RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хмельницький гурт "Безодня" бере початок від березня 2005 року, коли двом безнадійно закоханим у музику хлопцям спало на думку втілити в життя спільну мрію, а саме – творити і бути почутими. Їх звали Олександр Банашко (гітара, вокал) та Михайло Мельник (гітара). Після кількох змін у колективі та численних виступів у Хмельницькому, наприкінці 2006-го хлопці записали демо-пісні "Загублені люди" та "Не забувай". Ці дві пісні, а також концертні записи швидко розійшлися містом та за його межами. Далі – успішні виступи на відповідальних фестивалях "Тарас Бульба", "Нівроку!" та "Висадка", перше місце на "Червоній Руті". 2007 року записали дебютний альбом "Не Мовчи!", який через проблеми з видавничими лейблами вдалося видати лише через рік. 2008-го знову брали участь у різноманітних фестах, де ділили сцену з відомими гуртами "Тол", "Анна", "Фліт", "Димна Суміш". 2010 року видали кліп "Сила води", а сама пісня активно ротувалася на провідних радіостанціях України. Нині музиканти працюють у такому складі: Олександр Банашко – вокал, Сергій Костюк – гітара, Микола Тимченко – бас та Володимир Домбровський – барабани.

Із суто музичного погляду цю формацію можна порівнювати з такими світовими "китами", як "Nirvana" та "Papa Roach", тож не дивно, що кавер-версії пісень цих гуртів є у репертуарі молодих хмельничан. Але це другорядне. Головне – що пісні колективу звучать не як жалюгідні кальки з відомих західних взірців, а як цілком оригінальні твори альтернативної музики, зроблені в Україні і розраховані передусім на українського слухача. А тепер – невеличка розмова з лідером гурту Сашком Банашком.

– Яким був минулий рік для "Безодні"?

– Загалом непоганим. Але почався він з того, що, на жаль, у нас відбулися зміни у складі. Довелося брати нового гітариста і вчити його новій програмі. Зрештою, мабуть, усе вийшло на краще. А ще на початку 2010 року ми презентували наше дебютне відео – кліп "Сила води". Потім гарно погастролювали Україною з групою "Карна", яка розкручувала свій другий альбом. Написали багато нових пісень. Так що загалом рік був для нас непоганим, але, гадаю, 2011-й буде ще кращим.

– З Хмельницького походить добре відома група "Моторолла", якій для того, щоби бути на хвилі популярності, постійно доводиться їздити до Києва. Чи можете ви, займаючись творчим процесом у Хмельницькому, досягнути чогось у царині альтернативної музики?

– Ми творимо у Хмельницькому, так само, як і "Моторолла". Але їхній фронтмен Сєня Присяжний довший час працював у Києві. А зірками ж вони стали не відразу. Їм уже, дай Боже ще раз так, 16 років, а нам – лише 5, тому, гадаю, у нас все попереду. У Хмельницькому, до речі, ми рідко даємо концерти і, якщо чесно, не дуже полюбляємо виступати в нашому місті, незважаючи на те, що наші концерти проходять круто й аншлагово. Хочеться, щоб рідна аудиторія встигала засумувати за нами, тому й виступаємо рідко. У нас багато концертів по Україні.

– Основна тематика ваших пісень – усілякі природні стихії?

– Не сказав би. Є, звісно, декілька пісень, наприклад, "Сила води", але до води вона стосунку не має: цей образ означає силу людських почуттів, силу кохання. Тематика наших пісень дуже різноманітна: це і душевний стан людини, і якісь соціальні речі. Одне слово, від кохання і до політики.

– До речі, про кохання. Напевно, тобі відомо, що зіркова парочка Авріл Лавін та співак гурту Sum 41 Дерек Віблі розійшлася?

– Шкода, гарна була пара…

– Пригадуючи твої почуття до вокалістки чернівецького гурту "Кремп" Лілії Мельник: не боїшся, що історія може повторитися?


– Звичайно, не боюся. Хочу сказати, що у нас не роман, а серйозні стосунки, які, слава Богу, продовжуються вже рік, і я в наших стосунках впевнений. Не хочу зарікатися. Не знаю, що там буде у майбутньому, але такі приклади, коли зірки весь час сходяться-розходяться, – не для нас. Вони – зірки, у них і життя, і стосунки зовсім інші.

– А коли ти зрозумів, що Ліля для тебе не така, як всі інші дівчата?

– Я це зрозумів ще тоді, коли ми навіть не були знайомі. 2007 року ми разом виступали у фіналі "Червоної Рути" у Києві, де "Кремп" посів друге місце. Тоді, щойно я побачив її на сцені, мені все стало зрозуміло.

– Які книжки та фільми впливають на тебе?

– Якщо чесно, читати трішечки припинив. Активно цим займався минулі роки три, а зараз зробив для себе невеличку паузу, бо відчув, що вона мені потрібна. Фільми дуже люблю з Мелом Гібсоном, як і його режисерські роботи. Та останнім часом і їх не дивлюся, тому що весь вільний час забирає серіал "Сопрано". Ніколи в житті не дивився серіалів, але цей чомусь дуже подобається.

– Після виходу кілька років тому диску "Не мовчи!" другого альбому від вас так досі й немає. У чому причина?

– Планували закінчити роботу в студії наприкінці 2010 року – не вийшло. Передусім цей процес гальмують часті зміни складу. Один гітарист просто від нас пішов, другий поїхав жити у США. Та ще й фінансова складова накульгує. Хочеться, щоби другий альбом був на кілька сходинок вищим, ніж перший, а це у наш час коштує недешево. Матеріал до нового альбому вже давно готовий, але саме з цих причин його досі немає.
Тарас ПІЦ
28-01-2011, 15:23
Коментарів 0 Переглядів 2 049

Теги -


Викрили злочинну організацію, до якої входили відомі підприємці з Чернівців та службові особи
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.