RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Із настанням осені у мене значно погіршився стан шкіри. Постійно з’являються висипання, від літа залишилися пігментні плями. Косметичні засоби, якими користуюся, не допомагають. Підкажіть, будь ласка, чи є народні засоби, які допоможуть позбутися моїх проблем" Аліна Л., м. Чернівці.

За словами Наталії ВОЛОЩУК, лікаря-косметолога, осінні овочі та фрукти ідеально підходять для догляду за шкірою обличчя.

– Використовуючи їх, невдовзі ви переконаєтеся, що результати перевершать усі очікування. Вдома готувати й застосовувати різноманітні косметичні засоби із природних інгредієнтів дуже легко, – говорить Наталія Василівна. – Єдине застереження: у разі алергії варто припинити використання природної косметики і звернутися до лікаря.

Для очищення – морська сіль і айва

Очищення обличчя – основна процедура. Її потрібно здійснювати щоранку.

– До півсклянки вершків додайте столову ложку морської солі, ретельно розмішайте. Обережно нанесіть суміш на обличчя, уникаючи ділянки навколо очей. Потім вмийтеся прохолодною водою. Тим, у кого жирна шкіра, можна додати до води кілька крапель лимонного соку.

– Ця домашня spa-процедура живить шкіру необхідними мінералами та забезпечує дбайливий догляд. До вершків замість солі можна додавати виноградний сік, жмих айви, слив, – радить Наталія Волощук.

– Для сухої шкіри на ватний диск потрібно нанести трохи рослинної олії – оливкової, горіхової, мигдальної, а потім круговими рухами протерти обличчя. Не видаляючи залишків олії, необхідно сполоснути обличчя прохолодною водою.

Осінні скраби для обличчя можна застосовувати не частіше, ніж двічі на тиждень. Найкраще їх поєднувати із процедурами у лазні, прийняттям ванни.

1. Ретельно змішати столову ложку розтертих у порошок пшеничних зерен, чайну ложку персикової олії, столову ложку міцного чаю, чайну ложку мигдальних висівок. Нанести масажними рухами на обличчя, шию, змити теплою водою, нанести живильний крем.

2. Жмих винограду перемішати зі свіжим потовченим насінням гарбуза чи соняшника, нанести суміш на обличчя, шию, змити теплою водою.

Тонізуємо шкіру мінеральною водою

– Після очищення шкіри необхідно використати тонік. Найкраще, якщо це буде мінеральна вода, яка збагатить шкіру необхідними мінеральними речовинами, – каже Наталія Василівна. – Завдяки трав’яним відварам шкіра буде ідеально чистою.

Настоюйте столову ложку листя мати-й-мачухи склянкою окропу протягом 30 хвилин, процідіть. Вмивайтеся відваром щоранку.

Змішайте свіже або сухе листя подорожника, ягоди шипшини (пропорція 1:1). Настоюйте у термосі. Вмивайтеся відваром вранці й увечері.

Для повік ефективні примочки з настоянки шавлії, кропу, настоянки арніки (15 крапель на третину склянки кип’яченої води). Змочіть два ватні диски і покладіть на повіки на 10 хвилин.

За словами Наталії Волощук, достатнє зволоження шкіри обличчя забезпечує її тонус. Щоби шкіра завжди виглядала доглянутою, потрібно використовувати маски з натуральних продуктів.

Дуже добре освіжають і омолоджують шкіру звичайні яблука. Зваріть яблуко в невеликій кількості молока і зробіть маску на 20 хвилин, змийте її теплою водою. Ця маска підходить для всіх типів шкіри.

Для жирної шкіри – квітковий пилок і мед

Сік одного помідора змішайте із сиром, нанесіть на 15 хвилин, вмийтеся прохолодною водою.

Ківі змішайте з перемеленими вівсяними пластівцями. Суміш нанесіть на 20 хвилин на обличчя, вмийтеся прохолодною водою, нанесіть живильний крем.

До 25 м меду додайте 3 г квіткового пилку і 20 г мигдальної олії, нанесіть на обличчя на 10 хвилин. Ця маска пом’якшує будь-яку шкіру, покращує колір обличчя.

Живлення шкіри – важлива процедура, яку потрібно здійснювати ввечері, – радить Наталія Василівна. – Після очищення шкіри зробіть компрес: на 20 хвилин прикрийте обличчя і шию вологим гарячим рушником. Завдяки такій процедурі шкіра краще вбиратиме нічний крем, який наносять після компресу.

Щоби завжди чудово виглядати

Застосовуйте захисні креми у вітряну, прохолодну погоду.

Якнайчастіше приймайте медяну ванну. Для цього 4 столові ложки меду потрібно розчинити в гарячій воді і зануритися в неї на 20 хвилин. Після ванни дозвольте шкірі висохнути самостійно.
Обов’язково висипайтеся! Саме під час сну шкіра відновлюється: утворюються нові клітини.

Випивайте 6-8 склянок води щодня – вона виводить з організму шлаки, підтримує ритм кровообігу, стимулює ріст клітин.

Якщо палите, покиньте згубну звичку. Адже саме паління сприяє появі ранніх зморщок і зневоднює шкіру, при цьому колір обличчя погіршується.

Не зловживайте кавою і солодким. У великих кількостях вони перевантажують печінку, що сповільнює обмін речовин, а це може спричинити появу вугрів, алергії, різноманітних висипів.
Леся ТОКАРЮК
7-10-2010, 11:06
Коментарів 0 Переглядів 8 396

Теги -
Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!