Новини Дня

00:45
Чому редиску потрібно саджати тільки восени
00:30
Не тільки риба: чотири найкращих рослинних джерела омега-3
00:15
Шість продуктів, які допоможуть залишатися здоровими всю зиму
23:59
На фронті 174 зіткнення, на Покровському напрямку ворог зазнав відчутних втрат
23:45
П'ятниця стане початком "білої смуги" для чотирьох знаків Зодіаку. Кого обрали карти Таро
23:23
Названо овоч, який потрібно їсти всім щодня
22:58
Україна під час ракетного обстрілу Курщини поранила північнокорейського генерала - WSJ
22:43
Путін заявив, що Росія атакувала Україну ракетою середньої дальності "Орєшнік"
22:21
Міністри ЄС обговорили підвищення тарифів на аграрний імпорт із РФ і Білорусі
22:05
Сонце поверне щастя в життя цих знаків Зодіаку. На кого чекає період великої радості
21:41
Рекордні витрати на оборону, скорочення пенсій: у РФ затвердили бюджет на 2025-27 роки
21:20
Що станеться з організмом, якщо їсти картоплю щодня
21:00
Чернівчанка, яка очолила Міндовкілля розповіла, на чому повинна базуватися відбудова України
20:40
На збереження репродуктивних клітин військових у бюджеті заклали ₴190 мільйонів
20:20
ЗСУ створили першу школу підготовки операторів безпілотних роботизованих комплексів
20:18
Платіжне шахрайство: важливість двофакторної автентифікації*
20:00
У Чернівцях патрульні зупинили п'яного водія: вміст алкоголю перевищив норму в 14 разів
19:40
Рада ухвалила законопроєкт про безпеку в закладах середньої освіти: деталі
19:23
З'явився графік вимкнення світла на Буковині на 22 листопада
19:20
Становище України на фронті погіршилось: міністр оборони Британії зробив попередження
Больше новостей
Молодий буковинець » Здоров'я » У чому користь інжиру та кому його їсти категорично не можна

У чому користь інжиру та кому його їсти категорично не можна

Здоров'я
1 553
0

Інжир, також відомий як фігове дерево (лат. Ficus carica), - це солодкий фрукт, що росте на однойменному дереві, яке належить до родини тутових. Інжир може бути різних кольорів — від жовтого і зеленого до темно-фіолетового і майже чорного, залежно від сорту. Його смак солодкий, а текстура м'яка і соковита з невеликими хрустким насінням.

Про це пише РБК-Україна (проєкт Styler).



Користь інжиру



Багатий на корисні речовини

Інжир містить велику кількість вітамінів (особливо вітамінів A, C, K і групи B) і мінералів (таких як калій, кальцій, магній, залізо). Високий рівень калію сприяє зниженню артеріального тиску, а кальцій допомагає підтримувати здоров'я кісток.

Джерело клітковини

Інжир є хорошим джерелом дієтичної клітковини, яка допомагає поліпшити травлення, запобігає запорам і сприяє підтриманню здорової ваги.

Антиоксидантні властивості

Фрукти інжиру містять антиоксиданти, зокрема флавоноїди й поліфеноли, які допомагають боротися з вільними радикалами в організмі та знижують ризик розвитку хронічних захворювань, таких як серцево-судинні хвороби та рак.

Покращення травлення

Завдяки вмісту клітковини та природних ферментів, інжир сприяє здоровому травленню, зменшує відчуття здуття і підтримує баланс мікрофлори кишківника.

Покращення стану шкіри

Інжир також має протизапальні властивості, що може допомогти при акне, екземі та інших шкірних проблемах. Його антиоксиданти підтримують здоровий вигляд шкіри, допомагаючи боротися зі старінням.

Підтримка здоров'я серця

Калій і антиоксиданти в інжирі сприяють зниженню рівня холестерину та підтримують здоров'я серцево-судинної системи.

Інжир можна вживати свіжим, сушеним, додавати до десертів, салатів, випічки або вживати як самостійну закуску.

Кому не можна їсти інжир



Хоча інжир є корисним фруктом, деяким людям його варто вживати з обережністю або взагалі уникати:

Людям з алергією

У деяких людей може бути алергія на інжир. Це стосується тих, хто має алергію на фрукти з родини тутових (таких як шовковиця). Симптоми можуть включати свербіж, набряк, висипи або навіть анафілактичний шок у важких випадках.

Людям з синдромом подразненого кишківника (СПК)

Інжир містить багато клітковини, яка може викликати здуття, газоутворення або навіть діарею у людей із СПК або чутливим травленням.

Людям з низьким рівнем цукру в крові (гіпоглікемія)

Інжир містить натуральний цукор, тому може підвищувати рівень цукру в крові. Людям з гіпоглікемією потрібно вживати його з обережністю, щоб уникнути різких стрибків цукру.

Людям із захворюваннями нирок або жовчного міхура

Інжир багатий на оксалати, які можуть сприяти утворенню каменів у нирках або жовчному міхурі у людей, схильних до цих проблем.

Людям, які приймають певні медикаменти

Інжир може взаємодіяти з деякими ліками, такими як кроворозріджувальні засоби (наприклад, варфарин), оскільки він містить вітамін K, який може знижувати ефективність цих ліків.

Людям з діабетом

Через високий вміст цукру в інжирі (особливо сушеному), його варто вживати з обережністю людям з діабетом, оскільки він може підвищити рівень цукру в крові. Важливо контролювати порції та порадитися з лікарем.

Людям із чутливістю до фруктози

Інжир містить фруктозу, і людям з нестерпністю фруктози або з порушенням її засвоєння краще уникати його вживання, щоб не викликати проблем з травленням.

Сушений інжир є особливо концентрованим джерелом корисних речовин, проте також містить більше цукру і калорій, тому варто споживати його в міру.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
[related-news] [/related-news]

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: