RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Для того, щоб ефективно вивчити англійську мову, приватні мовні школи та репетитори у Чернівцях пропонують різні програми – від перегляду цікавих стрічок до створення театральних сценок. Спеціалісти переконують: хочете уміти підтримати розмову з іноземцем – розмовляйте англійською щодня і на різні теми. А ось граматика – це далеко не перше, на що звертають увагу під час професійних приватних уроків.
Людина, яка закінчила вуз, але так і не оволоділа англійською мовою, завдяки сучасним курсам за півроку може суттєво покращити свої знання.
Репетитори приходять додому
На свій смак людина може обрати зручну форму навчання – або у приватній школі з вивчення іноземних мов, або замовити послугу "репетитор додому". Різниця – у ціні: заняття у школах коштують у середньому 250 гривень на місяць, репетитор за годину занять у середньому бере 50 гривень. І школи, і приватні викладачі забезпечують навчальною літературою, аудіо- та відеозаписами. Якщо людині сподобалася книга чи фільм, вона може придбати їх для домашньої бібліотеки. Для особистого користування обов’язково потрібно придбати якісний словник (у середньому – 80 гривень).
– Головний принцип у приватному навчанні – для кожної людини потрібно підібрати індивідуальну програму, – розповідає приватний репетитор Анастасія МАНЧЕНКО. – Перш ніж розпочати навчання, визначаю рівень знань людини. Свої уроки будую таким чином, щоби якнайбільше часу приділяти розмовам. Завжди цікавлюся особистістю людини, її інтересами, хобі й знаходжу відповідну інформацію англійською мовою. На мою думку, потрібно обговорювати англійською мовою ті теми, які найбільше хвилюють людину. У такому разі виникає цікавість до навчання і до самої розмови.
Обов’язковою складовою навчання є перегляд цікавих фільмів, їхнє обговорення. Слухаємо й аудіозаписи. Головне – записи та кінострічки повинні бути цікавими. Треба дати учневі мотивацію, тобто розуміння, а навіщо мені зараз це вчити.
На першому місці під час уроків – розмовна практика, на другому – фонетика, потім ідуть лексика та граматика. У тому й проблема шкільного навчання, що дітей вчать писати, а коли після десяти років навчання випускники чують англійську, нічого не зрозуміють.
– У приватному навчанні дуже багато залежить від викладача – він повинен бути трохи артистом і захопити свого учня, – каже Анастасія Василівна. – Зараз у кожній справі цінують креативний підхід, а тим більше у репетиторстві. Наприклад, якщо людину цікавить театр, то удвох можна розіграти і театральну сценку. Усе повинно бути цікаво.
Більшість викладачів зауважили, що найефективніше вивчення англійської мови – живе спілкування з іноземцями. Час від часу в школи та вузи області за різними програмами приїжджають волонтери. Вони раді можливості поспілкуватися з усіма охочими. Окрім того, раз на два-три роки в області організовують літні англійські мовні табори. Сюди можна потрапити на конкурсній основі. Тут діти проходять уроки з психології, географії, правознавства, грають у театрі, вивчають культуру англомовних країн, беруть участь у захопливих реаліті-іграх.
Читати англійські тексти – це початковий рівень
– Головне правило для гарного результату у вивченні англійської мови – старання, – зауважує директор Центру іноземних мов "ASAP" Зоя НІСІЧЕНКО. – Людина повинна докладати максимум зусиль до навчального процесу. Перш ніж почати працювати з людиною, ми тестуємо її на рівень знань. Спочатку займаємося щодня, потім – двічі-тричі на тиждень. Обов’язково даємо і домашні завдання. Якщо людина була зайнята і не виконала завдання – поганих оцінок не буде. Курси – це не школа, тут людина сама вирішує для себе, наскільки добре вона хоче знати мову.
У кожному класі є магнітофони, телевізори. Ми слухаємо аудіозаписи та обговорюємо їх, дивимося фільми і ділимося враженнями. Окрім того, багато часу приділяємо діалогам. Розмови цінні не лише тим, що відтворюють побутові ситуації. Людина також чує англійську мову з уст багатьох людей, звикає до різної дикції. Потім буде легше розуміти англійські слова, вимовлені різними людьми. Окрім того, під час таких діалогів ми навчаємо правильної вимови.
Головне, на чому наголошують спеціалісти нашої школи, – не заучувати тексти. Треба просто спілкуватися, відчувати мову. Це дуже велика проблема у навчальних планах – сухе читання тексту і заучування його напам’ять. Так зможе кожна людина, але це не вважають знанням англійської мови. Це початковий рівень.
Вивчають не лише мову, але й англійську культуру
– Навчаємо англійської мови всіх охочих від трьох років до ста, – каже директор школи з вивчення іноземної мови "АВС клас" Галина ТАРАС. – Часто люди приходять і кажуть: "Не знаю англійської мови, але так хочу розмовляти!" І неважливо, закінчила людина школу чи університет. У більшості випадків ми бачимо початковий рівень знань. Для того, щоби допомогти людям, ми розробили курс "Для тих, хто втомився червоніти за кордоном і уникати іноземців тут". Перше правило нашого навчання – хто хоче знати англійську, повинен якнайбільше розмовляти цією мовою.
Тобто ми підтримуємо комунікативну методику. Насамперед потрібно розмовляти, а читати і писати – це потім. Не варто вчитися літературного перекладу і при цьому не вміти підтримати розмову з іноземцем на вулиці. Треба відчути природу розмовної англійської.
Також ми відкриваємо нашим учням англійську культуру – пропонуємо до перегляду різні фільми, вивчаємо географію англомовних країн. Щоби кожна людина засвоїла інформацію, формуємо групи, в яких навчається не більше шести людей. Люди, які працюють, можуть навчатися у школі після 19.00 двічі-тричі на тиждень по півтори години.
Чи існують у приватній школі домашні завдання? Спочатку ми не даємо завдання додому, але з часом рекомендуємо матеріали для самостійного опрацьовування. Приватна школа тим і відрізняється від звичайних навчальних закладів, що в ній не існує незрозумілих важких вправ, які треба виконати заради оцінки. У нас – усе зрозуміло, щоби був максимальний результат.
Валерія ЧОРНЕЙ
8-09-2009, 10:52
Коментарів 0 Переглядів 5 853

Теги -

Руслан Білоскурський запевнив, що знає про всі проблеми університету, і буде їх вирішувати "в міру фінансової спроможності"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому стріляли у Фіцо? Блог Ярослава Волощука
Від часів Улофа Пальме – прем’єр – міністра Швеції в Європі не було випадку, аби хтось стріляв у чиновника такого високого рангу.
Бельгійці передали гроші на дрони. Блог Надії Будної
Чернівчани невтомно збирають кошти на дрони, плетуть маскувальні сітки та кікімори.
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"