Вживання часнику може допомогти покращити здоров’я. Зокрема це чудова спеція для профілактики цукрового діабету та не тільки.
Про це
пише NV.
В усьому світі часник використовують як ароматну спецію у кулінарії, так і як важливий компонент лікарських препаратів. Попри широке використання, клінічні дослідження переважно зосереджені на витриманому чорному часнику або екстрактах часнику. Та білий сорт також має корисні для здоров’я властивості. Результати клінічних випробувань виявили різноманітний вплив споживання сирого часнику на здоров’я.
Зокрема покращення ліпідного профілю для профілактики діабету. Також регуляцію артеріального тиску, прохідність кровоносних судин та метаболізм у глюкозі крові.
Дослідження показали зв’язок споживання часнику з покращенням важливих результатів для здоров’я, включаючи ризик раку, серцево-судинних захворювань, гомеостаз інсуліну та функцію печінки.
Науково підтверджено, що такі харчові продукти як часник, червоний дріжджовий рис, фітостероли та інші подібні сполуки можуть позитивно впливати на внормування рівня холестерину в крові.
Різні методи висушування часнику, які використовуються в промисловості для приготування різних харчових продуктів, призводять до зниження рівня біоактивних компонентів, таких як аліцин, загальні феноли та піруват, порівняно зі свіжозібраним часником. Наприклад, сполуки сірки у свіжому часнику можуть бути майже в 1000 разів сильнішими антиоксидантами порівняно з тими, що містяться в екстракті старого коренеплоду.
Невідповідності між дослідженнями, зосередженими на часникових добавках, і традиційному споживанні сирого білого часнику в усьому світі підкреслюють необхідність комплексного дослідження користі для здоров’я та механізмів дії сирого часнику. Майбутні дослідження можуть дати цілісне розуміння потенційних переваг, пов’язаних зі споживанням сирого часнику.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
6-09-2024, 02:00
0
1 478