RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

У регіональному конкурсі барменів, що відбувся у нічному клубі “Гран-прі” 29 липня, взяли участь 18 представників зі Львова, Луцька, Тернополя, Івано-Франківська. Чернівці теж представляли троє барменів. Усі вони демонстрували своє вміння подавати пиво.
Виявляється, перед тим, як налити, бармен повинен: охолодити бокал, вилити краплі води з бокалу, відчинити кран одним рухом, перші та останні краплі не мають потрапити до бокала, не можна опускати пивний кран у шапку піни і торкатися ним склянки тощо. І це не все – ще є порядок подачі. Треба підставку покласти навпроти клієнта логотипом до нього, бокал завжди тримати за ніжку. Шапка піни має бути не більше двох з половиною – трьох сантиметрів, причому рівень однаковий в обох бокалах. І, звісно, ввічливість, посмішка, привітність. Ось така вона – робота бармена.
Після тривалих змагань визначили чотирьох переможців. Ними стали чернівчани Вадим Мінтянський з нічного клубу “Сфера”, Ігор Дияконюк із нічного клубу “Гран-прі”, Роман Герасимішин з Івано-Франківська та Володимир Цись із Луцька. Вони поїдуть на Всеукраїнський конкурс барменів, що відбудеться в Одесі 12 вересня.
- Я професійно працюю барменом вже п’ять років, - розповідає Вадим МІНТЯНСЬКИЙ. – За спеціальністю кухар, але робота бармена мені дуже подобається. Люблю спілкуватися з людьми, змішувати напої. До кожної людини потрібен індивідуальний підхід. Потрібно вміти зупинити клієнта, знати його норму. Краще я буду “поганим” барменом і не принесу клієнтові зайвої пляшки, зате людина буде почуватися добре.
- Я працюю барменом три роки і спеціально навчався цій професії, - розповідає Роман ГАРАСИМІШИН. - Я дуже люблю, коли в одному місці збирається багато людей. Коли приходжу до клубу, просто рука болить від привітань із постійними клієнтами, але, з іншого боку, це приємно, і я щасливий, що працюю саме в нічному клубі.
Бармени зізнаються, що зазвичай вони не подають пиво за всіма правилами, як на конкурсі, бо це займає багато часу і відвідувачі би втомилися чекати. Але конкурс – це святе, тут усе має бути бездоганно.
На завершення бармени клубу “Гран-прі” продемонстрували справжній майстер-клас: підкидали пляшки, за лічені хвилини розмішували коктейлі і подавали їх журі. А відвідувачі і собі спробували подати пиво за правилами і здивувалися, скільки тут мороки.
- Це міжнародний конкурс, який відбувається багато років, - розповідає горека-менеджер (готель-ресторан-кафе) західного регіону Олександр ВЄТОШКІН. – Ми лише доклали зусиль, щоби провести регіональний конкурс і обрати кращих барменів, які, якщо переможуть на всеукраїнському конкурсі, поїдуть представляти Україну на міжнародному конкурсі в Бельгії.
Галина МАРКІВ
1-08-2008, 16:28
Коментарів 0 Переглядів 2 745

Теги -

На ці бюджетні кошти мали закупити зимовий одяг військовим

У жителів села Біла наприкінці 2023 року через підвищення напруги перегоріли електроприлади. Василь Шокостюк подав до суду та домігся компенсації від "Чернівціобленерго". "МБ" розпитав у чоловіка, як йому це вдалося.

Сергій Цюга воює майже три роки, отримав орден "За мужність" III ступеня.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.