RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Роботою моделі на життя на рівні області не заробиш. Як стверджують чернівецькі моделі та керівники модельних агенцій, подіум – це додатковий заробіток.
Портфоліо коштує 500 євро
– У Чернівцях заробити професією моделі дуже складно, майже неможливо, – зазначила директор дитячої модельної агенції "Step by Step" Ірина КОЦУР. – Навпаки, для того, щоби потрапити на обкладинки престижних журналів, моделі ще й доплачують. Тому, щоби "розкрутитися", потрібно мати або багато грошей, або зв’язки. У модельному бізнесі, як і в будь-якому іншому, спочатку треба вкласти кошти у справу, тобто у модель. Навіть у столиці дуже складно пробитися без грошей чи зв’язків.
– Інколи наших моделей запрошують для реклами якихось товарів, – розповідає директор школи модельного центру Ольги Добрянської Олена БИЧЕНКО. – За це їм платять, але, на жаль, не за європейськими розцінками. При цьому певні відсотки з цієї оплати йдуть нашій агенції. Це зазначено у кон­трак­тах, які ми укладаємо з моделями, приймаючи їх на роботу. Також певну суму – від 30 доларів – моделі можуть заробити на показах одягу. Наприклад, наша модель Інгрід "Міс Буковини-2003" влітку працювала два місяці на показах у Китаї. Щоправда, грошей вона за це не заробила, але безкоштовно побувала за кордоном. А ось юну модель Ірину Ткач запросили на роботу до модельної агенції у Франції. Проте їй двічі не відкрили візу, злякалися, що молода вродлива дівчина назад не повернеться.
– Справді, щоби пробитися в модельному шоу-бізнесі, потріб­ні зв’язки та чималі гроші, – каже Олена Миколаївна. – Адже треба оплатити навчання в модельній школі, зробити портфоліо (приблизно 500 євро). Крім того, потрібно мати "сумку моделі", у якій все необхідне для догляду за собою: білизна, взуття, косметика тощо, а також закордонний паспорт. Ці витрати становитимуть приблизно три-чотири тисячі гривень. І для початку варто десь "засвітитися", заплативши за це. Наприклад, зараз готують до видання всеукраїнський каталог із фотографіями моделей, який роздаватимуть в Україні великим фірмам, організаціям, рек­ламним агенціям. За розміщення в каталозі свого фото (залежно від розміру) моделі мають заплатити від 100 до 200 євро.
На кастинги треба одягатися так,
як просять замовники
– Важко сказати, за якими саме критеріями роботодавці обирають моделей для реклами, – продовжує Олена Биченко. – Іноді ми самі дивуємося їхньому вибору. Можуть обрати дівчину низького зросту з фігурою, що не відповідає параметрам, але з вродливим обличчям. Єдине, що можу порадити моделям – це прислухатися до вказівок роботодавця. Бо іноді буває так: дівчат просять прийти на кастинг у міні-спідниці, з розплетеним волоссям, без макіяжу. А вони приходять у джинсах та розфарбовані. Тоді роботодавці просять дівчину змити косметику, і вона після вмивання виходить із червоними очима – її вигляд зіпсовано. Також моделям завжди потрібно виглядати охайно: навіть без макіяжу шкіра повинна бути чистою та свіжою, волосся та нігті доглянутими. Дуже раджу не фарбувати волосся, натуральність завжди надзвичайно цінують у модельному бізнесі. Модель із коротким волоссям має менше можливостей. Наприклад, для показу вечірніх суконь зазвичай потрібні дівчата з довгим волоссям.
– Досвід навчання в модельній школі ніколи дівчатам та хлопцям не завадить. Нещодавно одній із наших учениць – Вероніці Залевській – дуже по­щастило. Після перемоги на кастингу їй запропонували роботу на державному телебаченні, – з гордістю каже директор школи.
"Для мене робота моделлю – це хобі", – зізнається вихованка модельного центру Ольги Добрянської Софія-Регіна ПОДЖИНСЬКА. 18-річна дівчина вже стала володаркою титулів "Міс Чернівці-2007", "Юна міс Буковини-2003", "Міні-міс Буковини-2001", "Міні-модель України-2001".
– Майже для всіх дівчат робота моделлю є додатковою, навіть у Києві, – розповідає Софія-Регіна. – Наприклад, я у модельному світі вже дев’ять років. За цей час витратила на своє захоплення значно більше, ніж заробила. Беру участь лише в показах, рекламувати нічого не люблю. А покази бувають доcить рідко, і за них отримуємо менше сотні гривень. Нас часто запрошують на різноманітні міські заходи, але за них нічого не платять. Тому основна моя професія – дизайн одягу. Я маю вже чимало здобут­ків у цьому напрямку. А в роботі моделлю мені подобається, що часто впізнають на вулиці, навіть просять автограф. І, звісно, хлоп­ці звертають більше уваги. 
Галина МАРКІВ
10-11-2009, 10:13
Коментарів 0 Переглядів 9 071

Теги -

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)

Загалом до генерального плану внесли 14 пунктів пропуску на кордоні з Румунією
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.