RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Із відомим травником Василем Шевчуком ми зустрілися у Трускавці. Автор 12 книг ("Чар-зілля", "Трава-заступниця", "Плакун-трава", "Люби мене, не покинь" та інших) розповів багато цікавого про чудодійні властивості трав.

Горицвітом можна причарувати хлопця

– Знання про трави передали мені бабуся та хрещена мама, які лікували все село. На своєму городі вирощую багато трав, якими лікуюся. І в свої майже 80 років почуваюся здоровим і молодим. До речі, моя дружина молодша за мене на 20 років, – хвалиться стрункий та підтягнутий Василь Йосипович. – Для чоловічої сили з’їдаю щодня по дві-три ягоди лимоннику китайського – і не потрібно жодної віагри. При статевій слабкості допоможе і хрещатий барвінок. Якщо давати чоловікові пити чай із трави любки дволистої, він ніколи не піде до іншої жінки. За допомогою цієї трави ворожки привертали до дівчат хлопців, збуджували статевий потяг. А навесні зацвітає багряно-жовтий адоніс, або горицвіт, який ще називають квіткою кохання. Ним також можна причарувати хлопця та вилікувати сердечні хвороби. Щоби мати гарні та білі зуби, додайте до зубної пасти порошок потовченого кореневища калгану. А щоби позбутися головного болю, потрібно щотижня постити один день. Так робили наші бабусі та дідусі.

Заготовляти трави для внутрішнього вживання слід до сходу сонця у п’ятницю і суботу, для зовнішнього – у четвер і неділю.

Бузина містить секрет довголіття

– Ми ще мало знаємо про чудодійні властивості трав, – запевнив Василь Шевчук. – Наприклад, дев’ятисил має дев’ять сил проти хвороб, звідси і його назва. А знахарське нечіпай-зілля, відоме ще з античних часів, чаклуни вважали приворотним. Щоби причарувати хлопця, вони радили шматочок кореня поставити у черевик і промовляти: "Коханий (ім’я), поспішай до мене". І хлопець обов’язково прийде. Або взяти траву переступень, яка росте подалі від людських очей – у кущах та чагарниках. Нею лікують пропасницю, ревматизм, астму, герпес, безсоння. Але переступень отруйний. Тому його треба зберігати окремо від інших трав у щільно зав’язаних мішечках.

А ось бузина містить секрет довголіття. Якось столітній дідусь зізнався мені, що дожив до таких літ завдяки цій рослині. "З квіток п’ю чай. Із плодів і меду роблю варення. Відваром кори мию ноги. Ось і весь секрет мого довголіття", – запевнив старенький.

Бузину добре вживати після видалення ракової пухлини, як це робила моя мама. Ягоди насипати рівним шаром у скляну банку, пересипати цукром. Коли цукор розтопиться, сироп процідити. Вживати після їди одну столову ложку сиропу або з’їсти декілька ягід. Курс лікування – півтора місяця. Якщо гадюка вкусить ласку, то вона наїдається ягід бузини і виживає.

– Дика горобинка (пижмо) також здатна привернути до дівчини коханого. Треба приготувати з неї чудодійний напій і дати хлопцеві випити. Тому цю рослину в народі називають "приворотнем", – сміється травознавець. – Давні єгиптяни і греки використовували пижмо для бальзамування померлих. А народи Півночі, коли не було холодильників, зберігали влітку м’ясо, обкладаючи його подрібненою травою пижмо. Якщо у вашої дитини глисти, пижма допоможе швидко їх позбутися.
Надія БУДНА

Поради від Василя Шевчука
Дубовий віник знизить артеріальний тиск, врівноважить роботу серця.
Камінці у нирках та жовчному міхурі можна розчинити соком чорної редьки.
Позбутися шпор на підошвах допоможе катання звичайної качалки ногами.
Щоби схуднути, жінкам потрібно вживати щодня звичайний хрін. З його допомогою моя пацієнтка – відома народна артистка – схудла більше, ніж на 30 кілограмів. Один кілограм очищеного хрону перемолоти на м’ясорубці, залити 4,5 літра води і кип’ятити 10 хвилин на малому вогні. Додати півкілограма меду і добре розчинити. Покласти в холодильник на добу. Процідити та вживати по 100 мг двічі-тричі на день за 30-40 хвилин до їди. Зберігати в холодильнику.
Якщо купати дівчинку в любистку та м’яті, вона виросте здорова і гарна.
Лисим чоловікам потрібно мити голову відваром із лопуха.
До травмованих місць прикладайте полин.
5-11-2010, 11:36
Коментарів 0 Переглядів 7 312

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.