RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Олена та Юрій кажуть, що секрет успішної сім’ї простий – триматися разом, любити та підтримувати одне одного. Своїх синів – Максима, Олега та Артема – вони виховують у любові та повазі до ближнього.

– У нашій сім’ї є одне непорушне правило – не обманювати, – каже пані Олена. – Даю синам настанову: один раз обманете – ні я, ні люди не будуть вам довіряти.

– Мої сини знають: перші друзі для них – це мама і тато. Ми завжди їх підтримаємо та дамо пораду, – говорить пані Олена. – Якщо потрібно, то допоможемо у всьому. У нас немає таємниць одне від одного. Завжди знаходимо можливість відкласти дорослі проблеми та приділити час дітям.

– Діти наслідують батьків у всьому. Тому я затята противниця жорсткого виховання, – продовжує Олена. – Биття – це слабкість. Насильство до дітей застосовує, як на мене, лише та людина, яка не може ні переконати дитину, ні домовитися з нею. Це не метод виховання, а відображення на дитині батьківської злості.

"Хочу домогтися свого – вигадую гру"
– Своїх синів ні до чого не змушую, – продовжує Олена Рудей. – Коли хочу, щоб вони прибрали у своїй кімнаті, вигадую для них якусь цікаву гру. Можемо гратися наввипередки, хто перший за собою прибере іграшки. Після обов’язково їм кажу, які вони в мене дорослі, охайні та чемні. Якщо любиш дитину, особливі методики шукати і застосовувати не потрібно. У мене троє синів, до кожного потрібно знайти свій підхід – вони ж і за темпераментом зовсім різні. З кимось потрібно говорити суворо, когось зайвий раз похвалити і погладити по голівці. Головне – ніколи не ображати і не принижувати дитину.

Підходи до виховання у батьків повинні бути спільні
– У дитини повинні бути й певні обмеження. Коли вона провиниться, говорити з нею треба по-серйозному. Тільки не кричати. Просто доводиться попереджати дитину, що через певний поганий вчинок доведеться відкласти купівлю бажаної іграшки чи речі. Також забороняю на певний час грати в комп’ютерні ігри.

Підходи до виховання у бать­ків повинні бути спільні. Подружжя запевняє, що звинувачувати одне одного при дітях – це підривати свій батьківський авторитет.

– У нас мама і тато найкращі в світі, – каже старший син Максим. – Вечері, коли тато повертається з роботи, ми разом малюємо, ліпимо з пластиліну або ж складаємо пазли. А перед святами з татом або мамою готуємо одне одному подарунки-сюрпризи. Мені дуже пощастило з батьками.

– Свого життя без дітей ніколи не уявляла, – продовжує багатодітна матір. – Завжди хвилююся, коли сини не поруч. Хочу, щоб вони виросли справжніми чоловіками.

– Щоб діти належно розвивалися, записали їх на різноманітні гуртки, – каже батько Юрій. – Вулиця нічого хорошого дітям не дасть. Гуртки та секції для дитини – це насамперед спілкування та відпочинок. А ще – нові друзі та нові захоплення. Наш первісток Максим вже близько чотирьох років займається у клубі спортивно-бального танцю "Ритм". Вже й здобутки у танцях має – 10 медалей. Максим став більш розкутим, легко спілкується з людьми, не боїться сцени. Максим та Олег також відвідують гурток дизайну і ходять на футбол. Найменшому Артему три роки. Настане час – запишемо і його в гурток дизайну. Там діти добре розвивають свої творчі здібності.
Сини залюбки поспішають на гуртки. 
Антоніна БАБЧУК

Коментар

Альона ГОЛОВІНА, практикуючий психолог:

– Батькам важливо узгодити між собою, якими методами вони збираються виховувати свою дитину. У вихованні слід дотримуватися золотої середини. Висунувши дитині певні заборони, потрібно стійко та вимогливо відстоювати свою позицію та не відступати від принципів.
У ранньому дитячому віці краще просто переключити увагу дитини. Щодо фізичного покарання, то з ним по­тріб­но бути особливо обережними. Гнів та злість на дитину батьки виливають, коли відчувають власну безпо­-
радність. Потрібно збагнути причини своєї злості та намагатися не бути агресивними та роздратованими з дитиною. Окрім того, слід взяти до уваги, що чим жорсткішим буде дитинство маленької людини, тим яскравішим та агресивнішим буде її підлітковий період.
Якщо виховувати дитину шан­тажем, насиллям та залякуванням, такі основи особистості ми в дитині і закладаємо. Діти копіюють батьків повною мірою і з часом так само чинитимуть. Важливо поважати свою дитину. Не думайте, що є ідеальні батьки. Кожному з нас щось може вдаватися, а щось – ні. У дітей є безмежне щастя та любов, тому як не поводилися б із ними батьки, вони все одно любитимуть їх.
Найбезпорадніший варіант виховання – це істерика. Краще за все знайдіть у будинку або квартирі окреме, світле місце для дитини. Як метод покарання посадіть у це місце дитину. Через кілька хвилин підійдіть до малюка, присядьте, щоб бути з ним на рівні. Поясніть дитині, чому її покарано. Дитина обов’язково зрозуміє, у чому її провина. Той, хто покарав дитину, першим повинен до неї підійти та пояснити, за що покарав. 
29-10-2009, 10:15
Коментарів 0 Переглядів 3 386

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.