RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Із першого листопада по перше грудня триватиме реєстрація учасників пробного тестування. Охочі спробувати свої сили в тестуванні зможуть самостійно зареєструватися на сайті Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти www.test.if.ua. Звісно, для того, щоби вас зареєстрували, необхідно сплатити в банк 62 гривні (сума ще може зрости на п’ять гривень).
Цього року дозволено реєструватися на чотири предмети із пробного тестування: на два учасник може прийти, а тестові завдання із двох інших предметів забирає й розв’язує вдома. Зрозуміло, що 62 гривні коштує пробне тестування лише з одного предмета. Тобто за чотири предмети доведеться викласти 248 гривень.

Саме пробне тестування відбудеться 13 та 20 березня й, як обіцяють його організатори, буде максимально схожим до справжнього.
Як ставляться до пробного тестування чернівецькі школярі й чи планують вони реєструватися на нього? Відвідавши кілька навчальних закладів, ми з’ясували: у закладах нового типу, таких, як гімназії та ліцеї, на пробне тестування реєструється більшість учнів. По-перше, майже всі вони мають намір вступати до вузів, по-друге, там більший відсоток дітей із забезпечених сімей.

– Обов’язково зареєструюся на участь у пробному тестуванні, – запевнила учениця 11-го класу гімназії №5 Мар’яна ПАЦАРНЮК. – Бо зовнішнє незалежне оцінювання ввели в Україні не так давно, і ми ще не знаємо досконало всіх нюансів. Звісно, пробні тести не з дешевих. Але батько, почувши суму, сказав: "Якщо треба, то треба".

– Планую пройти пробне тестування з математики, української мови та літератури, – розповідає учениця 11 класу гімназії №5 Христина КОРДУНЯН. – Але є одна проблема: чула, що цього року прийом до вузів буде здійснюватися за трьома сертифікатами. Та поки що це точно невідомо. Тому не знаю, готуватися ще до третього тестування чи ні. Бо якщо введуть прийом до вузів за трьома сертифікатами за місяць до сесії оцінювання, в учнів розпочнеться паніка, більшість не встигне добре підготуватися.

– Буду присутнім на пробному тестуванні із двох предметів – української мови й літератури, математики, – каже 11-класник Юрій ОЛЕКСІЄВИЧ. – А з фізики візьму тестові завдання додому. Тобто загалом візьму участь у пробних тестах із трьох предметів. Що ж робити, саме стільки сертифікатів потрібно для вступу до Київського політехнічного інституту, де я мрію навчатися. Вважаю, одного пробного тестування в 11-му класі недостатньо, варто влаштовувати такі тести ще в десятих класах.

– Мабуть, сума 62 гривні виправдана великими витратами на пробні тести, – розмірковує вчителька фізики в гімназії №5 Наталія ОЛЕКСІЄВИЧ. – У порівнянні з тим, що батьки витрачають на всю підготовку дітей до тестування, це небагато. Хоча для когось ці витрати можуть бути дуже суттєвими. У нашій гімназії на пробне тестування точно зареєструється більшість випускників. Принаймні хоча би на один предмет – це сто відсотків.
Щодо звичайних шкіл, то там кількість охочих взяти участь у пробному тестуванні значно менша.

– З 25 учнів 11-х класів точно братимуть участь у пробному тестуванні із двох предметів п’ятеро школярів, – розповіла заступник директора з виховної роботи школи №30 Ірина ВЕНЗОВСЬКА. – Щодо решти, то вони ще не визначилися. Найімовірніше, проблема в грошах. Адже в нас навчається чимало дітей із малозабезпечених сімей. А двоє одинадцятикласників живуть у притулку, очікується рішення суду щодо їхнього усиновлення. Ще один учень заявив, що тестування взагалі проходити не буде, бо вступає до училища. Хоча я як педагог – за участь у пробному тестуванні, після нього дитині буде легше зорієнтуватися під час складання основних тестів. На уроках ми відтепер готуємо школярів, даючи їм завдання зі збірника тестових завдань, які були на тестуванні минулого року.
Галина МАРКІВ
27-10-2009, 10:20
Коментарів 0 Переглядів 6 500

Теги -

На місці події працюють патрульні поліцейські
Фермери кажуть, що взимку ціни будуть ще вищими, тому радять купувати картоплю зараз.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Цьогоріч місту подарували овечку-акторку та овечку, одягнену у вишиванку та лавровий вінок


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.