RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Вніс пропозицію – замінити всіх керівників від лісу»

На першій прес-конференції у статусі губернатора шостого квітня Михайло Папієв заявив, що працювати збирається довго. Окрім того, облдержадміністрація працюватиме прозоро, а спілкування з "четвертою владою" буде постійним.

– Ми разом із вами підвищимо довіру людей до влади, – звернувся Михайло Миколайович до журналістів. – Усі рішення в адміністрації прийматимуться після того, як відбудеться громадське обговорення.
Наведуть лад із нафтою та газом?

– Які завдання стоять перед новою владою?

– Перше пріоритетне завдання – якісне підвищення стандартів життя людей. Для мене основне завдання – оздоровлення економіки області. Маємо працювати над залученням інвестицій, відновленням виробництв, посиленням уваги до малого та середнього бізнесу. Наприкінці тижня в область прибудуть фахівці, які здійснюватимуть оцінку реальних можливостей виведення економіки з тіні та нададуть рекомендації, яким чином покращити надходження до державного та місцевого бюджетів.

– Як просувається підготовка бюджету, зокрема обласного?

– Минулого тижня мав розмову з прем’єр-міністром Миколою Азаровим та міністром фінансів Федором Ярошенком. Пропозиції області з субвенцій з державного бюджету вніс. Пріоритетні питання для області – добудова об’єктів соціально-культурного значення, продовження робіт із ліквідації наслідків паводку, розбудова інфраструктури – будуть гідно профінансовані. Окрім цього, потрібно активізовувати внутрішні можливості області, наприклад, Лопушнянське нафтове родовище. Тут потрібно наводити лад. За моєю інформацією, Лопушнянське нафтородовище нині використовують непрозоро, неконтрольовано, рентну плату не сплачують, соціальні відрахування не здійснюють. Також будемо наводити порядок із Білокриницьким газовим родовищем. Там ліцензію віддали невідомим особам.

– Як оцінюєте стан агропромислового комплексу?

– Скільки зараз діючих цукрозаводів? Жодного. Потрібно налагодити виробництво, адже раніше в області збирали найбільші врожаї цукрового буряку. Будемо працювати з інвесторами, щоби в області велося і вирощування, і переробка цукрового буряку. Працюватимемо над тим, щоби найближчими роками запрацював сучасний цукровий завод. Щодо інших галузей економіки, зупинюся на туристичному потенціалі області. Про Івано-Франківщину та Закарпаття всі чули. А про Чернівецьку область – мало хто. Нині необхідно освоювати акваторію Дністра.
Щопонеділка буде зустріч із правоохоронцями

– Чи покращиться транскордонне співробітництво з Румунією?

– Якщо ми втратимо транзитну можливість, область залишиться у мішку. Усі транзитні потоки підуть попри Чернівецьку область. Будемо активізовувати співпрацю з транскордонного співробітництва з Румунією, зокрема із сусідніми повітами – Сучавським та Ботошанським. Веду переговори з головами повітових рад про зустріч на території Чернівців та про проведення наради "Єврорегіон Верхній Прут".

– Чи продовжиться фінансування будівництва ГАЕС?

– Майбутнє області залежатиме від того, наскільки ефективно та швидко буде розбудовуватися другий і третій енергоблоки Дністровської ГАЕС. Перший майже готовий. Мав зустріч із головою правління ВАТ "Укргідроенерго" Семеном Поташником. Дійшли порозуміння. Цього року необхідно передбачити 1,83 мільярда гривень для будівництва другого енергоблоку. У планах – запуск 2012 року трьох енергоблоків ГАЕС. Після цього ГАЕС стане прибутковою та зможе фінансувати будівництво наступних енергоблоків.

– Про боротьбу з корупцією говорять не один десяток років. Яке ваше бачення?

– Щопонеділка о 17.00 зустрічатимуся з керівниками силових структур. Усі вони отримали завдання, погоджене з президентом, перевірити використання бюджетних коштів. Є багато запитань. На ліквідацію паводка область отримала понад 1,5 мільярда гривень. Якби ці кошти використовували ефективно, а деякі люди любили Україну більше, ніж власні кишені, зробили би дуже багато. Неупереджено та незалежно від політичних уподобань посадових осіб ми будемо здійснювати перевірку. До усіх новопризначених заступників голови ОДА, голів РДА, начальників управлінь, відділів, інших структурних підрозділів буде перша вимога – думати тільки про державу, область, територіальну громаду. Хто дбатиме про власні кишені та корупційні схеми, буде за це відповідати. Для такої людини у виконавчій владі області не буде жодної посади. Як голова ОДА працюватиму на область. Усі свої життєві проблеми я вирішив ще у минулому столітті. Жодного інтересу до можливостей Чернівецької області не маю. Моя робота буде спрямована на те, щоби в область заводити ресурси, а не виводити й розтягувати.

Усі голови РДА будуть замінені, окрім Сторожинецької

– Чи маєте бажання залучити до владної команди тих людей, яких знаєте ще з часів керівництва обласною організацію СДПУ(о)?

– Кожна людина має право бути залученою до роботи в
облдержадміністрації та райдержадміністраціях. Підхід у мене буде абсолютно професійний. Щоби хтось претендував бути призначеним на певну посаду, повинен мати достатній фаховий рівень та досвід. Ми не будемо надавати пріоритет партійній приналежності. Враховуватимемо, але не надаватимемо перевагу. Кожна політична сила може подавати резюме тих людей, які можуть виконувати завдання, які постають перед владою. До кожного, хто буде призначений, перше запитання звучатиме наступним чином: "Чи ознайомлений з виборчою програмою Президента України Віктора Януковича і чи готовий виконувати функції для того, щоби ця програма була реалізована?" Якщо людина готова це робити, то, незалежно від її політичних уподобань, вона буде призначена.

– Як будуть укомплектовані кадри у районах області?

– Я зробив відповідні подання щодо голів державних адміністрацій та направив їх до Києва. Усі голови РДА будуть замінені, окрім Сторожинецького. Щодо посади голови Сторожинецької РДА спілкуюся із представниками різних політичних сил. Бо в основі має бути фахова підготовленість та професіоналізм. Таку саму роботу здійснюватимемо щодо заступників голів райдержадміністрацій.

– Кому з колишніх заступників Куліша і які посади пропонували?

– Без згоди особи ми не можемо надавати інформацію про деталі його особистого життя. З кожним заступником голови ОДА та кожним головою РДА спілкувався особисто. У нас непорозумінь немає. З кожним із заступників ми знайшли спільну позицію щодо їхнього наступного працевлаштування. З кожним питання буде вирішено. Домовилися, що усі заступники голови ОДА будуть замінені. Більше того, у зв’язку з тим, що заробітна плата головного спеціаліста непристойно мала, а розрив між зарплатою заступника голови ОДА та начальником управління великий, вирішив скоротити дві посади заступників. Ми спробуємо працювати з трьома заступниками голови ОДА. Третім заступником буде Михайло Гайнічеру. А ті кошти, що з’являться як економія фонду оплати праці, будуть спрямовані на заохочення та мотивацію саме середньої ланки працівників. Досвід свідчить, що усі документи, які підписує голова ОДА, значною мірою готують головні спеціалісти. Передбачається, що ми скоротимо кількість працівників на 20 відсотків, але "не по-живому", а шляхом скорочення вакантних посад.

– У чому відмінність вашої команди від старої?

– У мене немає інтересу до вирубування лісу. Мости були знесені під час повені через те, що нещадно вирубували ліси. Якби вирубування лісів здійснювалося відповідально, то у нас не було би такої ситуації. Це – неотесаність керівників. Я вніс пропозицію – замінити усіх керівників від лісу. Це стосується як державних лісгоспів, так і тих, що належать до системи АПК. 
Ольга Гнідан
8-04-2010, 11:45
Коментарів 0 Переглядів 4 175

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.