RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Революція свідомості від «Анни»

Чимало колективів із дивізіону важкої альтернативної української музики вмирають, так і не встигнувши про себе як слід заявити. Львівський гурт "Анна" до них не належить, бо входить навіть не до п’ятірки, а до трійки тих, кому вдалося, залишаючись у своєму нелегкому жанрі, прославитися і в Україні, і за її межами. На концертах "Анни" вже вісім років поспіль аншлаги – і це заслужено, враховуючи, якими драйвовими і якісними завжди є рокові шоу гурту на сцені. Про нові горизонти колективу, досягнення й турботи спілкуюся з вокалістом "Анни" Віктором НОВОСЬОЛОВИМ.

– Останнім часом тебе часто можна побачити в журі всіляких рок-фестивалів. У Чернівцях, наприклад, ти відбирав гурти на цьогорічний фест "Тарас Бульба". Радо погоджуєшся на таку працю?

– Щодо Чернівців, то це через мою подружку Лесю Шамрай. У всіх проектах, які я роблю у Львові чи деінде, вона мені допомагає, ось і в журі запросила. Насправді у мене дуже багато роботи у Львові, хоч би й нові пісні треба писати, а ці сидіння в журі забирають дорогоцінний час…

– Поговоримо про ваш останній альбом "Срібна змія". Певно, багато хто помітив паралелі у назві з Gold Cobra славнозвісних Limp Bizkit. Чи це не плагіат?

– Ні, нічого спільного. Я був на їхньому концерті – презентації цього альбому, так само, як і на концерті гурту Korn – батьків стилю нью-метал. Звичайно, ми їх слухали і добре знаємо їхню творчість. Але наша пісня "Срібна змія" була вже років три тому, коли, я впевнений, Limp Bizkit ще й не думали називати свій альбом Gold Cobra.

– Між тим спостерігаємо, що мелодизм зник і у них, і у вас: жодних соло, лише ламані гітарні ритми.

– Останнім, у кого все було побудовано на соло, був, мабуть, Курт Кобейн. Нині вся важка музика від соло відійшла. Це колись Bon Jovi чи Aerosmith солярами поливали, а теперішня молодь соляки не лабає. Якось не пре нікого.

– А всього вісім пісень на вашому альбомі – це тому, що більше не писалося?

– Але ж там пісні по 7-8 хвилин кожна! І кожну ми писали десь по місяцю. Це як щомісяця народжувати дитину. Народили вісьмох і вже замахались народжувати. Створили велику сім’ю, яку потрібно було виводити в люди. На той момент ми були просто порожні і більше не могли нічого придумувати.

– Що довші пісні, то більше на сцені можливостей для імпровізацій. Ви імпровізуєте на концертах?

– Буває. Просто на одних концертах ти мусиш грати так, як на альбомі, а на інших можеш розслабитись і зіграти інакше. Під час туру "Срібна змія", наприклад, у Хмельницькому, в клубі "Матадор" було лише 150 глядачів, бо квитки коштували дорого, але ці люди прийшли саме на нас. І ми їм віддалися на повну. Це навіть було краще, ніж рвати тисячні стадіони. Останнім часом нам до вподоби саме такі концерти: у малому приміщенні набагато краще спілкуватися з публікою. Ми пробиваємо зараз собі виступи в Європі і хочемо поринути саме у клубне життя.

– Якими були відгуки на вашу найновішу творчість?

– Мій брат по крові з групи "Тол" Василь Прозоров, з яким ми продовжуємо робити рок-революцію в Україні, започатковану ще "Мертвим Півенем" і "Плачем Єремії", якось сказав мені: "Чувак, не парся! Ми робимо дуже кльову справу в цій країні і нам не варто переїжджати деінде. Ми робимо революцію тут, і люди через 20-30 років про це говоритимуть, що ми залишились, бо нам було що сказати молоді, якій нині тут нелегко". Ці слова я собі закарбував у мізках і вважаю, що він має рацію. Мусять бути люди, які роблять революцію, нехай і музичну, адже рок – це протест. В Україні тепер не все добре, тож нам є про що говорити зі сцени. Піднімати суспільство – це сьогодні найголовніше наше завдання. Нехай на наш концерт прийде 300-400 людей, але вони запам’ятають те, що ми їм скажемо, надовго.

– Політика прямо відображатиметься у ваших текстах?

– Для мене вона закінчилась на Майдані, коли я, як і мільйони українців, повірив, що щось може змінитися. А насправді нас дуже жорстко кинули. Тоді я вірив у те, що пропагували Ющенко і Тимошенко, бо це звучало як обіцянка позитивних змін... Під час революції відбувався фестиваль "Рок-Екзистенція", на який ми були запрошені, але захворів наш гітарист. І ми хотіли вийти на сцену і розповісти мільйону людей, що ми з ними. А тепер я сиджу ось тут з тобою, в 2011 році, і розумію, як нас обдурили.

– Чи є у тебе схема спротиву цьому?

– Схема? Фестиваль "Руйнація", який я проводжу у Львові, робиться задля руйнування стереотипів, які нам нав’язують. Ми руйнуємо в собі усе те погане, що відбувається в Україні і впливає на нас. На фест я підбираю гурти, які спроможні руйнувати неправильну свідомість українців. Я вірю своєму внутрішньому голосу, тому з гуртами помиляюся рідко. Руйную по-різному, не лише фестивалями, а й такими інтерв’ю, які, сподіваюся, багато хто прочитає.

– Що тебе наразі хвилює і може знайти відображення у нових піснях "Анни"?

– Зміни. Я кинув палити, почав менше пити, займатися спортом. Кожен день ходжу в басейн і плаваю по 2 кілометри. Хочу звернутися до молоді: не варто собі забивати мозок всілякою штучною маячнею. Подивіться на себе, як ви виглядаєте. Дихайте вільно! Звісно, це справа кожного, але я почав більше спати, покращився апетит. Мене поперло життя по-іншому! Памятайте: Гендрикс і Кобейн пішли від нас зарано…
Тарас ПІЦ
9-09-2011, 14:58
Коментарів 0 Переглядів 1 594

Теги -

Йдеться про територію за межами населених пунктів

Значущою подією відкриття стала прем’єра фільму "Мертві не завдають болю", режисером якого виступив відомий американський актор Вігго Мортенсен
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Значущою подією відкриття стала прем’єра фільму "Мертві не завдають болю", режисером якого виступив відомий американський актор Вігго Мортенсен


«Села наче вимерли». Блог Анни Семьонової
Минулого тижня їхала на рідну Кельменеччину. Цей край завжди славився родючими садами та працьовитими людьми, які ці сади обробляють. Та цієї поїздки я жахнулася…
Ремонти доріг і «не на часі». Блог Юлії Пацаранюк
Вулиця Руська, а точніше її частина від тролейбусної зупинки "Руський міст" до Фастівської
ВІДЕО Переглянути все відео

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.
[/center][/center]

Розвиток охоронної компанії "ТИГР": про важливість професійного розвитку співробітників, інвестиції в сучасні технології та нашу місію – забезпечити найвищий рівень безпеки для кожного клієнта.