RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Певно, багато із нас заздрять білосніжним усмішкам акторів. Хочеться також усміхатися "на всі 32", але відразу згадуємо, що зуби нерівні та ще й жовті, і сором’язливо прикриваємо рота рукою. Про те, як відбілити зуби, ми поговоримо з лікарем-стоматологом Олександром Палієм.
Відбілювальна паста – два тижні на рік
– Відбілювання зубів – це не лікарська процедура, а косметична, яку роблять лише за бажання пацієнта, – пояснює Олександр Миколайович. – Відбілювання – це як пірсинг у язику. Його не треба, але людина робить, бо їй так подобається.
По-перше, відбілюються тільки чисті зуби, після стоматологічної чистки, так званої професійної. Вона є найлегшим і найбільш натуральним методом відбілювання зубів. Вже після проведення такої процедури колір зубів змінюється.
Загалом є два методи відбілювання зубів: хімічний та механічний.
Механічний спосіб – це відбілювальні пасти. Вони діють за таким самим принципом, як наші бабусі колись відчищували каструлі піском. Такою абразивною (чистячою) речовиною у відбілювальних пастах є харчова сода. Якщо такою пастою користуватися щодня впродовж кількох років, врешті-решт отримаємо…дірку. Тому раджу користуватися відбілювальними пастами не частіше, ніж раз на півроку впродовж одного тижня. Тобто два тижні на рік. Шкідливий вплив відбілювальної пасти можна зменшити, якщо підібрати таку, що має контрольовану абразивність і контрольовані опорні частини. Бо абразивні частинки є різної форми – круглі, полігональні. Чим більше кутів у тій частинці, тим більше шкоди вона завдає. Єдина відома мені паста з контрольованими параметрами абразивності – італійської фірми "President".
Проте, загалом я не рекомендую відбілювальних паст. Бо у середньому недорога відбілювальна паста коштує сім гривень. Собівартість упаковки і тюбика – приблизно три гривні. І що за решта чотири гривні може бути, крім соди? Нічого. Паста потрібна лише для лікувально-профілактичної мети. Особисто я користуюся німецькою пастою "Денталюкс". Але головне не те, якою пастою користуватися, важливіше вміти правильно чистити зуби.
Хімічне відбілювання також можливе вдома
У хімічних методах відбілювання основною діючою речовиною є перекис водню. Хімічний метод буває домашнього і офісного (тобто у кабінеті стоматолога) використання. Різниця між ними полягає у концентрації перекису. Якщо в офісному гелі для відбілювання міститься 35-37 відсотків перекису, то у домашньому – від двох до п’яти, максимум семи відсотків. Це зроблено з міркувань безпеки, щоби люди не знищували собі зуби в домашніх умовах, бажаючи отримати максимальний результат. Є різні системи відбілювання: "Colgate", "Oral-B". Доволі якісною є система домашнього відбілювання "Рембрандт". Її середня вартість – 80 гривень.
Якщо ви вирішили відбілювати зуби у стоматолога, він спочатку повинен перевірити стан ваших зубів: замінити старі пломби, вилікувати карієс. Є різні методи офісного відбілювання. За деякими потрібно по десять разів проводити процедури впродовж години. Один прийом таких процедур коштує приблизно 100 гривень. А є інша відбілювальна система – "Remewhite", за якою достатньо одного прийому. Це коштує 800 гривень.
Наскільки відбіляться зуби, залежить від їх податливості. Оскільки я особисто практикую "Remewhite", то знаю, що у всіх пацієнтів після цієї процедури є ефект. У середньому колір зубів змінює від семи до десяти тонів. Все ж перед тим, як взятися за відбілювання зубів, проводжу спеціальний тест, який показує, чи можливо буде ці зуби відбілити. Кажу пацієнтові результат, а він вже собі вирішує, варто це робити чи ні.
Часто запитують, чи зуби після відбілювання знову швидко покриються нальотом. Відповідаю: певний час існує результат відбілювання, а далі залежно від способу життя людини зуби потроху змінюють колір. Цей період – у середньому три-чотири роки.
Рекомендую обирати офісну процедуру відбілювання – вона є контрольованішою.
Галина МАРКІВ
Хімічне відбілювання Механічне відбілювання
плюси
якщо це система "Remewhite", потрібно лише один раз навідатися до стоматолога цей спосіб відбілювання є дешевим
колір зубів змінює від семи до десяти тонів
процедура є безболісною
мінуси
можлива втрата зубних тканин, які стираються, через це з’являється хронічна гіперчутливість; майже немає жодного візуального ефекту
якщо це відбілювання у домашніх умовах, є ризик придбати систему відбілювання – підробку якщо постійно застосовувати, можна знищити зубну емаль
11-09-2008, 10:50
Коментарів 0 Переглядів 12 581

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.