RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Голівуді, звісно ж, є багато різної чудасії, але такого дивного, непередбачуваного і багатоликого чоловіка, як Мел Гібсон, ще треба пошукати. Днями "шаленому Мелові" виповнилося 55 років.

Ревний католик

Мел був шостим з одинадцяти дітей у католицькій родині ірландського походження. Народився він 3 січня 1956 року в Нью-Йорку. А 1968 року родина Гібсонів переїхала в Австралію. Цей переїзд був справді великою подією, і не лише через відстань, що розділяє континенти на різних півкулях. Річ у тому, що після мегаполіса Гібсони оселилися в геть глухому закутку, на віддаленій від будь-яких населених пунктів фермі. Це начебто був свідомий вибір батька родини, який хотів заховати своїх дітей не лише від війни у В’єтнамі (один із мотивів виїзду зі США), а й від спокус та оман грішного світу. Дисципліна в домі була суворою, праця і молитва – передусім. І, певна річ, жодних тобі телевізорів. Тож коли Мел Гібсон приїхав навчатися до столичного театрального вузу, він не знав не те що облич – навіть імен тодішніх кінозірок.

Цікаво, що сам Мел ні в дитинстві, ні в юності гадки не мав, що стане актором. Йому таке й на думку не спадало, хоч хлопець і полюбляв розважати родину різноманітними сценками у власному виконанні. Але одна із сестер Мела таємно відіслала його анкету і фото до інституту, звідки невдовзі надійшло запрошення на співбесіду. "Чому б ні?", – вирішив юнак і легко та швидко став студентом.
Покинувши батьківський дім тілом, душею Мел ще довго у ньому залишався. Мабуть, тому йому вдалося прожити майже тридцять років з однією дружиною, яка народила від нього аж семеро дітей, що геть не характерно для Голівуда. Дівчатам, з якими Мел мав стосунки до одруження, він відверто казав, що не може з ними одружитися, бо вони не цнотливі. Стиль життя – лише половина справи, коли йдеться про віру. Річ у тому, що батько Мела Гібсона сам належав і, відповідно, долучив дітей не просто до католицької церкви, точніше зовсім не до церкви. Бо на його переконання, сучасний Ватикан – породження змови євреїв та масонів. Коли Гібсон став світовою зіркою, на нього неодноразово тиснула, так би мовити, громадськість, вимагаючи публічного зречення батьківських поглядів. Та Мелові завжди було начхати на громадськість. Так само він відмовився вибачатися перед геями за гомофобські висловлювання.

П’яниця і бешкетник

Змінимо ракурс – і перед нами постане начебто зовсім інша людина. Але це також факти. Мелові Гібсону не виповнилося й тридцяти років, коли він змушений був лікуватися від алкогольної залежності. Ще в інституті він почав "відриватися" так, що ледь не вилетів з вузу на першому ж курсі. Чого варта була лише витівка з голими дупами, які Мел із товаришами демонстрували весільній процесії! Таких пригод (із приводами в поліцію, між іншим) було багато. Але юнака врятував непересічний акторський талант. Та ще мудрість викладачів, які розуміли, що бешкетування Мела – лише побічний ефект його геніальності. У кожному дрібному етюді, на кожному буденному занятті Гібсон завжди грав неперевершено. Що вже казати про справжнє кіно, до якого він увірвався досить стрімко зі своїм "Шаленим Максом"? Звичка ніколи не халтурити і викладатися на всі сто залишилася у Гібсона назавжди. І де б актор не грав – чи у простуватому бойовику "Смертельна зброя", чи у пафосному епосі "Патріот", чи у непретензійній комедії "Чого хочуть жінки", чи у напівпародійному трилері "Знаки" – він виявлявся на голову вищим за більшість партнерів. Усіх його героїв об’єднує одне – їм віриш. Станіславський був би щасливий…

А пиятики свої Гібсон припинив після пригоди, яка ледь не коштувала йому життя. У барі, де він звично заправлявся міцним алкоголем, спалахнула бійка. Актор із найщирішими намірами вирішив утихомирити забіяк, використавши своє на той час уже зіркове ім’я. "Зачекайте, хлопці, я – Мел Гібсон!", – вигукнув він і… отримав пляшкою по голові. Отямився в реанімації і дізнався, що йому проломили череп.

Просто красень

Сказати, що Мела Гібсона обожнюють жінки – нічого не сказати. Голівудські продюсери цілком серйозно обговорюють вартість акторових оголених сідниць, які в рази збільшують відвідуваність кінофільму жіночою аудиторією. Втім, маю надію, що небесно-блакитні очі Мела приваблюють глядачок все ж таки більше.

Глядачки глядачками, а Гібсон кілька разів зазнавав справжніх сексуальних переслідувань з боку впливового жіноцтва. Подейкують, що дружина одного кіномагната погрожувала знищити кар’єру актора, якщо він відмовиться провести з нею ніч. Отож, у стосунках із жінками Гібсону здебільшого діставалась роль переслідуваного, а не навпаки, що нібито природніше для чоловіка. Можливо, тому, а не з релігійно-етичних мотивів, він таки беріг вірність своїй дружині. І можливо, тому пустився берега вже після п’ятдесяти років, коли його чарівність стала менше хвилювати жінок. Зараз Гібсон, як відомо, знову вільний, бо розлучився зі своєю подругою, матір’ю його восьмої дитини Оксаною Григор’євою. Причому, не обійшлося без скандалів: Григор’єва продемонструвала поліції та журналістам вибиті шаленим Мелом зуби.

Що можна додати до такої багатогранності? Звісно ж, найбільшу грань – режисерську. Гібсон зняв чотири повнометражні стрічки і один серіал. І саме режисерські роботи принесли йому найгучнішу славу. "Хоробре серце" обсипали "Оскарами", а "Страсті Христові" та "Апокаліпсис" – критикою і прокльонами. При цьому з’ясувалося, що "Оскари" не дають таких гарних касових зборів, як прокльони.

Мені найбільш цікавою з режисерських робіт Гібсона видається комедійна теленовела "Справжні дикуни" (в оригіналі Complete Savages). Це такі собі "Татусеві дочки" навпаки: самотній батько виховує п’ятьох синів та ще й собаку. Дотепно і зворушливо.
Оксана ДРАЧКОВСЬКА
17-01-2011, 14:49
Коментарів 0 Переглядів 1 533

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт обладнання
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.