Глікемічний індекс продукту вказує, наскільки сильними будуть коливання рівня цукру в крові людини після споживання даного продукту. Є певні види круп, які містять низький показник та допомагають контролювати вагу.
Про це
повідомляє Ольга Безугла.
Які крупи містять низький ГІВибір круп з низьким глікемічним індексом може стати важливим кроком для збереження вашого здоров’я та енергії протягом дня. Вони забезпечують стабільний рівень цукру в крові, що особливо важливо для людей з діабетом та тих, хто прагне контролювати свою вагу.
У раціоні крупи займають важливе місце завдяки високому вмісту вітамінів, мінералів і клітковини. Вони не тільки насичують, але й підтримують здоров’я серця, знижуючи ризик захворювань. До того ж крупи допомагають підтримувати травлення та забезпечують організм енергією на тривалий час.
Обирайте різноманітні крупи, експериментуйте з рецептами й відкривайте для себе нові смаки та користь від здорового харчування.
Глікемічний індекс крупи залежить:від методу первинної обробки зерна
від ступеня подрібнення
способу теплової обробки
від рецептури страви
Список круп
Дієтологиня назвала глікемічний індекс популярних круп:дикий рис - 35
білий рис - 70
гречка - 50
вівсяна цільнозернова крупа - 55
кіноа - 53
булгур - 45
перлова крупа - 25
кускус - 70
манна крупа - 70
кукурудзяна крупа - 85
Люди, які дотримуються здорового харчування, віддають перевагу продуктам з низьким і середнім показником ГІ.
Всілякі крупи та інші продукти з низьким і середнім глікемічним індексом більш плавно підвищують рівень глюкози в крові — що забезпечує довге насичення. Крім цього, продукти з низьким ГІ, шляхом вмісту клітковини, корисні для здоров’я.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
29-06-2024, 00:30
0
1 150