Що підсилює почуття голоду

Новини світу / Новини
1 644
0
Що підсилює почуття голоду

Фруктоза підштовхує до прийому їжі.

У новому дослідженні взяли участь 24 людини. Добровольцям дали напої, підсолоджені глюкозою або фруктозою. Потім учасникам показали фотографії калорійної їжі і запитали, наскільки вони голодні. Також фахівці просканували мозок добровольців.

Учасники, які випили напій з фруктозою, відчували більш сильне відчуття голоду.

Крім того, при погляді на фотографії їжі у них сильніше підвищувалася активність у орбітофронтальній і зоровій корі головного мозку порівняно з тими добровольцями, яким дали напій з глюкозою.

До того ж, після фруктози рівень інсуліну в плазмі зростав не так сильно, як після прийому глюкози.

Дослідники пропонували добровольцям вибрати між грошовою винагородою і їжею. Учасники, які випили напій з фруктозою, частіше відмовлялися від грошей на користь їжі.

За словами фахівців, глюкоза сприяє виникненню почуття ситості, а фруктоза - ні. Тому через прийом фруктози підвищується суб'єктивна цінність калорійних продуктів. Це підштовхує людей до прийому їжі.

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.