DataLife Engine > Здоров'я > Дієтологиня назвала крупи, які забезпечують стабільний рівень цукру та насичують енергією

Дієтологиня назвала крупи, які забезпечують стабільний рівень цукру та насичують енергією


Глікемічний індекс продукту вказує, наскільки сильними будуть коливання рівня цукру в крові людини після споживання даного продукту. Є певні види круп, які містять низький показник та допомагають контролювати вагу.

Про це повідомляє Ольга Безугла.

{reklama}

Які крупи містять низький ГІ

Вибір круп з низьким глікемічним індексом може стати важливим кроком для збереження вашого здоров’я та енергії протягом дня. Вони забезпечують стабільний рівень цукру в крові, що особливо важливо для людей з діабетом та тих, хто прагне контролювати свою вагу.

У раціоні крупи займають важливе місце завдяки високому вмісту вітамінів, мінералів і клітковини. Вони не тільки насичують, але й підтримують здоров’я серця, знижуючи ризик захворювань. До того ж крупи допомагають підтримувати травлення та забезпечують організм енергією на тривалий час.

Обирайте різноманітні крупи, експериментуйте з рецептами й відкривайте для себе нові смаки та користь від здорового харчування.

Глікемічний індекс крупи залежить:

від методу первинної обробки зерна
від ступеня подрібнення
способу теплової обробки
від рецептури страви
Список круп

Дієтологиня назвала глікемічний індекс популярних круп:

дикий рис - 35
білий рис - 70
гречка - 50
вівсяна цільнозернова крупа - 55
кіноа - 53
булгур - 45
перлова крупа - 25
кускус - 70
манна крупа - 70
кукурудзяна крупа - 85

Люди, які дотримуються здорового харчування, віддають перевагу продуктам з низьким і середнім показником ГІ.

Всілякі крупи та інші продукти з низьким і середнім глікемічним індексом більш плавно підвищують рівень глюкози в крові — що забезпечує довге насичення. Крім цього, продукти з низьким ГІ, шляхом вмісту клітковини, корисні для здоров’я.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад