RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Газобетон – відносно молодий матеріал на будівельних майданчиках Буковини, хоча в Європі він відомий ще з 1920-х років. Будівельні блоки легкі, прості в монтажу, екологічні. Завдяки пористій структурі вони мають відмінні тепло- і шумоізоляційні властивості. Житло, збудоване з газобетону, не потребує додаткового утеплення.

Застосування газобетонних блоків досить різноманітне. З них можна зводити будь-які стіни: зовнішні й внутрішні, заповнювати каркаси монолітних будинків, а також завдяки малій вазі використовувати при реставрації старих будинків.

В області газобетон використовують і в приватному секторі, і в будівництві багатоквартирних будинків (наприклад, масив "Зоряний"). Як розповів Роман ЗАСТАВНИЙ, представник заводу з виробництва газобетону, несучі стіни із блоків можна будувати до трьох поверхів (більше для котеджного будівництва й не потрібно). А ось кількість поверхів у каркасно-монолітному будівництві необмежена. Причому коли каркас заповнюють газобетонними блоками, а не цеглою, навантаження на конструкцію значно менше.

– Щодо витрат, то в будівництві потрібно враховувати не тільки вартість основного матеріалу – цегли або блоків, але й додаткових складових, – зауважує Роман Заставний. – Цегла може коштувати дешевше, ніж якісні газобетонні блоки. Але при цьому для цегляної кладки потрібна значна кількість піску, цементу. Такі стіни потребують додаткової теплоізоляції, штукатурення тощо. У результаті економія при будівництві з газобетону може сягнути 50 відсотків.
Також варто врахувати й витрати на опалення будинку в майбутньому. У помешканні з газобетону вони будуть меншими, ніж у цегляному будинку.
Газобетон має особливості, які важливо враховувати й у будівництві, і під час проживання в такому будинку. Наприклад, руйнівну дію вологи на блоки. Матеріал має здатність накопичувати вологу, тому не рекомендують встановлювати його у ванних кімнатах та інших приміщеннях, не захищених від води.
Викладаються газобетонні блоки на спеціальний клей. В ідеалі прошарок завтовшки міліметр не може утворити серйозних "містків холоду" (насправді навіть кладка 2,5 цегли зазвичай не буває цілком герметичною). І щоби збудувати ідеально теплий будинок із газобетону, будівельники використовують, наприклад, кладку не із блоків по 20 сантиметрів, а викладають у шаховому порядку два ряди по 10 сантиметрів. Або теплоізолюють шви чи обшивають фасад пінопластом і штукатурять.

Газобетон легко піддається обробці, у нього можна навіть забивати цвяхи, як у дерево. Але при значних навантаженнях у дереві звичайне кріплення тримається, а в газобетоні – ні. Тому під час монтажу важких речей потрібно використовувати спеціальні дюбелі для пористого бетону. Цвяхи підійдуть, якщо потрібно почепити на стіну щось легке, наприклад, картину чи фото. Фахівці рекомендують забивати їх під кутом 45 градусів зверху до низу.

Переваги газобетонних блоків

 Матеріал легкий, але міцний. Стандартний блок 600Х250Х200 мм важить 18 кілограмів і може замінити 17 цеглин, які важать 60 кілограмів.

 Газобетон має чудові теплоізолюючі й теплоакумулюючі властивості. Повітря, яке міститься в порожнинах блоків, забезпечує теплоізоляцію й шумоізоляцію, кращу за показники цегли в 3-5 разів. Будинок із газобетону не вимагає додаткового утеплення. Різких коливань температури повітря в такому будинку не буває ні влітку, ні взимку.

 Натуральний біологічний будівельний матеріал. Він "дихає", регулюючи рівень вологи в приміщенні й створюючи оптимальний мікроклімат. Під час експлуатації газобетон не виділяє токсичних речовин.

 Довговічність будинків з газобетону не відрізняється від споруд з цегли. При цьому газобетон простий в обробці, його легко пилити й свердлити.

 Газобетонні блоки не горять і перешкоджають розповсюдженню полум’я завдяки теплофізичним властивостям. 
Марина Карасьова
15-04-2010, 11:36
Коментарів 0 Переглядів 4 853

Теги -

До них можна дістатися за допомогою спеціальної карти

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.