RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

25-річний чернівчанин Віктор Мігалчан нещодавно повернувся з Чемпіонату світу з ушу, який відбувся в Албені (Болгарія). Спортсмен завоював дві золоті медалі. Його учні – 11-річний Роман Дарійчук та 18-річна Марина Савчук – теж повернулися з нагородами. Наступного року хлопець хоче організувати в Чернівцях Чемпіонат світу з ушу.

– Заняття ушу дали мені дуже багато, – запевняє Віктор. – Основний принцип ушу – меч повинен бути не лише в руці воїна, а й у його серці. Тобто ти маєш завжди залишатися людиною. Тому ушу сформувало мене як особистість. Я навчився переборювати життєві труднощі. Також зустрічався з цікавими людьми, які поділяли моє захоплення.

"Наші учні не п’ють і не палять"

Ушу Віктор займається більше десяти років. "До мене в сім’ї ніхто не займався ушу, – каже хлопець. – Обоє моїх батьків – лікарі. А мене ще хлопчиком потягнуло до китайської філософії. Якось побачив фільм про ушу і загорівся ідеєю опанувати цим мистецтвом. Брав енциклопедію і просив маму почитати мені про Китай. А коли сам навчився читати, бігав до бібліотеки і шукав літературу. Почав вивчати китайську мову та робити вправи з ушу".

У 16 років Віктор зустрів свого першого вчителя-китайця, який взявся тренувати його. Удвох вони відкрили першу в Чернівцях школу з ушу. "Приміщення знайшли легко, – пригадує хлопець. – Важче було знайти учнів. Адже заняття з ушу вимагають надзвичайних зусиль і самовіддачі. Та головне – побороти себе самого. Багато людей не витримували такого навантаження і "ламалися".

Усі зароблені кошти Віктор вкладає у свою школу. З 2006 року він почав проводити у Чернівцях міжнародні фестивалі з ушу, які вже стали традиційними.

– Комусь може здатися, що ушу – це просто махання руками і ногами. Насправді це ціла філософія воїнського мистецтва, яке виховує з хлопчика справжнього чоловіка, – твердить Віктор. – Хоча останнім часом ушу почали займатися і дівчата. За майже десять років існування школи в нас навчалося декілька сотень учнів. Ми не лише давали їм уроки різних видів ушу, а й намагалися зробити з них справжніх людей. Мої учні не п’ють, не палять, не витрачають свій час на нічні дискотеки. Це одна з умов навчання. Помітив, що дівчата психологічно набагато стійкіші та відданіші ушу, ніж хлопці. Вони часто на змаганнях виборюють призові місця.

"Це мій стиль життя"

Віктор досить добре знає китайську мову, може вільно спілкуватися. Вивчив понад п’ять тисяч ієрогліфів. Навіть побував у Китаї, щоби відчути дух цієї країни.

– Вивчаю все, що пов’язане із цією країною: історію, релігію, традиції, кухню… Якщо цього не розумієш, не зможеш правильно робити вправи з ушу, – переконаний спортсмен. – Наприклад, потрібно відтворити бої різних тварин – тигра, лелеки, богомола, собаки, змії. Якщо не знати їхніх рухів та китайських легенд, це зробити досить важко.

Віктор щодня по чотири години займається ушу. А перед змаганнями – і по шість. "Ушу для мене – це не просто заняття, – зізнається хлопець. – Це мій стиль життя. Це необхідність – як їжа, сон. Живу цим. Займаюся не лише в тренувальному залі. Роблю вправи на природі під час відпочинку, на кухні, коли готую їсти. Вивчив усі види ушу. Вільно володію всіма видами зброї: мечем – вузьким та широким, списом, палицею. Для занять ушу є традиційна форма, яку замовляю в Китаї для себе та своїх учнів.

Віктор закінчив економічний факультет ЧНУ. Працював в ОДА. Зараз здобуває другу вищу освіту – навчається в Дипломатичній академії України при МЗС. "У майбутньому хочу стати дипломатом, – ділиться Віктор своїми планами. – Але продовжуватиму займатися ушу. Хочу, щоб існувала моя школа. У травні наступного року мрію організувати в Чернівцях Чемпіонат світу з ушу. Мене підтримала Міжнародна федерація ушу. А надихає мене на всі справи моя кохана дівчина Еріка. Я дуже щасливий, що зустрів її. Вона поділяє мої захоплення".

Довідка

Ушу – вид спорту, створений на основі традиційних китайських бойових мистецтв. Головні види змагань – без зброї, зі зброєю – коротке (одногострий або двосічний меч) та довге (палиця, спис). 1986 року в Китаї створили Національний дослідницький інститут ушу. В Україні діє федерація ушу.
1-08-2011, 09:52
Коментарів 0 Переглядів 2 707

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.