Фруктоза підштовхує до прийому їжі.
У новому дослідженні взяли участь 24 людини. Добровольцям дали напої, підсолоджені глюкозою або фруктозою. Потім учасникам показали фотографії калорійної їжі і запитали, наскільки вони голодні. Також фахівці просканували мозок добровольців.
Учасники, які випили напій з фруктозою, відчували більш сильне відчуття голоду.
Крім того, при погляді на фотографії їжі у них сильніше підвищувалася активність у орбітофронтальній і зоровій корі головного мозку порівняно з тими добровольцями, яким дали напій з глюкозою.
До того ж, після фруктози рівень інсуліну в плазмі зростав не так сильно, як після прийому глюкози.
Дослідники пропонували добровольцям вибрати між грошовою винагородою і їжею. Учасники, які випили напій з фруктозою, частіше відмовлялися від грошей на користь їжі.
За словами фахівців, глюкоза сприяє виникненню почуття ситості, а фруктоза - ні. Тому через прийом фруктози підвищується суб'єктивна цінність калорійних продуктів. Це підштовхує людей до прийому їжі.
14-11-2015, 08:30
0
1 493