RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Європарламентарі підтримали новий формат "Східного партнерства" для України, Грузії і Молдови

Європейський парламент проголосував за рекомендації саміту "Східного партнерства" створити для України, Молдови і Грузії модель "Східне партнерство плюс".

Відповідне голосування відбулося у Страсбурзі в рамках планерного засідання Європарламенту.

За проголосували 519 депутатів, проти - 114, утримались 47.

Напередодні відбулося обговорення доповіді, авторами якої є Лайма Андрікіте та Кнут Флекенштайн.

Зокрема в доповіді пропонується створити модель "Східне партнерство плюс" для країн, які мають угоди про асоціацію з Євросоюзом і досягли значного прогресу у проведенні реформ, що "в кінцевому підсумку може призвести до приєднання до Митного союзу, Енергетичного союзу, Союзу цифрових технологій та Шенгенської зони, подальшого доступу до внутрішнього ринку ЄС, інтеграції у транспортну інфраструктуру, партнерства в індустріальній сфері, збільшення участі в програмах ЄС та агентствах", а також скасувати роумінг.

Також пропонується заснувати для України, Грузії та Молдови трастовий фонд, який би фокусувався на приватних і державних інвестиціях в соціальну та економічну інфраструктуру, у той же час забезпечити "ретельну перевірку їхнього використання, щоб запобігти будь-яким зловживанням".

Крім того, пропонується заявити про підтримку справжніх економічних реформ, які спрямовані на поступове скасування монополій, обмеження ролі олігархів шляхом запровадження відповідних законів та підтримку реформ у банківському і фінансовому секторах, спрямованих на боротьбу з відмиванням грошей та ухиленням від сплати податків.

Документом також пропонується підтримувати "єдність дій серед держав-членів ЄС у збереженні колективного тиску на Росію, чия військова присутність у регіоні останнім часом зростає, зокрема шляхом посилення конкретних обмежувальних заходів для вирішення конфлікту на сході України шляхом повного виконання Мінських домовленостей", підтримувати моніторингову місію ОБСЄ.

Обмежувальні заходи пропонується підтримувати і для вирішення конфлікту між РФ та Грузією, відновлення повного суверенітету України у Криму, Грузії - на окупованих територіях Абхазії та Південної Осетії, Молдови - у Придністров’ї.

У доповіді констатується, що участь Білорусі у військових навчаннях з Росією "Захід-2017", які були спрямовані проти Євросоюзу, є "неприйнятною".

Також в документі міститься заклик до Росії забезпечити безпеку спостерігачів ОБСЄ та їхній безперешкодний доступ на місцях, розглянути питання про підтримку розгортання збройної поліцейської місії ОБСЄ на сході України, відобразити перспективу розширення ролі Євросоюзу у вирішенні конфліктів в Україні та Грузії, у тому числі шляхом запуску місій в рамках Спільної безпекової та оборонної політики ЄС для посилення безпеки і стабільності.

Рекомендується також вимагати від країн-партнерів нових зобов’язань щодо повного проведення реформ, пов'язаних із судовою системою, державним управлінням, боротьбою з корупцією та організованою злочинністю, на основі відповідних дорожніх карт з чітко визначеними цілями і термінами виконання, заохочувати реформи у сфері виборів з метою поліпшення виборчих основ, забезпечити суворе застосування існуючих у ЄС норм.

Також пропонується працювати спільно та підтримати Україну, Грузію і Молдову у виконанні безвізового режиму з тим, щоб уникнути застосування в майбутньому механізму тимчасового призупинення дії безвізу.

У доповіді підкреслюється, що "Східне партнерство" має на меті створити необхідні умови для тісної політичної асоціації та економічної інтеграції, і що угоди про асоціацію з Грузією, Молдовою та Україною не становлять кінцевої мети у відносинах з ЄС.

"Ще раз визнати європейські прагнення цих країн; зазначити, що відповідно до статті 49 Євросоюзу та згідно з Римською декларацією від 25 березня 2017 року будь-яка європейська держава може подати заявку на членство в ЄС за умови дотримання Копенгагенських критеріїв та принципів демократії, якщо вона поважає основні свободи і права людини, у тому числі права меншин, та підтримує верховенство права; наполегливо закликати держави-члени у зв'язку з цим ухвалити амбіційну декларацію на саміт 2017 року, в якій визначаються відповідні довгострокові цілі", - йдеться в документі.
Редактор: Юрій Коверзнєв
15-11-2017, 16:45
Коментарів 0 Переглядів 1 144

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.