RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Суми допомог потерпілим від повені значно підвищені. Зокрема відшкодування за квадратний метр втраченого житла зросло майже удвічі, порівняно із запланованими раніше виплатами, і практично дорівнюють ринковій вартості будівництва нового житла. З’явився й новий пункт про відшкодування власникам дачних будинків. А до переліку загиблих тварин, за яких видають компенсацію, додалися кози. Зміни до порядку виплат передбачені постановою Кабінету Міністрів від 20 серпня 2008 року.
Змінами також передбачено виплатити учням та студентам із потерпілих сімей по 1000 гривень допомоги. Наразі Чернівецька область є єдиною, у якій встигли виплатити ці кошти учням до початку навчального року, повідомила 30 серпня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час селекторної наради. По 1000 гривень студентам із постраждалих сімей виплатять, щойно вони прибудуть на навчання.
Новою постановою надано можливість отримати допомогу членам сімей померлих власників (співвласників) житлового будинку (квартири), членів житлово-будівельного кооперативу, садового товариства до встановлення права власності на цю нерухомість. Також передбачено, що за відсутності інвентарної справи на житловий будинок (квартиру) або дачний будинок для надання допомоги використовують дані погосподарських книг.
Наразі в області триває збір інформації щодо сімей, у яких зруйновані або пошкоджені господарські приміщення, втрачене майно, сільськогосподарська продукція на присадибних ділянках та городах, загинули домашні тварини та бджоли.
Як повідомив начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Богдан Сеньків, постарждалим від повені буде забезпечено повні виплати відшкодування збитків.
Надія МАКУШИНСЬКА

Які виплати передбачено
Вид виплат Сума Хто отримає
Одноразова допомога дітям для підготовки до навчального року 1000 гривень Для кожного учня і студента віком до 23 років (включаючи тих, які вступають до першого класу загальноосвітнього навчального закладу або зараховані 2008 року до професійно-технічного чи вищого навчального закладу) з першої – третьої категорії постраждалих сімей та сімей, один або кілька членів сімей яких загинули внаслідок повені.
Авансова допомога 100 тисяч гривень Для першої категорії постраждалих сімей, в яких житловий будинок (квартиру) зруйновано або він не підлягає відновленню, чи сім’я підлягає відселенню із житлового будинку (квартири) у зв'язку з тим, що він розташований у зоні підвищеного ризику (пошкоджений житловий будинок (квартира), який може бути впродовж найближчого часу підтоплений, або житловий будинок (квартира), який впродовж найближчого часу може бути пошкоджений внаслідок зсуву).
30 тисяч гривень Для другої категорії постраждалих сімей, в яких пошкоджений житловий будинок (квартира) підлягає капітальному ремонту або має істотні пошкодження (непридатні для експлуатації підлога, віконні та дверні блоки, внутрішньобудинкові мережі газо-, водо-, електропостачання, має місце відшарування зовнішньої або внутрішньої штукатурки).
5 тисяч гривень Для третьої категорії постраждалих сімей, в яких пошкоджений житловий будинок (квартира) підлягає поточному ремонту та втрачене майно (з розрахунку 4 тис. гривень на поточний ремонт і 1 тис. гривень на відшкодування вартості втраченого майна).
Остаточна сума допомоги за пошкоджене житло 3850 гривень за кв. метр загальної площі житлового будинку (квартири), але не менше 100 тисяч гривень. Для першої категорії постраждалих сімей.
850 гривень за кв. метр фактично пошкодженої загальної площі житлового будинку (квартири), але не менше 30 тисяч гривень. Без обмежень за площею. Для другої категорії постраждалих сімей
Допомога за інші пошкоджені будівлі 50 гривень за 1 кв. метр загальної площі кожної будівлі, будинку. При цьому до розрахунку включається не більше, ніж 30 кв. метрів загальної площі будівлі, будинку. Для осіб, у яких зруйнувано та пошкоджено господарські будівлі та дачні будинки.
Допомога за втрату майна 1 тисяча гривень Усім потерпілим, крім третьої категорії постраждалих сімей, яким зазначена сума врахована в авансовій сумі 5 тис. гривень.
Допомога за втрату сільськогосподарської продукції на присадибних ділянках та городах 50 гривень за одну сотку. При цьому до розрахунку включається не більше, ніж 30 соток загальної площі присадибної ділянки та городу. Усім категоріям потерпілих сімей.
Допомога за втрачених домашніх тварин 2 тисячі гривень – за глову великої рогатої худоби;800 грвиень – за глову молодняка ВРХ;500 гривень – за одну свиню;2 тисячі гривень за одного коня;300 гривень – за одну вівцю чи козу;200 гривень – за втрачену бджолину сім’ю. Усім категоріям потерпілих сімей.
Допомога підприємцям 5 тисяч гривень на одну сім’ю, до складу якої входять фізичні особи-підприємці, незалежно від кількості місць на ринку. Допомога у зв’язку з втратою майна фізичним особам-підприємцям, які мали відведені в установленому порядку місця для торгівлі на організованому ринку і фактично здійснювали реалізацію товарів на таких ринках.

Довідка
Остаточні суми допомог зменшуються на суми попередніх виплат.
Допомога виплачується власнику (співвласнику) житлового будинку (квартири), членові житлово-будівельного кооперативу, садового товариства. Допомога співвласникам виплачується пропорційно площі будинку, яка належить кожному з них. У разі, коли за допомогою звернулося кілька зареєстрованих членів сім'ї, опікунів, піклувальників, спадкоємців, допомога виплачується за рішенням райдержадміністрацій, виконавчих органів міських (міст обласного значення) рад або виконавчого органу Чернівецької міської ради кожному із заявників у погоджених ними сумах. За відсутності узгодженого розподілу суми допомоги її розподіл здійснюється в судовому порядку. Списки для надання допомоги одержувачам, зазначеним в абзацах четвертому і п'ятому цього пункту, складаються і затверджуються райдержадміністраціями та виконавчими органами міських (міст обласного значення) рад, а списки таких одержувачів допомоги, які проживають у м. Чернівцях, складаються і затверджуються виконавчим органом Чернівецької міської ради.
2-09-2008, 12:09
Коментарів 0 Переглядів 2 007

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«І що мені зробити?». Блог Юлії Пацаранюк
Громадський транспорт у Чернівцях поступово оновлюють.
«Втрачені хвилини можуть коштувати життя». Блог Аліни Книжник
Днями чергувала з бригадою швидкої медичної допомоги.