RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Понад 30 мільярдів гривень за півроку – такий додатковий фінансовий результат роботи уряду Тимошенко. Саме для розподілення цих неочікуваних раніше грошей внесені зміни до держбюджету Урядом. А парламент збирається ефективно попрацювати протягом останніх днів.
“Додаткові 20,3 мільярда – це робота митниці”
На презентації проекту змін до бюджету в Українському домі у Києві журналістів було як ніколи багато. Власне, сенсацію очікували давно – відтоді, як новий уряд жорстко розпочав встановлювати контроль на кордоні. І результати не забарилися. З понад 30 мільярдів гривень додаткових надходжень, 20,3 мільярда – робота митниці. Ці дані, серед іншого, свідчать про рівень контрабанди, що процвітала за часів минулого уряду.
Ще близько 13 мільярдів додатково до бюджету дала податкова адміністрація. При цьому не запровадивши жодного нового податку і не підвищивши жодної податкової ставки. Результат пояснюється більш принциповим підходом податківців до великих підприємств. Тільки минулого кварталу, наприклад, ціна сталі за кордоном значно зросла. Відповідно, мав зрости і прибуток сталеливарної промисловості. Тож на відміну від минулих років, цього разу не лише потовщали гаманці сталеливарних магнатів, але й сплата податків до державного бюджету зросла.
Як розподілити ці велетенські додаткові кошти? Цьому і був присвячений проект змін до державного бюджету, презентований Юлією Тимошенко.
Насамперед Уряд пропонує переглянути показник інфляції – на цей індикатор орієнтована більшість соціальних виплат та зарплат бюджетників. Збільшення прогнозованої інфляції стане сигналом для перерахунку пенсій, соціальних виплат та зарплат.
Водночас Тимошенко констатувала, що у червні зростання цін в Україні практично зупинене. Це відбулося всупереч світовій тенденції і стало значним досягненням її уряду. Зокрема вже другий місяць поспіль величина інфляції в Україні виявляється нижчою, ніж у сусідній Росії. За даними Росстату, споживчі ціни в Росії за червень зросли на 1%. Тим часом інфляція в Україні у червні становила лише 0,8%.
“Переглядаючи індекс споживчих цін, ми, безумовно, говоримо, що вже у червні маємо, за нашими розрахунками, мінімум у 2,5 разів нижчий показник інфляції, ніж це було в червні 2007 року”, – підкреслила Юлія Тимошенко.
Понад 30 мільярдів додаткових надходжень Уряд умовно ділить на три частини. Третина піде на допомоги місцевим бюджетам. Насамперед на завершення будівництва лікарень, шкіл, дитячих садків. Третина буде витрачена на підтримку соціальних програм. Але ще понад 10 мільярдів гривень Уряд пропонує спрямувати на інвестиції, тобто на ті проекти, які примножать зростання економіки.
“Найбільший вплив на інфляцію має ріст цін на енергоносії”
Окремо Прем’єр-міністр зупинилася на необхідності зростання заробітних плат та в цілому – вартості робочої сили в Україні. “Хочу вам нагадати, що, на жаль, попередня 17-літня діяльність України призвела до того, що ми з вами живемо за світовими цінами на все: на продукти харчування, на послуги”, – відзначила Юлія Тимошенко, тому, на її думку, час переходити і до прийнятого в світі рівня зарплат.
“Саме тому, що Україна 17 років вела таку безглузду соціальну політику, – вважає Прем’єр-міністр, – це і призвело до того, що сьогодні спостерігається масовий відтік людей з України, які шукають собі роботу за межами країни”.
Особливо Юлія Тимошенко зупинилися на міфах, які існують щодо впливу підвищення зарплат на інфляцію. За її словами, найбільший вплив на інфляцію має зростання цін на нафту та інші енергоносії, яке відбувається у світі. А от завдання уряду, підвищуючи доходи найбідніших верств населення, допомогти їм пережити ці скрутні часи.
А для багатих яскравим позитивним результатом роботи Уряду Тимошенко є зростання інвестицій за перше півріччя. “За 6 місяців ми отримали в 4 рази більше інвестицій з усього світу, ніж це було за той же самий період попереднього року, – підкреслила керівник уряду. – Водночас ми зробили все, що треба зробити в законодавстві, щоб утримувати високий темп зростання ВВП на рівні 6,4%”
Як повідомила прем’єр, темпи зростання ВВП в Україні сягнули 6,4%, тобто такого ж рівня, як у сусідній Польщі. До речі, Чехія має нижчі темпи зростання, як і Нідерланди, Німеччина, США, Франція та Японія.
Значну частину запланованих інвестицій уряд планує спрямувати на підготовку до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Кошти підуть на будівництво доріг та розвиток комунікацій тих міст, де відбуватимуться змагання.
Наприкінці презентації Юлія Тимошенко потішила усіх справжніх українців, наголосивши на тому, що таких коштів на програми розвитку культури, як запропонував її уряд, в Україні ще не було. Відтак слово за парламентом, який уже найближчим часом повинен затвердити проект змін до бюджету, запропонований урядом.
Олександр Мостіпака
10-07-2008, 10:32
Коментарів 0 Переглядів 8 826

Теги -

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.