RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

26 березня голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв у "Палаці Україна" може стати одним із переможців програми "Людина року-2010". Буковинський губернатор – у трійці лідерів у номінації "Регіональний лідер року". Привабливий подарунок до річниці перебування на посаді. Саме в березні минулого року Папієв очолив Чернівецьку ОДА. Але, на відміну від губернатора, діяльність якого експерти програми так високо оцінили, область на тлі України виглядає посередньо, а за деякими показниками – аутсайдер.

Як запевняє дирекція програми "Людина року-2010", на звання "Регіональний лідер року" номінуються керівники ОДА, які найефективніше сприяють соціально-економічному розвитку регіону, вагомому наповненню держбюджету, зростанню національного валового продукту та добробуту населення. Щоби не бути голослівними, наведемо результати комплексної оцінки соціально-економічного розвитку регіонів за 2010 рік, оприлюднені на сайті Кабінету Міністрів.

Комплексна оцінка рівня соціально-економічного розвитку Буковини скромна – 19 місце з 27. Щоправда, за останній квартал 2010 року область піднялася на дві позиції. Проте сусідня Івано-Франківщина показала шалений стрибок у рейтингу – на 11 пунктів догори.

У лідерах – на першому місці – Чернівецька область лише в одній сфері – реального розвитку. Його рівень економісти визначають, враховуючи темпи зростання обсягів промислової продукції регіону, рівень оплати за спожиті енергоносії, темпи зростання валової продукції (ВВП) сільського господарства, кількість підприємств, які активно впроваджують інновації.

А в незаперечних аутсайдерах Буковина у показниках інвестицій і зовнішньоекономічної діяльності та у сфері фінансових результатів діяльності підприємств. В останньому кварталі минулого року зниження на шість пунктів з 14 на 20 місце відбулося у сфері споживчого ринку. Тобто значна частина працівників сфери торгівлі та послуг або пішла в тінь, або припинила діяльність.

В аналітиці уряду щодо економічного розвитку регіонів у січні 2011 року, де відзначено найкращих і найгірших, Чернівецька область згадується нечасто. Хоча саме на Буковині зафіксували цього року найбільший приріст промислового виробництва – на 38,4 відсотка. Але за всіма іншими показниками – у середнячках чи аутсайдерах.
Марина Карасьова

До теми

Прес-служба ОДА недоговорює правду


Губернатор Михайло Папієв за четвертий квартал 2010 року посів четверту позицію у рейтингу губернаторів тижневика "Коментарі", повідомила минулого тижня прес-служба ОДА. Проте змовчала, що загалом за рік голова ОДА отримав 11 місце із 27, а в третьому кварталі був лише на 20. "Дуже дивує, чому прес-служба ОДА не вказала, що за рік Папієв – на 11 місці, а лише за четвертий квартал – на четвертому, – каже головний редактор тижневика "Коментарі" Вадим Денисенко. – У третьому кварталі 2010 року Папієв перебував на місці, нижче 20-го. Чому прес-служба Папієва не розповсюдила повідомлення, що він нижче 20 місця і буде працювати над помилками?"
Вихід Михайла Папієва на четверте місце в останньому кварталі минулого року відбувся завдяки показникам покращення роботи на Буковині, зазначає Вадим Денисенко.
– Але є речі, за якими Буковина перебуває на дуже низьких місцях. Одне з останніх місць – приховане безробіття. Є хороша динаміка зі сплати послуг ЖКГ. Але тут більше позитиву від населення, ніж від роботи губернатора, – каже експерт.
Згідно з даними тижневика "Коментарі", які базуються на даних Держкомстату та управління статистики в області, динаміка будівництва на Буковині найгірша (-13). Другий найгірший показник – це динаміка сфери послуг (-10). Третій – фінансові результати підприємств (-9).
Найбільше ж балів Чернівецька область набрала у показниках динаміки народжуваності (+10), зменшення рівня інфляції (+10) та забруднення повітря (+11). (О. Гнідан)
19-03-2011, 10:41
Коментарів 0 Переглядів 2 393

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.