RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Дерев’яна підлога – це стильно, затишно і тепло. Покриття поєднується і з теплими і з холодними тонами інтер’єру, підходить до порожніх стін і умебльованих кімнат. Таку підлогу стелять у кімнатах та коридорах, а не рекомендують – у ваннах і кухнях.
– У нас представлено більше ста порід дерева, але основна продукція – це дуб, ясен, бук, – розповіла Альона ГОЧКОВА, старший менеджер магазину покриттів для підлоги. – Чому, наприклад, я рекомендую ці породи? Бо це дерева нашої кліматичної зони і менш вередливі до температурних перепадів. Все-таки дерево є дерево, воно живе.
Екзотичні породи не поступаються в зносостійкості нашим, але це інша цінова категорія. Якщо найдорожчий дубовий паркет коштує 300 гривень за метр квадратний, то стільки ж коштує найдешевша екзотика. Підлога з бамбука, мербау, палісандра, оливкового дерева тощо доступна за вартістю тільки заможним клієнтам.
Важлива не тільки якість паркету,
але й лаку та грунту
Паркет вважають одним із найдорожчих і ефектних покриттів. Виготовляють його лише з твердих порід дерев. Класичний паркет продають у вигляді невеликих дощечок – плашок, які під час встановлення майстри збирають на кшталт дитячих пазлів. Такий паркет не лакують на виробництві. Це дає покупцю свободу – паркету можна надати певний відтінок, зробити його глянцевим або матовим.
– Якщо паркет зберігається на вологому складі, він вже не може бути якісним, – зауважує Альона Гочкова. – У приміщенні, де зберігається деревина, повинен бути певний мікроклімат. Крім того, якщо ви обрали якісний паркет, а за п’ятилітрову банку лаку заплатили 20 гривень, можна забути про якісну підлогу. Дуже важливо правильно вибрати не лише паркет, але й лак та грунт для нього.
Теоретично паркет можна постелити на бетонну стяжку, але за перепадів вологи плашки почне "крутити". Тому покриття стелять на вологостійку фанеру. Коли паркет висохне, його шліфують і тричі покривають лаком. Вартість додаткових матеріалів до паркетних дощечок здорожує загалом покриття приблизно на 30%.
Паркет, хоч і довговічне покриття (якісне прослужить не менше 50 років), але ставитися до нього потрібно делікатно: не бігати на шпильках, не дряпати, під ніжки меблів підстелити гумові або повстяні прокладки тощо. Протирати підлогу фахівці рекомендують вологою ганчіркою, можна у воду додати мийний засіб для підлоги.
ЦІНА: паркет дубовий –
від 115 грн за метр квадратний;
із червоного дерева – від 250.
Паркетна дошка –
для тих, хто хоче пришвидшити процес укладання підлоги
Паркетна дошка – багатошарова конструкція: знизу шпон, всередині – рейки з хвойних порід деревини, а зверху – ретельно підігнані широкі плашки з твердих порід деревини. Розраховане покриття на 30-50 років служби, залежно від навантаження.
– Паркетна дошка відрізняється від паркету тим, що продається одразу в готовому вигляді, відшліфована і покрита лаком у заводських умовах, – пояснює Альона Гочкова. – Це також стовідсоткове натуральне дерево, тільки у формі високих дощок, що вкладають на кшталт ламінату. Щитовий паркет не поступається класичному, радше це альтернатива для людей, які не хочуть чекати.
Для паркетної дошки не потрібні грунт, лак. Її вкладають на бетонну стяжку, накриту фанерою. За день майстер може викласти 20 квадратних метрів, і по підлозі вже можна ходити.
ЦІНА: від 210 гривень
за метр квадратний
Масивна дошка – найдорожча
Масивна дошка для підлоги відрізняється від паркету насамперед розмірами, вона грубіша: якщо паркет має 14-15 мм, то масив зазвичай – 22 мм. Висота дошки так званого палубного набору коливається від 60 до 120 см.
Продається масив нелакований. Тобто покупець може, за бажанням, підкреслити текстуру дерева або приховати. Масивна дошка вважається дорожчим від паркету покриттям, а візуально виглядає як звичайна дерев’яна підлога. Тому чернівчани купують її нечасто, надаючи перевагу делікатнішому на вигляд паркету.
Масивну дошку вкладають як паркет.
ЦІНА: від 200 гривень
за квадратний метр.
Марина КАРАСЬОВА

ПЕРЕВАГИ
ДЕРЕВ’ЯНОЇ ПІДЛОГИ:
шляхетний і багатий зовнішній вигляд;
дуже тепла;
натуральна, підлога дихає;
довговічна;
не виділяє токсини та алергени;

НЕДОЛІКИ:
боїться вологи;
дорога;
складність укладання (тільки фахівці);
вибаглива, потребує лакування, шліфування.
9-04-2009, 11:01
Коментарів 0 Переглядів 13 509

Теги -
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!