайкона (редиски) та сезонних овочів від своїх місцевих друзів-фермерів. Я сортувала овочі, допомагала маринувати їх і подавала з імбиром. Ферментовані продукти також містять пробіотики, які допомагають травленню та засвоєнню і можуть знизити ризик захворювань", — зазначає експертка.

Кожен регіон Японії має унікальні види місо та солінь, залежно від погоди, культур, культури та способу життя. Іноді буває важко знайти високоякісний місо у Нью-Йорку, тому дієтологиня робить свій власний з трьох інгредієнтів: соєві боби, рис коджі та морська сіль.

3. Морські водорості



В Японії можна знайти морські водорості, відомі як кайсо, у багатьох стравах і закусках. Мічіко Томіока може з упевненістю сказати, що вона з'їдала принаймні один шматочок водоростей з кожним прийомом їжі, скільки себе пам’ятає. Цей ароматний і екологічно чистий продукт має багато переваг для здоров’я. Вони низькокалорійні і багаті на клітковину. Також містить різноманітні необхідні мінерали та вітаміни, включаючи йод, залізо, калій, магній, вітамін В 12 та омега-3 жирні кислоти. "У будь-який момент часу на моїй кухні може бути від п’яти до 10 видів морських водоростей. Всі вони мають різні смаки та кулінарне застосування. Наприклад, я кидаю водорості комбу в місо-суп з сушеними грибами або роблю салат з водоростями вакаме та хіджікі. Або я використовую водорості кантена та пасту з червоних бобів, щоб приготувати смачні веганські солодощі", — наголосила дієтологиня.

4. Соєві боби



Соєві боби — це смачний і доступний щоденний продукт, дієтологиня намагається переконатися, що обирає соєві продукти з мінімальним ступенем обробки. Її кухня не обходиться без едамаме, кінако (соєвого порошку), несолодкого соєвого молока і, звичайно, домашнього натто та місо. Соєві боби містять багато клітковини, вітамінів групи В, калію та поліфенолів, таких як ізофлавон. "У будь-який момент часу на моїй кухні може бути від п’яти до 10 видів морських водоростей. Я також люблю червону квасолю, або азукі. Вона багата на поліфеноли, клітковину, калій, білок, вітаміни групи В — все це може допомогти запобігти запаленню. Червону квасолю часто можна зустріти в супах і десертах, таких як вагаші, які часто подають із зеленим чаєм. Інгредієнти для вагасі дуже прості: паста з червоної квасолі, солодкий рис мочі та фрукти. Я готую його вдома без додаткового цукру, замінюючи його сухофруктами та корицею як натуральними підсолоджувачами", — пише Мічіко Томіока.

5. Тофу



Дієтологиня — велика шанувальниця тофу, тому що він забезпечує білком, як і м’ясо та молочні продукти, але без жодного холестерину. Він також досить універсальний. Тофу завжди є в її списку покупок, тому що його можна використовувати в багатьох різних видах страв. Протягом тижня вона може приготувати з ним бургер, пельмені, овочі зі смаженим рисом, суп, веганське каррі, хумус, гарнір, заправку для салатів, соуси і навіть десерт.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

10:44
На Буковині поліція перевіряла у перехожого документи, а виявила наркотики
10:25
Задимився причіп: на Буковині за добу сталося дві пожежі
10:05
На Житомирщині внаслідок падіння уламків дронів пошкоджено шість будинків
09:44
Удар по багатоповерхівці у Сумах: четверо людей загинули
09:22
Генштаб оприлюднив мапу боїв: 158 зіткнень за добу, Покровський напрямок - найгарячіший
08:57
У Чернівцях не буде водопостачання на трьох десятках вулиць: перелік (оновлено)
08:43
На Буковині сьогодні попрощаються з молодим військовим Павлом Мельничуком
08:20
Свято Трьох Святих 2025 - традиції, іменини, прикмети
08:00
Забруднення Пруту та смертельне падіння 4-річної дитини в колодязь: головні новини минулої доби
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 30 січня не буде світла
07:15
Забудете про фітофтору: у чому замочити насіння помідорів перед посівом
07:00
Погода на Буковині 30 січня
02:00
Легко засвоюються: п'ять груп продуктів, які варто їсти при проблемах зі шлунком
01:45
Дев'ять причин додати яйця до раціону: які зміни відчує ваш організм
01:30
Можна їсти ложками: рецепт домашнього плавленого сиру за 15 хвилин
01:15
Страшенно цікаво: п'ять фільмів жахів, від яких неможливо відірватися
01:00
Що таке трансжири та як вони впливають на здоровʼя
00:45
Овочі будуть свіжими набагато довше: способи зберігання, які знають не всі
00:30
Сухість шкіри та постійне відчуття голоду можуть бути сигналами певних дефіцитів
00:15
Як уповільнити погіршення зору: не пропускайте ці поради
29 січня, 2025
23:54
Гороскоп Таро на молодик 29 січня: на кого чекає роман, а на кого - великі гроші
23:39
Лікарка назвала непримітні ознаки проблем із серцем
23:18
Ілона Маска номінували на Нобелівську премію за «захист свободи слова»
23:00
Зима в Україні продовжує бити рекорди
22:36
Ці знаки Зодіаку скупаються в удачі. Таро-гороскоп обіцяє їм радісні новини
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують
На Буковині загинула чотирирічна дитина, яка впала у 20-метровий колодязь
35 151
У Чернівцях через обстріли ворога зупинялася робота насосних станцій водоканалу
11 164
Оформлюють фальшиві довідки і відмовляються від щеплень: чому на Буковині різко зросла кількість хворих на кір
10 637
Після важкої хвороби не стало викладача педколеджу ЧНУ
9 737
Герої Буковини: на війні загинув 31-річний солдат Андрій Мошак
9 642
Горіло 600 квадратних метрів: на Буковині ліквідували масштабну пожежу на складі
9 227
На Буковині повідомили про підозру держреєстратору, який перереєстрував понад 100 гектарів землі
8 919
У Чернівцях дві школи перейшли на дистанційне навчання через ріст захворюваності на ГРВІ
7 796
"Ганьба та сором!": священник обурився тим, як у Чернівцях зустрічали траурний кортеж із захисником
7 255
У Чернівцях на автомийці викрали позашляховик: поліція розшукали злочинця
7 240

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм