RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Morj. "Пластилиновая балерина"
Видавець – Автор, 2010
14 пісень

Знаєте, чим Morj відрізняється від "Очеретяного Кота"? Не лише іншотваринною назвою. Різнить їх передусім вокал. А вже далі – текст. Коли Роман Кріль голосом казкаря розповідає про сільські будні звичайного подолянина, відчувається щось рідне, українське. Коли ж співає харківський "Морж", згадується лідер гурту "Сплін" Олександр Васильєв з усім його декадентським романтизмом. А що об’єднує ці колективи? Насамперед до болю схожа музика: і там, і тут є ніжна, подекуди загадкова флейта (Микола Доляк постарався), ненав’язлива гітара і правильні барабани. Враховуючи, що, на відміну від "ОК", це перший "моржовий" альбом, можемо сміливо записати гурт до учнів і послідовники "Котів". Втім, є ще у Харкові така формація, як "Оркестр Че". Цілком ймовірно, що музиканти цих гуртів у приятельських стосунках і навіть десь перетиналися на сцені: дуже вже музика схожа. Зрештою, як і тексти. Так чи інакше, хотілося би побачити усі ці три команди у спільному концерті: тоді і стало б зрозуміло, хто чого вартий і хто в кого що запозичив. Диск шукайте на концертах гурту.

Shopping Hour. "Sunce Вітер"
Видавець – Наш Формат, 2010
14 пісень

Друга платівка цього україно-сербського етно-лаунж гурту, нині прописаного в Києві, відповідає трьом принципам: "Еклектика, Свобода, Радість". Народні балканські та українські пісні співіснують з авторськими композиціями та піснями співачки формації Тані Ша на тексти Богдана-Ігоря Антонича, Євгенії Чуприної, Геннадія Сидорова, Svet’а. На диску також присутні кавер-версії двох яскравих хітів: ліричної хорватської пісні "Cesarica" (автор – Zlatan Stipisic Gibonni) та пристрасної кубинської пісні "Hasta Siempre" (автор – Carlos Puebla), яку гурт уже презентував у радіоефірі. Музиканти про свій диск кажуть: "Робота над альбомом тривала майже три роки. Як і дебютник "The Worldest Music", що вийшов 2006 року, "Sunce Вітер" є міжнаціональним і навіть міжконтинентальним альбомом. В його створенні взяли участь музиканти з п’яти країн, розташованих на трьох континентах". Ця музика не зіпсує фонотеку навіть найвибагливішого меломана: на відміну від чималої кількості гуртів з одноманітними піснями, тут спостерігаємо жанрову різноманітність і пошук нестандартних ходів.

Singleton. "The High Seas"
Видавець – Go Loud Records, 2010
12 пісень

Свій дебютний альбом англомовний київський інді-рок гурт Singleton одразу виклав у мережі для вільного завантаження (singleton.open.ua). І правильно зробив, бо навряд чи молодим і поки що маловідомим гуртам нині є сенс штампувати великі тиражі CD, сподіваючись на гарну реалізацію. Запис, зведення та мастеринг альбому "The High Seas" відбувався на віддавна добре знаній столичній студії "Комора" звукорежисером Костянтином Костенком. Презентація альбому, на якій можна було придбати CD, відбулася 11 грудня у фестивальній ресторації "Диван". Тоді повноцінний концерт гурту переріс у святкову рок-вечірку, що тривала цілу ніч. Розходитись ніхто не хотів – і це не дивно: завдяки емоційності та музичній віддачі вокалістки гурту, а також впевненій грі всіх учасників, виступи колективу збирають повні зали захоплених прихильників. Допоки мода на інді в Україні триває, гурт має добрі шанси здобути популярність. Проте втримати її буде важко: за цією ж схемою в Україні працюють і десятки інших інді-рокерів, подібних між собою, як дві копійчані монети.

Nameless. "Live on Radio Resistance"
Видавець – Автор, 2010
18 пісень

Ще на початку минулого року цей альбом мав вийти під назвою "Іменини здорового глузду". Але змінилися терміни випуску, змінилась і назва. Диск містить 18 пісень і був "вилизаний" звукорежисером Вадимом Возняком, якому музиканти дуже за це вдячні. "Вилизувати" було що, бо писали усе це на хуторі, який музиканти назвали "Біла Катівня". Це кількагектарне угіддя на Тернопільщині, в радіусі 10-15 кілометрів від якого немає ні душі. Записи здійснювали у форматі живої радіопередачі: це коли над музикантами навішують кілька мікрофонів, і всі "лабають" разом, скільки вистачить натхнення. По суті, це повноцінна нова програма гурту, з якою він 2010-го об’їздив чимало українських міст, фестивалів і клубів, а за щирістю виступів здобув порівняння із "Братами Гадюкіними". Отже, такі заслуження бойовики, як "Антон Ньюкомб", "Дякую Боже, що я не москаль", "Зроби себе сам", "Мері Крістмас, пацани!" та інші, зібрані на одному – без сумнівів, хорошому альбомі. Качати тут: http://www.jamendo.com/en/album/80836
17-01-2011, 14:46
Коментарів 0 Переглядів 2 310

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.