RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Maknamara. "Отруйна Сила/Poison Power"
Видавець – Автор, 2010
10 пісень

Після місяців копіткої праці чернівецькі важковаговики завершили роботу над дебютним альбомом. 5 із 10 альбомних пісень оприлюднювали музиканти раніше, відтак не важко було здогадатись, якою буде загальна концепція альбому. Решта пісень виявились ще важчими і заспіваними англійською мовою, тож невдовзі, мабуть, можна буде говорити про експансію гурту на Захід. Сингл "Холод", що передував альбому, потрапив до кількох українських збірок важкої музики. Отже, попри нечасті концерти, любителі року, сподіваємось, довідаються про існування чернівчан і поза межами рідного міста. Наразі альбом можна вільно завантажити тут: http://maknamara.com/files/2010-poison_power.rar. Найближчим часом його можна буде придбати через iTunes та Amazon.com, а з 1 лютого компакт-диск з’явиться у продажу в провідних музичних крамницях України. Варто також нагадати, що платівку записали на відомій столичній студії Blacklight Recording Studio, тож претензій до якості запису у вас не повинно виникати. У найближчих планах гурту – зйомки кліпу на пісню "Animal" та запис другого альбому.

КораЛЛі. "Кралі" (максі-сингл)
Видавець – Автор, 2011
3 пісні + кліп

До своєї п’ятої річниці івано-франківські рок-вар’яти оголосили про вихід у світ першої міні-платівки. Презентації альбому громадськості відбулися в Івано-Франківську та у Львові під час прес-конференції до різдвяного фестивалю "Рок-Коляда", постійним хедлайнером якого є команда. "Цей альбом – це спроба дарунку і просто нестримний та неприв’язаний до дат прояв небайдужості до стосунків із прекрасною половиною", – розповідає менеджер та учасник гурту Мишко Адамчак. Альбом містить треки "Августа", "Галя" та "Кобіта Ганна", чим і зумовлюється загальна назва – "Кралі". Бонусом на диску є концертний відеоролик на "кралю Августу", відзнятий під час еко-мистецького проекту "Карпатський Протяг-2010" (дія відбулася під час транскарпатського залізничного рейсу "Рахів – Івано-Франківськ" 28 серпня 2010 року). Тираж диску, а це 1000 примірників, хлопці обіцяють поширити самі, адже проект не є комерційним, а гроші виділили меценати. Скачати можна на сайті гурту. Повноцінний альбом "КораЛЛі" планують видати вже влітку. Наразі він ще не має назви, однак має 14 треків та бонус.

ShockolaD.
"Щедрий вечір z добрим jazzом"
Видавець – "Дзига", 2010
11 треків

Львівські етно-джазовики ShockolaD наприкінці року презентували новий, уже третій студійний диск. Цього разу музиканти вирішили акцентувати свою, а відтак і нашу увагу на українських щедрівках та колядках, які, звісно, зазвучали у притаманній гуртові стилістиці. На диску зібрано 11 народних та авторських пісень, серед яких зокрема "Народився Бог на санях" на слова Богдана-Ігоря Антонича. Ідея як альбому разом із назвою виникла у музикантів два роки тому. Репертуар підбирали всі разом. Цікавого гуцульського забарвлення імпровізаційній музиці додають флояра, телинка та дримба. Вийшов такий собі "Шоколад з родзинками". "Для кожного з нас Різдво – це особливе свято, – кажуть музиканти. – Колядуючи в родинному колі, хотілося перенести цю атмосферу і настрій для більшої кількості людей. Оскільки джаз для нас є найближчим, тому й народився проект "Щедрий вечір з добрим джазом". Якщо це допомогло популяризувати джазову музику, а поза тим і традиційну українську культуру, то це для нас велике досягнення". Обкладинку диску прикрашає робота відомого львівського митця Влодка Кауфмана.

Ігор Закус та Z-Band.
"Українська басова пісня"
Видавець – Темпора, 2010
11 пісень

Ім’я Ігоря Закуса серед українських джазменів досить відоме. Втім, добре знають його і за кордоном. Саме він свого часу був першим в Україні джазовим бас-гітаристом, який видав сольний альбом. Тепер у нього їх уже кілька, і кожен по-своєму оригінальний та неповторний. Щодо свіжачка: маємо те, чого в українському джазі досі, здається, ніхто не робив. І слово "пісня" у назві альбому зовсім не випадкове, бо, за великим рахунком, це ще й альбом дуетів: з 11 творів інструменталками є лише дві. Одразу впадає у вуха, що Ігор ретельно слідкує за музичними тенденціями. Тому зустрічаємо тут, окрім авторського матеріалу, ще й дві народні пісні та один україномовний переспів світового хіта. Щодо прочитання матеріалу, то цього разу Ігор вирішив відійти від улюблених фанкових прийомів, надавши явну перевагу тендітній силі мелодій. І вийшло цілком непогано і досить якісно. Навіть якщо не брати до уваги те, що на диску звучать неповторні голоси Ніни Матвієнко, Млади, Юлії Роми, Тетяни Балакирської, і не знати, що Z-Band – це, власне, кращі українські джазмени.
28-01-2011, 15:29
Коментарів 0 Переглядів 2 106

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.