RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"МБ" продовжує знайомити виборців із кандидатами, які беруть участь у виборах мера міста. Ми поставили їм три однакові запитання і ось що отримали.


1. Яку команду ви приведете до влади у разі перемоги на виборах?

Михайло ГАРГАУН: "Моя команда – це фахівці, яких я знаю, яким можу довірити справу. Але масових звільнень у міській владі не буде. І в міській, і в районних радах більшість людей – хороші фахівці, яких змінювати не треба".
Володимир ДОРОШ: "Я засвітив свою команду – це 35-40 осіб, які є фахівцями у різних галузях. Серед них державні службовці, спортсмени, працівники культури, а також менеджери, які вміють вирішувати проблеми. Мою команду можна побачити на білбордах".

Василь ЗАБРОДСЬКИЙ: "Хтось із тих, хто нині працює, залишиться. Будуть і нові люди. За останні кілька років у місті посадовці не змінювалися. Дехто "жиріє" на своєму місці. Зміни будуть, але професіонали, які там є, залишаться".

Михайло КРАЙС: "У моїй команді є троє докторів наук, п’ятеро кандидатів наук. Вони добре знаються на практиці на проблемах економіки, самоврядування, житлово-комунального господарства. Водночас нині у владі більшість працівників – достатньо фахові. Більшість може працювати і далі, якщо створити їм умови. Я приведу тих, хто працюватиме на ключових посадах і формуватиме стратегію розвитку. Це відомий економіст Валерій Євдокименко, громадський діяч і фахівець у фінансах Арсеній Анциперов та інші".

Василь МАКСИМЮК: "Це буде відома вже команда "нашоукраїнців". Вона складається з фахівців в усіх галузях – житлово-комунальному господарстві (Дмитро Сірман, Володимир Бешлей), роботі органів самоорганізації (Любов Сорохан), меценати. Але не будемо викидати на вулицю всіх посадовців – залишимо тих, хто готовий реалізовувати нові ідеї".

Михайло СЕНИЧАК: "Команда буде якісною. Ми поєднаємо досвід і юнацький максималізм, будемо наполегливі у досягненні позитивних результатів. Кількох звільнимо, інших змусимо працювати. Розірвавши кругову поруку та "кумівство", породимо мотивацію для кар’єрного зростання у середньої ланки службовців".

Микола ФЕДОРУК: "Моя команда перевірена роками. Та хоча вона і стара, але постійно змінюється, приходять нові люди. Тобто постійно відбувається еволюційний процес".

2. Якими будуть ваші перші кроки у разі обрання міським головою?

Михайло ГАРГАУН: "Насамперед займуся підготовкою до зими, щоби сніг не став несподіванкою. Бо у нас коли випаде сніг, міське життя на кілька днів зупиняється. Візьмуся за виконання своєї програми – впорядкування житлово-комунального господарства, роботи аварійних служб тощо".

Володимир ДОРОШ: "Насамперед запроваджу on-line бюджет. Тобто надам можливість городянам бачити надходження й видатки. Усі рішення ухвалюватимуться через засоби прямої демократії. Так, ремонти вулиць, проблеми опалення та інші не будуть вирішуватися без громадських слухань, ініціатив. Проведу повну інвентаризацію всього майна, починаючи від старої бруківки, паспортизацію інженерних комунікацій. Створю атмосферу максимального сприяння бізнесу, спрощення дозвільних процедур та запроваджу рейтингування чиновників".

Василь ЗАБРОДСЬКИЙ: "Насамперед доручу розібратися з тарифами на тепло. Нинішній двоставковий тариф – незаконний. Наприклад, будинки з теплолічильниками не мають платити дві ставки. Обов’язково запроваджу реальний контроль за якістю ремонтів доріг, де розкрадають найбільше коштів".

Михайло КРАЙС: "Насамперед розповім городянам правду про проблеми міста, щоби з їхньою допомогою ці проблеми вирішити. У нас є багато фахівців, яких нині ніхто не слухає. Тому бачу першочерговим своїм завданням відновлення довіри до влади через прозорість ухвалення рішень. Ми обов’язково доб’ємося від Києва створення у Чернівцях вільної економічної зони та відродимо галузі, які у нас працювали, у тому числі й за допомогою колишніх чернівчан, які виїхали з міста".

Василь МАКСИМЮК: "Почну з формування команди. Далі реалізовуватиму свою програму підтримки місцевого виробника (через пільги, зниження орендної плати). Одним із найважливіших для міста напрямків вважаю туризм – треба розробити детальну програму його розвитку. Також візьмуся за соціальну сферу – у місті слід збудувати новий автовокзал, плавальний басейн, кіноконцертний комплекс".

Михайло СЕНИЧАК: "Почнемо з найпростішого: відкритість, доступність, довіра до влади. Приклади у моїх листівках, які роздають на кожному кроці, у моїх виступах на зустрічах із виборцями, які відбулися уже більш ніж у 50 колективах, у моїй газеті, яку ми розповсюдимо 24-25 жовтня у кожну поштову скриньку. Проекти перших рішень нового міського голови будуть презентовані на спеціальній акції 27 або 28 жовтня перед міською радою".

Микола ФЕДОРУК: "Буду продовжувати й завершувати добрі справи, які розпочав раніше".

3. Де взяти гроші на вирішення найбільш нагальних проблем?

Михайло ГАРГАУН: "Гроші люблять облік і господарське ставлення. Тому треба запровадити контроль за надходженнями й видатками бюджету від виділення з рахунку до кінцевого призначення, і що саме за ці кошти зроблено. Також слід шукати додаткові джерела – наприклад, провести інвентаризацію землі, що дало би додаткові кошти".

Володимир ДОРОШ: "За моїми підрахунками, 20-30 відсотків бюджету розкрадається. Тобто якщо це припинити, бюджет буде на третину більшим. Також треба забезпечити "зелене світло" бізнесу та залучити в економіку гроші заробітчан – це 50-200 мільйонів доларів".

Василь ЗАБРОДСЬКИЙ: "Треба менше красти бюджетних коштів. За останні кілька років як депутат я зекономив місту приблизно три мільйони гривень на землі та непотрібних витратах. Грошей достатньо не буде ніколи, але якщо менше красти – на більше справ вистачить".

Михайло КРАЙС: "Слід створити такі правила гри, щоби люди дістали гроші з панчох і привезли їх із-за кордону. Ці гроші насамперед мають створити нові місця. Будуть нові місця – підніметься економіка. Ще одне джерело – раціональне використання бюджету".

Василь МАКСИМЮК: "Перегляну всі чинні програми, щоби визначити, що слід робити насамперед, а що може зачекати. Бюджет міста виконується щорічно, значить, гроші є. Треба переглянути нинішні надходження й видатки та шукати додаткові джерела".

Михайло СЕНИЧАК: "1. Публічні звіти ЖРЕПів дадуть змогу раціонально використовувати кошти. 2. Замовлення у власного товаровиробника збільшить надходження до бюджету. 3. Конкурсні засади набуття права оренди земельних ділянок".

Микола ФЕДОРУК: "Якщо ми за останні півтора року змогли розрахуватися з усіма боргами, зокрема за підготовку до 600-річчя Чернівців, які були нам нав’язані, то вже знаємо, як поповнювати міський бюджет і міську скарбницю. Хоча грошей ніколи не буде вистачати. Але в міру наших можливостей ми зуміємо їх ефективно заробляти й використовувати. Це було доведено попередніми роками".
22-10-2010, 09:12
Коментарів 0 Переглядів 2 416

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.