RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У регіональному конкурсі барменів, що відбувся у нічному клубі “Гран-прі” 29 липня, взяли участь 18 представників зі Львова, Луцька, Тернополя, Івано-Франківська. Чернівці теж представляли троє барменів. Усі вони демонстрували своє вміння подавати пиво.
Виявляється, перед тим, як налити, бармен повинен: охолодити бокал, вилити краплі води з бокалу, відчинити кран одним рухом, перші та останні краплі не мають потрапити до бокала, не можна опускати пивний кран у шапку піни і торкатися ним склянки тощо. І це не все – ще є порядок подачі. Треба підставку покласти навпроти клієнта логотипом до нього, бокал завжди тримати за ніжку. Шапка піни має бути не більше двох з половиною – трьох сантиметрів, причому рівень однаковий в обох бокалах. І, звісно, ввічливість, посмішка, привітність. Ось така вона – робота бармена.
Після тривалих змагань визначили чотирьох переможців. Ними стали чернівчани Вадим Мінтянський з нічного клубу “Сфера”, Ігор Дияконюк із нічного клубу “Гран-прі”, Роман Герасимішин з Івано-Франківська та Володимир Цись із Луцька. Вони поїдуть на Всеукраїнський конкурс барменів, що відбудеться в Одесі 12 вересня.
- Я професійно працюю барменом вже п’ять років, - розповідає Вадим МІНТЯНСЬКИЙ. – За спеціальністю кухар, але робота бармена мені дуже подобається. Люблю спілкуватися з людьми, змішувати напої. До кожної людини потрібен індивідуальний підхід. Потрібно вміти зупинити клієнта, знати його норму. Краще я буду “поганим” барменом і не принесу клієнтові зайвої пляшки, зате людина буде почуватися добре.
- Я працюю барменом три роки і спеціально навчався цій професії, - розповідає Роман ГАРАСИМІШИН. - Я дуже люблю, коли в одному місці збирається багато людей. Коли приходжу до клубу, просто рука болить від привітань із постійними клієнтами, але, з іншого боку, це приємно, і я щасливий, що працюю саме в нічному клубі.
Бармени зізнаються, що зазвичай вони не подають пиво за всіма правилами, як на конкурсі, бо це займає багато часу і відвідувачі би втомилися чекати. Але конкурс – це святе, тут усе має бути бездоганно.
На завершення бармени клубу “Гран-прі” продемонстрували справжній майстер-клас: підкидали пляшки, за лічені хвилини розмішували коктейлі і подавали їх журі. А відвідувачі і собі спробували подати пиво за правилами і здивувалися, скільки тут мороки.
- Це міжнародний конкурс, який відбувається багато років, - розповідає горека-менеджер (готель-ресторан-кафе) західного регіону Олександр ВЄТОШКІН. – Ми лише доклали зусиль, щоби провести регіональний конкурс і обрати кращих барменів, які, якщо переможуть на всеукраїнському конкурсі, поїдуть представляти Україну на міжнародному конкурсі в Бельгії.
Галина МАРКІВ
1-08-2008, 16:28
Коментарів 0 Переглядів 2 703

Теги -
Буковинців закликають економити електроенергію у години пікового навантаження
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Спортивний об’єкт планували оновити, але поки що цього не можуть зробити


Чому стріляли у Фіцо? Блог Ярослава Волощука
Від часів Улофа Пальме – прем’єр – міністра Швеції в Європі не було випадку, аби хтось стріляв у чиновника такого високого рангу.