RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Багатьом людям відома проблема захитування у транспорті. Відбувається це через чутливість вестибулярного апарату до навантажень. Особливо гостро хвороба руху (так її називають спеціалісти) може проявляється під час дальніх поїздок, наприклад, на море. Часто потерпають від цього діти. Симптоми захитування, як правило, розвиваються поступово. Спочатку може з’явитися позіхання, підвищене слиновиділення, блідість, поява холодного поту, сонливість, а також запаморочення, головний біль, загальне нездужання та втомленість. Потім з’являється відчуття нудоти, починається блювання, порушується координація рухів. Якщо подібні симптоми продовжуються тривалий час, це може призвести до зниження тиску, зневоднення.
Щоби подібні симптоми не дошкуляли у дорозі, використовують спеціальні таблетки, що нормалізують роботу вестибулярного апарату. Їх без рецепта можна придбати в аптеках. Які особливості цих препаратів і яким варто надавати перевагу “МБ” поцікавився у провізора аптеки “Мітра-плюс” Наталі ЗЕЛЕНЮК.
“Авіа-море” – гомеопатичний препарат.
Застосування: препарат приймають внутрішньо, по 1 таблетці на один прийом. Таблетку тримають у роті до повного розчинення. Профілактично перший прийом препарату здійснюють за годину до посадки у транспорт. Потім таблетки приймають кожні 30 хвилин упродовж усього часу перебування у дорозі, але не більше п’яти таблеток на день. Можливе призначення дітям від трьох років, за тією ж схемою, що для дорослих.
Протипоказання, побічна дія: підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату, а також дітям до трьох років.
Ціна: 9 гривень (20 таблеток).
“Вертігохель” – гомеопатичний засіб.
Застосування: при нудоті приймають внутрішньо по 10 крапель чи 1 таблетці кожні 15 хвилин.
Протипоказання, побічна дія: захворювання щитоподібної залози. Гіперчутливість, можливі алергічні реакції.
ціна: 45 гривень (30 мл)
“Тонгінал” - гомеопатичний засіб.
Застосування: дорослим та підліткам – по 10 крапель, дітям до 12 років – по 5-7 крапель, дітям до року – по 1 краплі тричі на день.
Протипоказання, побічна дія: підвищена чутливість (алергія) до будь-якого з компонентів препарату.
Ціна: 22,5 гривні (20 мл), 38 гривень (50 мл)
“Таблетки від захитування” - містять дименгідринат, тривалість дії 3-6 годин.
Застосування: внутрішньо, незалежно від прийому їжі. Вживати дорослим 1 таблетку за 30-60 хвилин до початку поїздки, потім за необхідності по 1-2 таблетки кожні 4-6 годин, але не більше 8 таблеток на добу. Дітям 2-6 років – по 1/4-1/2 таблетки кожні 6-8 годин;
6-12 років - по 1/2-1 таблетці кожні 6-8 годин.
Протипоказання, побічна дія: протипоказані при підвищеній чутливості до дименгідринату, в першому триместрі вагітності, а також дітям до двох років.
Можливі сухість у роті, головний біль, сонливість.
Ціна: 19 гривень (25 таблеток)
Порада фахівця
Наталя Зеленюк, провізор аптеки:
Таблетки від захитування можна розділити на таблетки хімічного та гомеопатичного походження. В основі “хімічних” таблеток міститься речовина дименгідринат, яка нормалізує роботу вестибулярного апарату. Дименгідринат міститься у препаратах “Авіа-марин”, “Драмина”, “Таблетки від захитування”. Препарати “Авіа-море”, “Тонгінал” та “Вертігохель” є гомеопатичними, тобто вони природного походження. Гомеопатичні препарати нешкідливі і практично не мають протипоказань, тому їх можна використовувати для дітей віком від одного року.
Препарати від захитування можуть бути таблетованими або у краплях.
Таблетки з додаванням дименгідринату діють на вестибулярний апарат швидше, ніж гомеопатичні, але сама речовина має низку протипоказань, зокрема, це поява загального нездужання, кишкових розладів тощо. Тому до їхнього вибору варто ставитися уважніше, особливо людям, які мають хронічні захворювання.
Переважна більшість подібних таблеток продається у пачках по 20 таблеток (за бажання можна придбати і поштучно), термін їх придатності становить 3-5 років.
Людмила Осадчук
26-06-2008, 10:37
Коментарів 0 Переглядів 28 391

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!