RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У минулому четверговому номері "МБ" (№60 від 3 червня) ми подали першу публікацію – як новопризначені керівники районів виконують вказівку Президента України Віктора Януковича та голови облдержадміністрації Михайла Папієва про те, як повернути довіру населення до влади. Своїми думками вже поділилися керівники Глибоцького, Вижницького та Путильського районів. Нині надаємо слово їхнім колегам із Кіцманського, Сторожинецького і Гер­цаївського районів.

До вирішення сільських проблем треба залучати
й місцеві політсили


– У людей завжди викликає довіру порядний і професійний керівник. Тому кадровому забезпеченню ми надаємо особливе значення, – розповідає Василь Ящук, голова Кіцманської РДА. – Наразі пріоритетними у діяльності районної влади є три напрямки: промисловість, сільське господарство та соціальна сфера. У цьому плані Кіцманський район був і залишається найпотужнішим в області. Але це не означає, що треба спочивати на лаврах. Скажімо, треба розвивати ринок реалізації продукції Лужанського експериментального заводу, який випускає різні спиртові сполуки, та Неполоківецького комбінату хлібопродуктів. Два м’ясопереробні цехи у Мамаївцях планує запустити "Українська продовольча група" – підприємство, яке спеціалізується на вирощуванні індиків. Крім цього, у Витилівці ця фірма побудує комбікормове виробництво. Ми й надалі нарощуватимемо темпи виробництва сільськогосподарської продукції. Також зосереджуємо свої зусилля не стільки на збільшенні кількості поголів’я корів, як на їхній продуктивності. Тому дбатимемо про надійну кормову базу, зокрема у Лашківці буде побудовано комбікормовий завод. Однак наші потуги матимуть успіх лише тоді, коли в обласному центрі працюватимуть потужні молокопереробні заводи й цехи. Щодо соціальної сфери, то потрібно, щоби до вересня запрацювали дитсадки у Шипинцях, Драчинцях і Глиниці, а у Хлівищах перевести дошкільну установу на цілодобове опалення. А ще продовжити газифікацію сіл: Стрілецький Кут, Біла, Ревне та Коростувата. До вирішення сільських проблем залучатимемо також всі політичні сили та громадські організації, які функціонують у районі. Бо об’єднати їх може лише залучення до конкретних справ.

Підприємців потрібно підтримувати, це резерв для наповнення бюджету

– Наш регіон багатий на природно-рекреаційні мінеральні ресурси, тому ми створили низку комісій, які повинні проаналізувати ефективність використання цього потенціалу, – ділиться Петро Брижак, голова Сторожинецької РДА. – Зокрема шукаємо інвесторів для лісової галузі. Адже в районі функціонують три лісопереробні підприємства, але повної переробки немає в жодному. На Красноїльському ДОКу нам допомагає італійська фірма "ВЕНЕТО". У Панці запрацює підприємство з вирощування індиків, орієнтовна кількість – 34 тисячі голів. До кінця року запустимо в дію молокозавод, дольову участь у його спорудженні візьме американська благодійна фундація "Хайфер". Також активізується транскордонна співпраця з Румунією: незабаром побратимом Сторожинця стануть румунські Радівці. Певні дивіденди для району може принести переведення дороги Чернівці – Сторожинець – Красноїльськ у розряд міжнародних. Окрім того, передбачаємо свою активність у роботі операційної системи "Україна – Румунія–Молдова". Нині загальний бюджет цієї системи перевищує 160 мільйонів євро. Треба серйозно підтримати й наших місцевих підприємців, яких у районі понад 5000. Це чималий резерв для наповнення бюджету. Також хочемо перевести на індивідуальне опалення чотири школи в райцентрі, завершити будівництво школи у Кам’яній, капітально відремонтувати приміщення шкіл у Зрубі-Комарівському та Слободі-Комарівцях. А ще ж є дитячий санаторій у Старій Жадові, друга черга протитуберкульозного диспансеру у Красноїльську. А загалом розробляємо довгострокову програму розвитку району аж до 2017 року.

На весь район – одне легальне сміттєзвалище

– Щоби знати, що хвилює територіальні громади, відвідав кожне село, мав десятки зустрічей з мешканцями, – каже Віктор Кришмару, голова Герцаївської РДА. – І зрозумів, що насамперед потрібно зайнятися благоустроєм. Адже хіба це нормально, коли на весь район маємо лише одне узаконене сміттєзвалище? Звичайно, ні. Тому розпорядився підготувати проекти ще 23 таких сміттєзвалищ, й вони вже виготовлені. Друга нагальна проблема – продовження газифікації сіл. Наразі газифіковано лише чотири населених пункти – Молниця, Банчени, Горбова та Годинівка. А двадцять сіл чекають своєї черги, причому, у багатьох із них навіть підведено мережі до житлових будинків. Уже маємо проекти підвідних газопроводів загальною довжиною 50 кілометрів. Для їхньої побудови потрібні кошти, сподіваємося на державну підтримку. Хочемо добудувати ще цього року другу чергу центральної районної лікарні, на це потрібно понад мільйон гривень. А в Куликівці треба реанімувати тамтешній довгобуд – приміщення місцевої школи. Крім цього, маємо намір добудувати дитячу дошкільну установу у селі Петрашівка. Здійснити заплановане буде нелегко, однак конкретні справи влади завжди є запорукою довіри до неї з боку населення. Зрештою, я ніколи не хизувався посадою й завжди готовий до зустрічі з людьми. 
Василь Гринюк
10-06-2010, 10:14
Коментарів 0 Переглядів 2 864

Теги -

Військовий помер 3 травня від серцевого нападу під час відпустки додому

Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Рух легкового транспорту спрямовують в об'їзд через вулицю Зелену


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.