RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Щоби залишатися здоровими взимку, необхідно вживати багаті на вітаміни та мінеральні речовини сухофрукти та горіхи. Сушені фрукти не лише корисні, але й дуже смачні завдяки високому вмісту цукру, і не будь-якого, а цінного фруктового.
– Давайте сухофрукти дітям, яким особливо потрібні калій, залізо, магній, фтор, кальцій, – говорить лікар-терапевт Олена БАЛАКІНА. – Сухофрукти дуже зручно зберігати у звичайній кухонній шафі, вони універсальні у використанні. Їх можна додати до пирога або зварити з них компот. А якщо трішки поекспериментувати і додати до сухофруктів горіхи, вийде смачна, корисна і красива страва.
Фініки як джерело енергії перевершують інші сухофрукти. Вони містять усі вітаміни, крім E і H, але особливо багато в них вітаміну В5, який підсилює працездатність і концентрацію уваги. До того ж, у фініках виявлено речовини, близькі за структурою до "Аспірину". Не випадково стародавні цілителі використовували їх для лікування застуди та головного болю.
Папайя активізує білковий обмін, зміцнює імунітет, підвищує сексуальну активність.
Інжир нормалізує діяльність щитовидної залози, а також запобігає розвитку ракових клітин. Інжир містить ферменти, які стимулюють травлення. У народній медицині його з успіхом застосовують для виведення кишкових паразитів і лікування бронхіту.
Курага – прекрасне джерело калію, каротину, фосфору, кальцію, заліза, а також вітаміну В5, який, крім додавання бадьорості, сприяє ще і спалюванню жиру в організмі.
Солодкий мигдаль рекомендують при підвищеному рівні холестерину, гіпертонії, пухлинних захворюваннях, очних хворобах, ожирінні, виразках, хворобах жовчних шляхів і печії. Мигдаль із цукром корисний при кашлі, астмі; гіркий мигдаль використовують при лікуванні жіночих хвороб, захворюваннях верхніх дихальних шляхів, нирок.
Фундук допомагає при хронічній втомі, діабеті, артеріальній гіпертензії, збільшенні передміхурової залози, варикозному розширенні вен, запаленні вен (флебітах). Завдяки високій калорійності, широкому спектру вітамінів і мікроелементів рекомендований пацієнтам з ожирінням (не потрібно великих об’ємів, а тому не розтягує шлунок). У поєднанні з медом і курагою – чудовий засіб для профілактики захворювань серцево-судинної системи. Розтертий фундук із родзинками використовують як засіб лікування хронічних анемій. 100 грамів фундука щодня повністю задовольняють потребу людського організму в білках.
Кешью рекомендують при псоріазі, анемії, депресії, порушеннях обмінних процесів. Він зміцнює імунну систему, забезпечує нормальну діяльність серця; сприяє зниженню рівня холестерину в крові.
Фісташки надають бадьорості, тонізують і зміцнюють організм; знижують серцебиття і схильність до серцевих захворювань; добре діють на роботу мозку, печінки.
Допомагають в період великих фізичних навантажень і після важких захворювань. Корисні для людей, які страждають на артеріальну гіпертензію, хронічну анемію, туберкульоз, тромбофлебіт.
Арахіс покращує функціонування нервової тканини, серця, печінки та інших органів; сприяє оновленню клітин, зниженню рівня холестерину в крові; використовують як жовчогінний засіб. Корисний при стомлюваності, безсонні; покращує пам’ять, увагу і слух; підвищує потенцію, сексуальне бажання. Вживання 30 грамів арахісу щодня значно знижує ризик серцево-судинних захворювань.
Волоський горіх зміцнює печінку, допомагає при безсонні, глистах, дерматиті, застудах, нервових розладах, при серцевих захворюваннях, зокрема підвищеному артеріальному тиску, анемії. Сприяє зміцненню імунітету, дуже корисний літнім людям, вагітним і матерям, які годують грудьми. Рекомендують у період відновлення після важких хвороб і операцій.
Леся Токарюк
31-12-2009, 10:16
Коментарів 0 Переглядів 4 394

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.