RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Після підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху водії відчайдушно намагаються вигадати щось таке, що допоможе їм уникнути зайвого штрафу. Звісно, найкращий спосіб – просто не порушувати правил, але це вдається далеко не кожному. Але вихід є – радар-детектор! Детальніше про цю річ розповів продавець автоелектроніки Костянтин.
– Радар-детектор – це приймач, який реагує на сигнали міліцейських радарів, – пояснює чоловік. – Можу дати гарантію: якщо у вас є радар-детектор, у 80 відсотках випадків штраф за перевищення швидкості ви не сплачуватимете. Інші 20 відсотків можна віднести на неувагу власників радар-детекторів, а також кваліфікацію працівників ДАІ, які вже навчилися користуватися сучасними приладами. Якість радар-детекторів визначається двома характеристиками: правильністю виявлення джерела сигналу, тобто радара, та кількістю хибних спрацювань на одиницю шляху. Чим якісніший радар-детектор, тим рідше він реагує на сторонні прилади. На жаль, хибних сигналів зовсім позбутися неможливо. Радар-детектори реагують на двері, які автоматично відчиняються, старі радар-детектори, на лінії Інтернет-зв’язку.
Як розповів продавець, радар-детектори повинні приймати сигнали діапазону ультра-Х, ультра-К, обов’язково кодування РОР. Бажано купувати радар-детектори у людей, які мають можливість дати гарантію і працюють з відомими фірмами, такими як Stardreams ( єдиний дилер у СНД з розповсюдження радар-детекторів). Термін гарантії – рік.
На ринку є великий вибір радар-детекторів вартістю від 400 гривень і вище. Але їхня якість не завжди залежить від ціни. Тому Костянтин радить орієнтуватися на золоту середину, а також на поради продавців радар-детекторів та тих, хто вже їх випробував у справі. Дорогі прилади мають характеристики, не завжди потрібні звичайному споживачеві. Наприклад, голосові повідомлення. Адже на різкий звуковий сигнал людина реагує значно швидше, ніж на голосову підказку. Також не завжди нам потрібна функція "антисон".
Радіус роботи приймача залежить від його розмірів. Чим більший приймач, тим далі він "бачить" радар. Ті радар-детектори, які є в нас, приймають сигнали радарів на відстані від 1,1-1,2 до трьох кілометрів. Швидкість автомобіля радари визначають на відстані 400 метрів, а сфотографувати ваше авто можуть на відстані 80 метрів. Швидкість вимірювання руху автомобіля у радар-візиру становить 0,3 секунди. Звісно, жоден радар-детектор не дасть вам гарантії того, що при зйомках на відстані 70-80 метрів швидкість вашого авто не буде виміряно. Єдине, що залишається водієві – при отриманні сигналу радара різко натиснути на гальма в надії на те, що рука у працівника ДАІ, який тримає радар, здригнеться, і ви втечете з кадру. При цьому номер буде розмитим. Костянтин каже, що перевіряв це – виходить. Навіть якщо радар скерований у протилежний бік від вашого авто, за 100-150 метрів ваш радар-детектор все одно вловить сигнали.
Згідно з нашим законодавством, радар-детектори міліцією не заборонені. Такі заборони є у Польщі, Італії, а в Австрії за це можна навіть потрапити до в’язниці.
– Не плутайте радар-детектор із антирадаром, – попередив Костянтин. – Радар-детектор, на відміну від антирадара, не збиває показників радара, він лише попереджує про нього. Офіційно антирадари не виробляються жодною країною світу, вони заборонені. Бо антирадар жорстко діє, та ще й в імпульсному режимі, на організм людини. Це призводить до втрати зору впродовж кількох років. Здоров’я буде погіршеним настільки, що гроші, зекономлені на штрафах, витратите на лікування.
Галина МАРКІВ

КОМЕНТАР
Іван ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ, старший інспектор УДАІ УМВС в області:
– Чого тільки не розкажуть продавці, щоб у них купили товар. Такі радари справді реагували на старі "фари", якими раніше користувалися працівники ДАІ. Сучасні "Візири" значно важче засікти. Втім, навіть якщо прилади спрацьовують, ми не маємо нічого проти – можливо, такий радар змусить водія самому зменшити швидкість. Ось тільки вони не мають створювати перешкод нашій апаратурі.
5-03-2009, 10:15
Коментарів 0 Переглядів 5 617

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!