RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини світу » Які морепродукти є небезпечними для здоров’я: дослідження експертів

Які морепродукти є небезпечними для здоров’я: дослідження експертів


Морепродукти є обов'язковими у раціоні харчування, адже містять необхідні для здоров'я елементи. Та екологи і медики б'ють на сполох – через забруднення морських акваторій відходами промисловості виробництва, зараження та мутації риби.

Про це повідомляє 24apteka, пише molbuk.ua.

Засновник норвезького Союзу охорони природи еколог-активіст Курд Оддекал зазначає, що вирощений лосось – чи не найтоксичніша їжа в світі. Адже через неправильні умови вирощування на маленькій фермі через надмірну скупченість риба хворіє.

Некроз підшлункової залози, інфекційна анемія – саме з такими хворобами лосоль потрапляє на стіл споживача. До риби додають ще й отруйні речовини. Токсиколог з Франції Жером Рюззен зазначив, що лосось у 5 разів перевищує показники по шкідливості і токсичності в порівнянні з будь-якими іншими морепродуктами.

Та й вилов нормальної риби під питанням, адже у води Світового океану потрапляють нафтові та інші промислові продукти переробки.

Деякі види риби накопичують в своєму організмі ртуть – акула, меч-риба, королівська макрель та інші. А великий вміст свинцю у морепродуктах, який збільшує ризик виникнення ревматоїдного артриту, аутоімунних захворювань, системного червоного вовчака та інших.

А личинки небезпечних круглих черв'яків містяться майже у всіх оселедцевих Північного і Балтійського морів. Суші з окуня, лосося, тріски гарантують "новоселів" у вашому організмі. Тож ніколи не вживайте рибу, яка не пройшла теплову обробку.

Через підвищення температури води в океані і збільшенням кількості домоєвої кислоти, яку ще називають "кислотою зомбі", небезпечно вживати і мідії, сардини, морських гребінців та креветки.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
18-08-2018, 22:55
Коментарів 0 Переглядів 2 061


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.