Дослідження румунських вчених доводить, що їсти свіжий сніг у морозну погоду не є шкодою для здоров'я.
Про це заявили вчені Угорський університет Сапієнта у Трансильванії, передає The Detroit News.
Румунські науковці опублікували дослідження щодо шкідливості споживання снігу. Виявляється, найголовнішими факторами є свіжість снігу та температура повітря.
Під час дослідів вчені у січні та лютому збирали зразки снігу у парку та біля магістралі. Далі сніг перевіряли на наявні у ньому бактерії та плісняви. Зразки збирали за температури у проміжку 1-17 градусів нижче нуля.
У результаті науковці виявили, що у січневому снігу перебувало 5 бактерій на міліметр, однак вже у лютому їх кількість зросла у 4 рази.
"Дуже свіжий сніг має дуже мало бактерій. Через два дні, однак, їх кількість швидко зростає. Бактерії поширюються через домішки в повітрі", - йдеться у висновках.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram