RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Днями в Чернівцях перебував Посол США в Україні Вільям Тейлор, який зустрівся з молодими політиками регіону, студентами та викладачами ЧНУ. Кореспондент "МБ" поспілкувався з паном послом про стан відносин між двома країнами, бачення ним проблем і перспектив України.
– Пане посол, як оцінюєте нинішній стан американо-українських відносин?
– Гадаю, початок роботи нової адміністрації президента Обами – дуже хороша нагода ще раз підтвердити і показати, яке важливе значення надають Сполучені Штати Україні. Попередні адміністрації і керівництво США, так само як і теперішня адміністрація, вважають Україну дуже важливим партнером США. Ми розглядаємо Україну як лідера в цій частині світу у впроводженні демократичних цінностей та демократичного врядування. І ми бачимо, що Україна може своїм прикладом принести багато користі сусідам – Молдові, Грузії і навіть Росії. Якщо країни в регіоні будуть бачити приклад України, що вона може досягти успіхів, які піднімуть її статус в регіоні і приведуть її до Європи, то це буде дуже хорошим прикладом іншим для наслідування. Тому україно-американські відносини розвиваються добре, а будуть розвиватися ще краще.
– Останній саміт НАТО не відповів на питання щодо членства України.
– Відповідь щодо членства України буде походити з України. На попередньому саміті торік у квітні було дуже чітко зазначено, що Україна стане членом альянсу. І в тій заяві лідери всіх країн – і Франції, і Німеччини, і звичайно, США, і Канади виявили одностайність – Україна буде членом НАТО. Питання тільки полягає в тому, коли це станеться. Але відповідь на це запитання – коли сама Україна захоче приєднатися. Альянс не може втягувати Україну в проект, якого вона сама не хоче. Коли рішення прийме народ України, то ми його привітаємо. Якщо народ вирішить – ні, ми не хочемо, таку думку поважатимуть, але ми залишимося стратегічними партнерами.
– Чи є у США розчарування з приводу нинішнього нашого керівництва?
– Розчарування США полягає більше в тому, що реформи після помаранчевої революції не відбувалися повною мірою, як того Україна потребує. Адже є потреба в економічних реформах, реформі судової системи, антикорупційних реформах, без чого Україна не буде процвітати. Українське керівництво погоджується, що це є необхідним. І наше розчарування полягає в тому, що українське керівництво не було здатним їх здійснити. Ми сподіваємося, що і Верховна Рада, і керівництво України зможуть об’єднатися для того, щоби все-таки їх здійснити. Можливо, це вже буде після президентських виборів.
– Зараз світ очікує від США позитивних сигналів в економіці. Чи є вони?
– Гадаю, так. Однак стверджувати однозначно, що економічна ситуація покращується і економічний спад змінюється зростанням, ще рано. Хоча вже є попередні позитивні сигнали. Те, що ситуація покращується ми бачимо й в Україні. У США минулого місяця динаміка щодо людей, які втрачають роботу, вже була кращою, ніж попереднього місяця. Але поки що поганим індикатором є те, що люди ще втрачають роботу. Сподіваємося, безробіття не буде зростати. І наш фондовий ринок починає відновлюватися. А в Україні стабілізувалася валютна ситуація.
– Ви часто буваєте на Буковині.
– Мені тут дуже подобається поєднання різних народностей. Тут є толерантність до меншин, до різних мов, до різних конфесій. Це дуже хороший та здоровий приклад і для решти України, і для світу.
– Що в нашій країні вам подобається, а що дивує?
– Мені подобається те, що я маю можливість подорожувати. Також подобається спілкуватися з молоддю, молодими політиками, фахівцями. Їхній оптимізм, енергійність і реалістичні погляди на життя – для мене життєстверджувальні. А дивує те, що, незважаючи на помилки лідерів, на розчарування у суспільстві, у молоді є оптимізм, віра і переконання, що врешті-решт все буде добре. Історія України була досить складною. Вона переживала важкі часи. Сьогодні в України є труднощі і економічного, і політичного характеру. Люди розуміють, що величезна проблема – корупція. Однак, незважаючи на ці проблеми, є чимало людей, які продовжують працювати на благо країни. І це мене переконує в тому, що Україна має велике майбутнє.
Олександр МОСТІПАКА
21-05-2009, 10:49
Коментарів 0 Переглядів 2 616

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.